14 Ocak 2023 Cumartesi

Bir şampiyonun yüreğini asla hafife almayın


Gün içerisinde, olası 11'ler verildiğinde, Mertens yerine Mata yazılıyordu. Mata'dan yana çok beklenti kalmadığı için, bu tercihi iyi bulmamıştım. Tempo sorun, ağır kalıyor. Sonradan oyuna girdiği maçlarda dahi, görüntüsü hiç iyi değildi. Yine de açık kapı bıraktım. Büyük futbolcu, bambaşka profil. Saha dışında da takıma mutlaka çok büyük bir katkısı var. Saha içinde de beklentimiz var, keşke onu da kazansak noktasındayız.

Hatayspor maçını kötü oynadı aslında. İlk yarıda, eksikler kaynaklı aksadığımızı düşünüyorum. Pres ve ön alan baskımız iyiydi de, eksikler yüzünden ezberimiz bozuldu. Mata da çok ağır ve temposuz kaldı. 45'de çıkar, takım daha hareketlenir diye bekliyordum. 45+'larda sahneye çıkması ve attığı 2 gol ile fişi çekmesi müthiş bir futbol hikayesi. Şans değil bu arada. Takipçilik ve doğru pozisyon alma var o gollerde.

Doğru yerde, doğru zamanda yer almak önemli. Ceza sahası içerisinde doğru konumu alıyorsun ve gollerde varsın. Dubois'in de hakkını verelim, van Aanholtun 1.5 sezonda kesemediği ortaları, tek maçta kesti. Mata'ya attırdığı, direkt adrese teslim. 2. golde de, Mata'nın takipçiliği var. O 2 gol gelince de, Mata'yı kenara alamıyorsun. 3-0'dan sonra maç da bitti. Bu goller umarım kıvılcım yakmıştır da, sezonun geri kalanında onu da kullanırız.

Büyük bir futbol aklı çünkü. Şöyle 15 - 20 dakika oynayacak durumu olsa dahi, saha çok maç çözer. Kilit de açar, oyunu tutman gereken zamanda da seni sakinleştirir. Bunu şu ana kadar pek yapamadı da, bundan sonra yapamayacağı anlamına gelmesin. Takım içinde yer almasının önemi var, büyük bir karakter ve lider. Eminim ki teknik direktörün yanında, oyunun gelişimi adına da kafa yoruyor. Mata'nın bu takım içinde yer alması beni mutlu ediyor.

10 yorum:

  1. Takım oturunca tek tek rotuslarla ugrasabiliyor, oyuncu kazanabiliyorsun. Mata'yı bu şekilde kazanırız gibi duruyor. Yusuf ve hatta Seferovic bile bu şekilde katkı verebilir. Sefer'in handikapı önundekilerin sayısı fazla (Barış da santrfora dahil oldu) ve formdalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazanırsak, kulübede müthiş bir çilingirin olur.

      Sil
  2. Okan da oyunculari kazanmakla ilgili şöyle demiş zaten:
    Okan Buruk: "En büyük transfer, az oynayan oyuncuları daha fazla oynatmak olacak. Mata az oynadı ama bugün 2 gol attı. Böyle çok oyuncumuz var."

    YanıtlaSil
  3. (Emre)
    Yillar sonra takimimizin maclarini artik zevkle izliyorum. Yazin yaptigimiz En iyi transfer Okan Hoca.

    YanıtlaSil
  4. Tek başarısız transfer Seferovic gibi duruyor şu ana kadar. Onunda şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım. Makine gibi işleyen bu takımda oynamayacaksa nerede oynayacak. Yusuf Demir'i henüz başarısız transferden saymıyorum. Yaşı genç, doğruca katkı vermesi için alınmadı. Nasıl Kerem, Barış gibi isimler sonradan açıldıysa, ADS'de uçan Yunus, burada henüz yer ediniyorsa Yusuf'unda zamanı gelecek diye inanıyorum. Mata gibi, Mertens gibi, Oliveria gibi, Rashica gibi isimlerden çok şey öğrenebilir. Kanat forvet veya forvet arkasında büyük işler yapacak bir isme dönüşebilir ve bu topraklarda fazla kalmaz böylece. O da kazanır, bizde kazanırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da iyi başladı, bir anda düştü. Anlamadığım o işi. Kağıt üstünde çok doğru transfer duruyordu.

      Sil
  5. Diger basliga da yazmistim ben Mata oynasin isterim ama hoca Berkanla cikar diye ama hoca bize surpriz yapti, Okan Hocayi bu nedenle de cok seviyorum sabit fikirli asla degil yenilige gelisime degisime acik birisi bence modern hoca böyle olur, Jesus sabit fikirli oldugu icin kaybetti.
    Herneyse Mata hayraniyim ikinci 3. Goldeki topa gidisini 10 kere izledim vurusunu belki 20 kere kolay gözüküyor ama degil o golü gerkes atamaz senin de dedigin gibi son yarim saatte mac cözer Mata bu oyun ona güven de getirecektir.
    Ligin son dönemecinde Mata'nin zirvesine ulasacagini ve mac cözecegini düsünüyorum, bu yorum burda dursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mata'yı bekliyordum ben. Mata'dan ziyade, +1 hücumcu daha yazmasını. Berkan ile çıkması, orta sahayı üçlüyor ve hücumdan ödün veriyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir