23 Ocak 2023 Pazartesi

Dee Bost'un ayrılığı, Daron Russell'in tutması halindeki hedefler?


Basketbolla alakalı uzun zamandır bir şeyler yazamadım. Yazılacak da çok bir şey yok aslında. Ortaya büyük bir hayal kırıklığı var ve bir türlü düzelmiyor. Geçen sezon yakalanan müthiş havadan eser kalmadı. Daha büyük bir bütçe ile, çok daha geriye gitmek de başarı. Geçen sezonun en önemli parçası olan Dee Bost'u da kaybettik. Bu ayrılıkta, 2 tarafın da suçu var. Galatasaray'ın suçu, geçen sezonki o havayı kaybetmek. Dee Bost'un suçu ise, bu süreçte profesyonel davranmamak.

Yapı geriye gitti, daha kötü bir takım var. Dee Bost'un hevesini kaybetmesini ve gitmek istemesini anlarım. Hevesini kaybetmese bile, çok daha büyük bir teklif karşılığı gitmesini de anlarım. Profesyonel dünya sonuçta. Yine de biz onu, aidiyeti üzerinden övüyorduk. Galatasaray'ı gerçek anlamda sahiplenmişti ve lideriydi takımın. O ise bu teklif gelince, bir anda düştü ve resmen oynamamaya başladı. Bu bilinmezlik de bize büyük oranda zarar yazdı. Ayrılığı adına hayırlısı olsun diyelim, katkısı, emeği büyüktür.

Şu noktada, kıvılcım yakmak lazımdı. Daron Russell transferi biraz öyle. Yine bir "ya tutarsa" hamlesi. Tutarsa kazanım büyük, tutmazsa zaten battı balık yan gidiyor. Henüz üst seviyede kendisini kanıtlamadı ve bu seviye adına erken bir hareket mi göreceğiz. Çin Ligi'ne gidip de, 60 sayı ortalamalarla oynayan basketbolcular olur ya, tarzı biraz öyle. Her topu kullanıyor, müthiş bir patlayıcılık ve sayı potansiyeli. Düzen içerisinde ne kadar disipline olacağı, Galatasaray geleceğini tayin edecek. Umarım bizleri heyecanlandırır.

Takıma dönersek, Anadolu Efes maçındaki mücadeleyi beğendim. Russell'in de tutması halinde, ileriye dönük bir acaba oluştu. En azından, gemiyi sağ salim karaya yanaştırma noktasında. Anadolu Efes karşısında mücadele iyi olsa da, hücum opsiyonsuzluktan kırıldı. Ennis haricinde, 2. bir skorer bulamadık. O yavaşlatılınca da, hücumda var olamadık. Göksenin Köksal'ın kalp masajı da yetmedi. McGee, Ristic gibi isimler devreye girmeyecekse bu iş olmaz zaten. Yine de bu mücadele değerli. Ligdeki play off ihtimali, Şampiyonlar Ligi'nde hedef ne olacak göreceğiz.

4 yorum:

  1. Daron tuttu abi Limoges maci cok iyiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok beğendim ama biraz daha beklemek lazım.

      Sil
    2. Herif cok iyi şutör hem de aç bir oyuncu sorumluluk aliyor sonunda bulduk saniyorum degerli ve bizim kültüre uygun bir oyuncu, elbette devamlilik önemli.

      Sil
    3. Oyun düzeni için ne kadar disipline edilecek, o kısım mühim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir