24 Ocak 2023 Salı

Yeni olduğu iddia edilen kuralları, Fenerbahçe maçları üzerinden öğreniyoruz


Öyle bir dönem ki, her maç için, hakem ve var'ın Galatasaray aleyhine kritik hataları olmasın. Bu hatalara rağmen, böylesine güçlü durmak, ayakta kalmak ve kazanarak ilerlemek de apayrı bir şey. Şampiyonluğa oynayan takımlar içerisinde, lehine var kararı çıkmayan, aleyhine var kararı çıkan ya da lehte verilmeyen, aleyhte verilen penaltılar istatistiğinde 1 numarasın. Böyle bir handikapla uğraşıp, şampiyonluk yolunda yürüyorsun.

Sivasspor deplasmanı lehine yapılmış bir hata var, tüm ülke karıştı. "Beka sorunu" dahi diyen oldu. Var kayıtları açıklandı, türlü ilkler yaşandı. Aynı maçın ilk yarısında, bariz penaltını konuşan yok mesela. En son Antalyaspor maçı, yediğin gol ofsayt. Maçı kazanmış olman, hakemin doğru yönetimini göstermez ki? Her maç bu konu konuşulur. Ne kadar saha içerisinde kalmak istiyorum dersen de. Sadece hakemi de değil, yayıncı kuruluşuna kadar böyle.

Galatasaray aleyhine olunca, reji hızla çalışır. Pozisyonlar tekrar tekrar gösterilir. Lehine olacak olsa, görüntüyü göremezsin, özete koymazlar. Kurallar da Fenerbahçe üzerinden gelişiyor, en ilginci bu. Fenerbahçe maçında bir karar veriliyor ve "kural böyleydi" deniyor. Başka bir örneği yok o kararın. Böyle deyince de, kurallar değişti, takip etseydiniz oluyor. Antalyaspor'un Fenrbahçe maçında son dakikada verilmeyen golüne ofsayt diyen, Antalyaspor'un Galatasaray maçında attığı gole ofsayt değil diyor. Bahsettiği kural, Galatasaray maçında yaşanıyor oysa.

Ümraniyespor maçı ya da. Bunlar yakın örnek diye paylaşıyorum. Ümraniyespor'un attığı 2. gol öncesinde faul var da, Fenerbahçe'nin attığı 2. gol öncesi faul yok mu? Onu gören, bunu nasıl göremiyor. Onu direkt ekrana veren reji, burada neden uyuyor? Böyle böyle, hakemler ile 4 puan aldı Fenerbahçe. O 4 puan da, bazı konuların tartışılmamasına sebep. Sıkıntıları büyük yoksa. Ortada zaten futbol yok da, teknik direktör ve başkan arasında bambaşka konular var.

14 yorum:

  1. Yayıncı kuruluş hem pozisyon tekrarlarında taraflı davranıyor hem de bünyesindeki yorumcular taraflı Güntekin Onay ve Deniz Çoban gibi. Hal böyleyken hiçbir Galatasaraylı beIN Sports'a 1 kuruş vermemeli diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Fenerbahçe, Antalya ve Ümraniye maçlarında alenen kayıldı. 4 puanı hediye ettiler. Herkes de yapılanları meşru hale getirmek için yarışır halde. Ali Koç'un medya üzerinde kurduğu büyük baskı bence buna etken. Sponsorluk ve reklam gücü üzerinden baskı kurmuş durumda.
    Ama bunlar sonucu değiştirmeyecek. Galatasaray, ne kadar iyi ve üstün bir takım olduğunu ispatladı. Fark açıldıkça artık hakemlerin üstündeki baskı da azalacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarısızlıklarını da, bu tür saha dışı oyunlarıyla kapatmaya çalışıyorlar. Yıllardır böyle.

      Sil
    2. Katiliyorum biz oynadikca hakemler ve kurullar bu bariz kayirmalar icin risk alamayacaklar bunun yarini da var cünkü Ali Koc seneye yok, biz önümüzdeki 2 deplasmani alirsak lig biter.

      Sil
    3. Biz maç maç bakacağız, kendi işimize odaklanacağız.

      Sil
  3. fatih hocanın dediği gibi "herkesin adaleti şaşar, ama O'nunki asla şaşmaz" ... ve nitekim sonunda kazananlar ve kaybedenler hep aynı. onlar umarım bu zihniyetle devam ederler de bi 10 yıl daha şampiyon olamazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu algıları daima kırdık, yine kırarız. Şampiyonluğa inanıyoruz.

      Sil
  4. Müthiş bir finansal güçleri ve reklam gelirleri var. Medyada güçlüler.Ama Galatasaray kültürüne sahip değiller. Galatasaray bu ülkenin takımıdır.Şehir veya semt takımı değildir.Galatasaray taraftarı ve takımı havaya girerse gerisi gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kültüre sahip olmadığın sürece, bir şey değişmez. Farklı olamazsın.

      Sil
  5. Mükemmel yazi eline kalemine saglik Burak.
    Ugur Karakullukcu bile Sivaa macindan sonra vicdanlar rahatlatilmali derken bu mactan sonra Fener'in yedigi golden önce faul var dedi Vole'de neden Var cagirmadi'nin üzerinde hic durmadilar, VAR CAGIRSIN sonra hakem verir ya da cermez esas konu bu.
    Resmen hem Antalya hem Umraniye maclarinda ülkenin yarisi Fener gol yerse nasil iptal ederizin derdine düsmüstü bu lig insanin midesini bulandiriyor, arada cok iyi transfer yapip bunlara hadlerini yeniden bildirmemiz lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon boyunca tablo ortada, neyin vicdanını rahatlatıyorlar anlamıyorum. Düşmanı bazen dışarıda arıyoruz.

      Sil
    2. Medya patronlarina şirin görünmek ve ben objektifim mesaji vermek amaciyla Galatasarayliyim diyenler bile bize acayip zarar verecek işler yapiyor, adamlar medyada ve reklamda bu kadar güclü işte.
      Dün basina isimleri verilen 4 Galatasaray muhabiri-yorumcusu ise ne varsa söyleyen nadir insanlardan Ugur benim icin bitmistir bu saatten sonra.

      Sil
    3. Üzücü bu tablo gerçekten.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir