24 Ocak 2023 Salı

Eyüpspor maçındaki farklı skor sürpriz olabilir de, galibiyet asla değil


Eyüpspor maçındaki farklı skor sürpriz olabilir de, galibiyet asla değil. Samsunspor'un Hüseyin Eroğlu yönetiminde, bu tarz büyük maçlarda iyi skorlar aldığını görüyoruz. İyi bir deplasman oyunu yakalandı çünkü. Eldeki kısıtlı kadro gereği, daha gerçekçi yaklaşmak durumunda kaldı. O gerçekçiliğin de getirisi "istikrar" oldu. Takımdan ayrılan, beklentiyi karşılamamış birçok isim var. Diğer yanda da sakatlıklar. Bu da, 21 kişilik kadroyu dahi dolduramayan bir takım demek. Şu kısıtlı şartlarla, böyle bir performans göstermek değerli.

Fofana da geri döndükten sonra, hücum seviyesi yükseldi. Fofana'yı bu ligin en değerli kanat oyuncusu gibi görüyorum. Samsunspor adına da "aidiyet" üzerinden kıymeti çok. Fofana döndü, bu durum Tanque'yi yükseltti, Laura da zaten belli bir çizgide devam ediyordu. Böyle bir 3'lü ile, deplasman oyununu oynamak kolay. Açık alanı müthiş kullanırlar, hepsi 1'e 1'lerde güçlü, fizik özelliği de olan isimler.

Samsunspor orta sahası da olabildiğince tempolu. Belki yaratıcılık düşük de, tempo "deplasman oyunu" için değerli. Celil Yüksel, Ali Güneren ve Osman Çelik, oyunun 2 tarafında bir an olsun durmayan futbolcular. Pres üzerinden kapılan toplarla da, ön alandaki hareketli 3'lüyü kullanmak kolay. Sorun iç sahaydı. Samsunspor kendi sahasında, görece kolay rakipleri açmakta zorlanıyor. O noktada da, orta sahanın yaratıcılık düzeyi artmalı. Soner Aydoğdu transferi bu yüzden önemli. Furkan Soyalp de, kulübedeki orta saha eksikliğini gidermek adına hamle.

Samsunspor, ilk 11 üzerinden istikrarı yakaladı. Szumski, Zeki Yavru, Yunus Çift, xxx (Yusuf Abdioğlu ya da Alim Öztürk), Soner Gönül, Osman Çelik, Ali Güneren, Celik Yüksel, Fofana, Tanque ve Laura ilk 11'i sürekli sahada olacak. Bence bu 11'in eksiği sol bek ve orada kalite yükselmeli. İç sahada ise, Soner Aydoğdu ile orta sahanın yaratıcılık sorunu çözülür. En büyük sorun, kulübenin zayıflığı. Özellikle de kanatlar ve orta saha adına. Konuşulan transferler de genelde bu pozisyonlara. Kanat için, Barış Alıcı ismi de gündemde ki, Hüseyin Eroğlu'nun tanıdığı ve Fenerbahçeye transfer olmasını sağladığı bir futbolcu.

Hüseyin Eroğlu'nun taktik esnekliği de var. Bunu düşünerek de hamle gerekiyor. Çoğu zaman 3'lü savunmaya döndü ve katkı aldı. 4-3-3'ü de sık sık kullanıyor ve bu formasyon değişikliklerini maç içinde de görebiliyoruz. Bu esnekliğin devamı adına, orta sahanın alternatifli olması önemli. Biraz daha yaratıcılık arttıktan sonra, iç sahadaki görüntü de değişecektir. İyi bir istikrar kazanıldı ve kaybetmeyen Samsunspor'u izliyoruz. Bu başarı da Hüseyin Eroğlu'nun eseri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir