13 Ocak 2023 Cuma

Galatasaray 4-0 Hatayspor, yarın vites artması gerekirse daha fazlası da olur


Fenerbahçe derbisi sonrası, olası rehavet etkisinden korkuyordum. Olası 11'ler konuşuldukça da, kafamda soru işareti oluştu. Zor geçmesini beklerken, çok rahat bir maç oynandı. 1-0'a kadar ki süreci çok beğenip, 3-0'a gelene kadar ki süreci çok sevmesem de, Galatasaray'ın bu baskısı karşısında herkes çaresiz kalır. Muazzam bir pres gücü ve baskı var. Rakibi hataya zorlayıp, sonuca her şekilde ulaşıyorsun. Mata sahanın en kötüsüyken, fişi çeken isim oluyor.

İlk yarıdaki oyunun aksamasındaki sebep "eksiklerin". Dubois sol ayağı ile, van Aanholt'un 1.5 yılda kesemediği tüm ortaları kesmiş olsa da, sol ayaklı bir bek çoğu hücumda arandı. Barış Alper Yılmaz da sağ kanatta Rashica'yı arattı, Boey uyumu bozuldu. Mertens de başka bir etki, Mata maalesef ağır kalıyor. Yine de, Mata'nın yüksek oyun aklı ile fişi çekiyorsun. Büyük tecrübe işte. Takipçiliği ve doğru pozisyon almasının karşılığı 2 gol. 

Icardi'nin tabelada etkisini göremezken, atılan ilk 3 golde imzasını görebiliyoruz. Bir forvet gol ya da asist yapmadan, ancak bu kadar etkili olabilirdi. Golü bu aradı, 2. yarıda skoru alsak da zorlamaya devam etti. Bu maçtaki en büyük "akıl" oydu. İlk yarıda baskı kurup, topu rakip yarı sahada oynarken, eksikler kaynaklı 2. golü bulmakta zorlandık. Oyun ezberiyle alakalı biraz da. Kaliteli ayaklara sahipsin, sonuca her şekilde ulaşıyorsun.

Hatayspor hızlı hücumcuları ile, alanı iyi kullandı, aslında etkili oldukları anlar da var. Bu biraz da Galatasaray'ın aldığı bir risk. Bazen eksik yakalansak da, Muslera da başka bir noktada. Torreira da pabucun pahalı olduğunun farkına varmış, orta sahayı tek başına süpürdü. Torreira gibi bir "pitbull'a" sahip olunca, oyunu zaten rakip yarı sahada oynuyorsun. Kusursuz kalite diyorum. Süper Lig'in en kaliteli 11'ini yazsak, birçok Galatasaraylı o kadroda olacak.

2. yarıda değişiklikler daha erken gelse, fark da artardı. Mata'yı biraz da 2 gol atması kurtardı, yoksa 45'de çıkacaktı. Biraz daha 55 - 60. dakika arası o hamleler gelse, gol sayısı da artar. Gomis'i görüyorsunuz, kenardan geldiğinde büyük bir koz ve bu adam golle yaşıyor. Yunus Akgün de sana ciddi bir hareketlilik getirdi. 3. viteste oynandı bu maç ve 4-0'la kazandın. Yarın vites artması gerekirse, daha fazlası da olur.

14 yorum:

  1. şu baskılı ve tempolu oyunun en önemli etmeni torreira. adam her yerde ya, bütün topları, ribaundları alıyor. sanki sahada 2 tane torreira var gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada öyle bir etki ki, ister istemez ön alanda kalıyorsun.

      Sil
  2. yalnız son pas ve ortalarda gelişmeye devam etmeliyiz. icardi bi türlü o istediği topu alamadı. alamadıkça da ister istemez rahatsız olmaya başlıyor. sonuçta golle yaşayan oyuncular

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksikler kaynaklı, oyun ezberi bozuldu biraz. Sorun oydu. Mertens olsa başka oynarsın.

      Sil
  3. Dubois'in orta kalitesi takimdaki bütün beklerden cok ileride adam 40 dakikada 3 gollük pas atti biri gol oldu ki sagda oynarken de asisti vardi tesadüf degil.
    Torreira büyük kalite kendini vermiyor diyorduk sonunda anladi o da en iyi macini oynadi.
    Mata'nin kötü olduguna katilmiyorum 3. Golü oldu asistleri de var sadece biraz daha isinmasi lazim takima ve bence takimda kalmali adamin yer tutmasi bile bitirmeye yetiyor, büyük tecrübe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dubois, teknik bir bek. Çok klas ayak.

      Sil
    2. Sinan Yilmaz da mac yayininda ic sahada Dubois kesin oynamali bundan sonra dedi, yerli sorunu yoksa ortalarina ihtiyac var ki defansi da iyiydi bugün.

      Sil
    3. Oynamalı da, sol bekte bazı anlarda sorun olabiliyor, bekin sağ ayaklı olması. Çok top kontrol hatası yaptı.

      Sil
    4. Evet 2 kere ayagindan kacirdi :) ondan da bahsettiler de maci cözen asist ters ayakla gelince cok da göze batmiyor.
      Ugur da uyum saglarsa neredeyse sorunsuz bir kadroyla ikinci yariya giriyoruz hadi hayirlisi.

      Sil
    5. Batmaz elbette de, sol ayaklı bir sol bek daima daha sağlıklı.

      Sil
  4. Maçtaydım. Torrera maçın en iyisiydi. İnanılmaz oynadı. Melo'nun ruhunu görür gibiydim. İcardi gerçekten çok istekliydi. Bir gol atamamasına çok üzüldüm. Maç boyunca onun gol atmasını istedim ama olmadı.
    Barış ve Kerem ikisi de atletizm, tempo ile çok katkı sağlıyorlar. Rakipler açısından da marke edilmesi zor oyuncular ama oyun aklı, oyun zekası, saha görüşü, top tekniği gibi konulardan 10% ilerleseler her maçı 5-6 farkla bitiririz. Barış birçok kere boş pozisyonda sağda Boeh'in önüne açamadı. Kerem yine kontra çıkışlarda top ezdi. Barış olmaz yerlerden 2. yarıda vurdu. Belki de yaşla ve tecrübe ile gelişecek. Umarım gelişir. Çünkü İcardi çok kızıyor bunların bu şekilde oynamalarına.
    40 yıllık Galatasaraylı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Galatasaray modu açmıştır. Birlik, bütünlük sağlanmıştır. Bu saatten sonra olacakları en iyi rakipler sadece bilmiyorlar; hissediyorlar. İç sahada her maç şov olur. Bu takım 3 yese 4 atar. Öyle bir takım.
    Bu kadroyu hem de çok geç ve kısa zamanda kuran Erden Timur'a ve Okan Hocamıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bir büyük hocanın doğuşuna tanıklık ediyoruz. Fatih Hoca'mızın bıraktığı bayrağı yine onun ocağından yetişen Okan Hoca'nın devralmasından dolayı mutlu ve gururluyum. İşte Galatasaray'ı Galatasaray yapan hasletler bunlardır. Galatasaray; Lise'den gelen bir büyük harsla insan yetiştirir. Burası bir kurumdur ve insan yetiştirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira bu şekilde katkı vermeye devam etsin, Galatasaray'ın hücum aksiyonu çok daha büyüyecek. Arkana bakmaya gerek kalmıyor, seni ön alana yıkıyor.

      Sil
  5. Bence biraz da olumsuz yönleri yazmamiz lazim mesela Baris Alper'in eskuye dönüp ezdigi ataklar sacma şutlar birkaç gol şansimizi etkiledi ya da Sergio'dan bekledigimiz sekilde duran top kullanamadi bence Mertens ile duran toplari daha etkili kullaniyoruz, Sergio Drogba gibi olmayacak yerden şut deniyor, atsa da rahatlasak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Alper Yılmaz sağ kanatta olmaz artık. Forvet oynayacak, en olmadı solda. Oliveira duran toplarda iyi. Vuruşlarda mesafe uzaktı. Mertens de vuramaz oradan.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir