11 Ocak 2023 Çarşamba

Berkan Kutlu için, kimya tutmadı, bağ koptu derken kazanabilmek büyük iştir


Bazı futbolcular anlamsızca övülüyor, bazısı ise anlamsızca gömülüyor. Berkan Kutlu da, anlamsızca gömülen isimlerdendi ve bunu her fırsatta yazdım. Geçen sezon, sorumluluk almayan isimler arasında sorumluluk alıp hata yaptığı için eleştiriliyordu. Eleştirilmiyordu da, daha ağır ifadeler kullanılıyordu diyeyim. Bugün daha iyi bir takımın ve düzenin var. O da bu kurgu içerisinde yükselen isimlerden. Torreira gibi bir futbolcu oynamıyorken, boşluğu olabilecek en iyi şekilde doldurdu.

Torreira dönmesine rağmen de, Fenerbahçe deplasmanı 11 başladı ve herkesi şaşırttı. Mükemmel de bir maç çıkarttı. Bu da Okan Hoca'ya yazıyor işte. Hocanın en değerli özelliğinin "forma adaleti" olduğunu düşünüyorum. İsim kim olursa olsun, formayı adaletli şekilde dağıtıyor ve formda olan sahada. Berkan Kutlu, oynadığı son 2 maçta yükselmişti. Fenerbahçe karşısında da bu performansı taçlandırdı. Güvenip, şans verirseniz, potansiyel olan her şartta parlar.

Şu an elinde, net bir yerli var. Lig istatistiklerine bakınca, oynadığı süre başına, savunma istatistikleri en iyi orta saha da o. Crespo ve Arao gibi isimler sezon başından bu yana yükseltiliyor. Övülüp durdular, yorumlar uçup kaçıyordu. Crespo'nun temposu tamam da, hücuma yönelik tek bir tane aksiyonu yok. Hatta hücum aksiyonu, Berkan Kutlu'nun dahi gerisinde. Berkan Kutlu'nun birçok kilit pası var, oyun aklını da gösteriyor. Çok iyi bir futbolcu. Niye bu kadar gömüldü ki?

Okan Hoca bu dönemde takım rotasyonuna çok ciddi kazanımlar yaptı. Barış Alper Yılmaz da öyle. Bunlar genç futbolcular ve önleri açık. Berkan Kutlu ve Barış Alper Yılmaz'a yazın teklifler vardı, hatta futbolcular gitmek de istedi. Çoğu gitmek isteyenin önünde durmadı, takımda tuttuklarına ise mutlaka dokundu ve geliştirdi. Berkan Kutlu için "kimya tutmadı, bağ koptu" derken kazanabilmek büyük iştir. Futbolcu da onca tepki arasında sinmedi, ayakta kaldı. Bu da, mental eşiğinin ne kadar yüksek olduğunun göstergesi.

6 yorum:

  1. Çempion olmaq üçün sağlam stabil bir 11 lazımdır ilk öncə
    Və sağlam əvəzləyici oyunçulara da ehtiyac var
    Bizim halhazırda sağlam bir 11 miz var tək istikrarı hələki forvet bölgəsində görə bilmirik
    İcardi ilə istikrar sağlaya bilsək nə gözəl olardı...
    Əlavə olaraq ilk 11 də oynadacağın sonradan oyuna soxa biləcəyin oyunçuların olması da müsbətdir
    Okan hocamız bu məsələdə çox başarılıdı
    Barış,Berkan Dubois,Gomis midtsjo,Yeri gəldiyində Emin Van Aanholt zədəsiz Emre Taşdemir yavaş yavaş Yunus Akgün də qızışır
    Yusuf Demir də var bunlar hamısı uzun yarışda bizim ehtiyacımız olacaq və bizi daşıyacaq isimlərdir
    Okan hoca üzərlərində daha da işləyəcəkdir və in şə Allah başarılı olacaqdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro oturuyor işte, çarklar dönmeye başladı :)

      Sil
  2. Bu kadar negatif bir taraftar grubuna karşı müthiş kazanım. Sürekli eleştirip homurdanan , oyunculara çöp yakıştırması yapan bir grup var. Çoğunun hayatlarında halı sahada dahi topa dokunmadıklarını düşünüyorum.Berkan ve Barış sezon başında çöp yakıştırması yapılan oyunculardan. Müthiş kazanım oldular. Net Okan Hoca'ya yazar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolcu da mental anlamda çok güçlü kaldı. Bu değerli bir özellik.

      Sil
  3. Belki daha erken ama en azından bu sezon özelinde Fatih Terim güveni veriyor bana Okan Buruk. Hem elindeki kadrodan en iyi şekilde verim alıyor, hem de özellikleri derbileri ve büyük maçları domine ediyor. Üzerinde gram baskı da hissetmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an iyi gidiyor. Oyuncu yönetimi ve adaleti çok güçlü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir