22 Ocak 2023 Pazar

Bir futbolcu, oynadığı takıma ne kadar etki edebilir?


Bir futbolcu, oynadığı takıma ne kadar etki edebilir? Cevap Torreira. 6 numara, en önemli pozisyonlardan biri ve orayı güçlü tuttuğunuz sürece de, ayakta kalırsınız. Ülkesine gidip geldikten sonra, Torreira kalitesini gerçek anlamda hissetmeye başladık. Hatayspor maçında müthişti, Antalyaspor karşısında ise takımını ayakta tutan en önemli isimdi. Oliveira, Rashica, Kerem Aktürkoğlu gibi isimler kötü günündeyken, arkayı o topladı.

Antalyaspor, alanı müthiş kapattı ve çok fazla top kazandı. Pas aralarını yapınca, açık alanı da bul buldular. Torreira'nın asıl etkisi o noktada ortaya çıkıyor. Orta sahayı öyle süpürdü ki, hücumdaki hatalarımızı telafi etti. Oliveira da maalesef arkasında çok boşluk bıraktı, Torreira onu da toparladı. Böyle bir 6 numaranız olunca, arkaya daha az bakıyorsunuz. Torreira'nın varlığı, hücumda daha fazla kalabilmenize sebep.

Oliveira'nın görüntüsü biraz iyi olsa, Torreira'nın ön alan baskısını daha çok izlerdik. Bugün o baskıyı yine yaptı ve kaptığı toplarla başlattığı ataklar var. Bu baskıyı daha sık kurduğumuzda, Galatasaray'ın asıl etkisi ortaya çıkıyor. Orta sahada kazandığı topları da etkili kullanıyor. Basit ve en doğru şekilde oynayınca, hücum rayına oturmuş oluyor. Kusursuz Torreira performansları izlemeye başladık. Çok doğru zamanda yükseldi.

⚔️ İkili mücadele: 13/14 
⛔️ Sahipsiz top kazanma: 13 
❌ Yapılan faul: 5 
🛡️ Pas arası: 4 
💪 Top kapma: 4 
⚽️ RCS topla buluşma: 3  
📊 @OptaCan

Neredeyse tüm 2. ikili mücadeleleri kazanmış, orta sahada kazandığı sahipsiz top sayısı ortada. Yukarıda bahsettiğim, süpürme işi bu. Pas arası ve top kazanmaları da buna dahil. Antalyaspor orta sahasına karşı çok daha üstün kalmamızı beklerken, Oliveira'nın bugünlük kötü oyunu bizi etkiledi. Torreira da tek başına o üstünlüğü kursa da, işin hücuma yansıtacak isimler bütünüyle formsuzdu. Torreira da bunu görüp, rakip ceza sahası içerisinde de topla buluşuyor.

12 yorum:

  1. Galatasaray'ın son 5 şampiyonluğunun 3 tanesinde Melo 2 tanesinde de Fernando ön liberoydu. Yani 6 numara şampiyonluğun kilididir bizim ligimizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O pozisyonu, mümkün olduğunda en güçlü şekilde doldurmalısın.

      Sil
  2. Fatih hocayi tebrik etmeli boey Nelson marcao Muhammed morutan sakatlığı olmasa luyindama .. diagne felan da yönetimin hatası....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi transferler olduğu kadar, kötüleri de oldu. transferi yapmak kadar, bu futbolcuları kendi döneminde yükseltebilmesi de önemliydi.

      Sil
  3. Melo izleyemeyenlere gönderilmiş bir lütuf. Pozisyonu adına Türkiye’nin en iyisi. Oyunu iki yönlü oynayabildiğini şahsen ben bu kadar bilmiyordum. İyi bir kesici olmasının yanında harika ayaklara sahip. Melo sonrası kendisini izliyor olmak keyif verici. Fernando iyi bir oyuncuydu lakin oyunu bu denli oynamaz oynayamazdı. Ama Torreira yı da yükselten Segio olduğunu düşünüyorum. Sergio ilk haftalarda kendini çok bırakıyordu ikili mücadelelerde ayakta kalmayı tercih etmiyordu. Bu gün görüyoruz ki mücadelesinden ödün vermiyor. Bu Torreiraya opsiyonlar sunuyor. Takım olduğumuzu düşünüyorum artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka bu uyum işi, birlikte düşünmek lazım hattı. Oliveira'ya iyi gelen de Torreira'dır. O güçlü, Melo / Selçuk'dan bu yana en iyisi.

      Sil
  4. Ben türkiyede böyle bir ön libero izlemedim. Adam inanılmaz çevik sezgiler çok yüksek alanı inanılmaz kapatıyor yaptığı istatistikler bilgisayar oyununda yapılmaz. İcardi muslera gibi ligin çok çok izerinde bir isim top class takımlarda dahi sırıtmaz. Zaten bu 3 isim takımı inanılmaz taşıyor. Bunlarada boey nelson oliveria kerem mertens eşlik edince ligin içindem geçiyorsun taraflı hakemlere rağmen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kariyeri boşa değil. Bu yaşta ülkeye getirebilmek büyük olaydı. Bence takımda tutmak da zor olacak.

      Sil
  5. Sene sonu yolcu gibi duruyor. İtalya da piyasası da var bence oralara düşecek yolu keşke kalsa ama hiç sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira'yı takımda tutabilmek de önemli bir meydan okuma olacak.

      Sil
    2. Hangi ismi tutacağız ki. Boey Nelson Torreira 3 oyuncudan 2 tanesi isim ne olursa olsun çıkart. Yerlerini doldurmak çok zor olacak. Dubois çok iyi oyuncu orayı bize doldurur getirirde orayı ama aynı tempo? Torreira gitti varsayalım Berkan koyduk oraya istikrar? Şimdi eldeki oyuncu alternatiflerinden konuştum. Ne yazık ki bu adamlar gittiği gün ertesi zor olacak. Yine en rahat olduğum Nelson yeri stoper aldığımız genç çocuktan çok beklentim var Boey çıkışı olabilir. İzledim birkaç maçını. Sakatlık sürecini atlattı diye biliyorum oynamayacaksa kiraya verilmeli. Zaman kaybetmemek adına.

      Sil
    3. Tutmak zor, talipler büyük olacak. Boey ve Nelsson bence kesin gidecek de, Torreira bir ihtimal.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir