29 Ocak 2023 Pazar

Emin Bayram da, savunma özellikleriyle ön plandaydı ve müthiş bir maç çıkardı


Stoper gündemi uzun zamandır var ve nihayetinde Kaan Ayhan geldi. Stoper transferini, satış olmadığı sürece elzem görmüyordum. O satış gelse, gideceğim isimler de farklı olurdu. Bizim için stoper konusu, alternatif üretebilme noktasında. Emin Bayram, Metehan Baltacı ve Ross gibi potansiyelli alternatifler var. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı, güçlü bir tandem. Bence alternatifler de, orayı doldurma noktasında yeterliydi. Özellikle de Emin Bayram tarafında.

Emin Bayram'ın, ligin ilk yarısında da bulduğu şanslar var. Bence kötü değildi. Mutlaka eksikleri vardır da, genç ve potansiyelli bir stoper. Ayaklar yere daha sağlam bastıkça, o kalite artar. Ayakların yere basması da, futbolcuya şans verilmesi, ona verilen güven ile alakalı. Kupada, Alanyaspor ile oynanan maçta biraz sallandı. Özellikle de baskı yediği anlarda, geriden oyun kurma noktasında. Nelsson'un yerine oynamakla, Abdülkerim Bardakcı'nın yerine oynamak farklı şeyler.

Abdülkerim Bardakcı olmadığında, Nelsson'un da zorlandığını gördük. Onun gibi topla çıkmaya çalışırken, hepsinde hata yaptı. Nelsson yerine Emin Bayram'ı yazsan, tarz olarak çok sırıtmaz. Abdülkerim Bardakcı yerine yazarsan da, o rolü sergilemesini bekleyemezsin. Alanyaspor maçında yapamadı, Giresunspor maçında ise o rol biraz Nelsson'a kaydı. Emin Bayram da, savunma özellikleriyle ön plandaydı ve müthiş bir maç çıkardı.

Hatasızdı, Giresunspor'un baskı kurduğu anlarda çok güçlü durdu. Sol bekte Dubois'in olması da, Emin Bayram'ın topla çıkış zafiyetini kapattı. Allah sakatlık vermesin, stoper için "alternatif" ihtiyacı bu tarz cezalı duruma düşülme noktasında oluşacak. Orada da, alternatif için ciddi maliyetlere girmeye gerek yoktu. Kaan Ayhan'ın farklı artıları olur da, stoper konusunda Emin Bayram hiç de geride değil. Umarım süreleri düşmez.

2 yorum:

  1. Emin sağ stoperde Abdülkerim olur. Abdülkerim diyorum çünkü Abdülkerim gibi bir Türk stoper daha gelmedi buralara. İzlemedik böylesini. Adamın yokluğu resmen -2 yazıyor takıma. Ortasahayı da düşürüyor. Nelson onun oyununu denediği anda başarısız oluyor. Yaşı 22-25 arası olsa Marcao dan daha fazlasını kazandırıp giderdi. Ama bizde ve bizim için ter döktüğünü bilmek de güzel. Emin sağ stoperde görev almalı ki aynı oyunu ortaya koysun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka daha iyi oynar. Topla çıkışlarda kendisini çok daha rahat hisseder.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir