13 Ocak 2023 Cuma

Büyük maçlarda üretirken, müthiş de bitirdin


Galatasaray'ın geçmiş yıllarda sorunlarından biri, derbilerdeki görüntüydü. Özellikle de geçen sezon. Derbilerde kırılıyorduk maalesef. Bu sezonun güzel yanlarından biri, büyük maçlardaki oynanan oyun ve alınan skorlar. Sadece kazanmıyor, oyun olarak ezerek kazanıyorsun. Trabzonspor deplasmanı müthiş oynamış ama galibiyeti kaçırıp, berabere kalmıştık. Beşiktaş maçındaki futbol büyüktü ve kazandık, Başakşehir karşısında çılgın bir skor aldık. Fenerbahçe deplasmanı da, skordan ziyade oyun olarak bambaşka seviyedeydik.

ComparisonatorT'un paylaşmış olduğu, Galatasaray'ın büyük maç karnesi şu şekilde;

⚽️ Atılan Toplam Gol: 12 
🎯 Toplam Gol Beklentisi (xG): 8.09 
⛔️ Yediği Gol: 1 
🧐 Rakip Toplam Gol Beklentisi (xGA): 3.56

Üstüne konuşabileceğimiz çok fazla bir şey yok. 4 maçta atılan 12 gol değerli. Gol beklentisi ise daha değerli. Maç başına, 2 gol beklentisinin üstündesin. Rakibin gol beklentisi ise 1'in altında. Sadece 1 gol yedin ki, bu da muazzam bir istatistik. Hücumda zaten muazzam bir noktadasın. Diğer maçlarda üretirken, bitirme noktası sorunluydu. Kazansan da, zorlanabiliyordun. Bu maçlarda ise üretirken, müthiş de bitirdin. Bu da Icardi'nin eseri.

Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında öyle bir istatistik yakaladı ki, kendi kadar, çevresini de yükseltti. Bu da, Icardi'yi daha istikrarlı kullanabilsek neler olabileceğinin en iyi göstergesi. Oyun olarak her maç üstünsün, büyük maçlarda skor alıyorsun. Üretkenlik iyi durumda ve ligde de bunun getirisi 4 puanlık fark. Fikstür avantajı varken, dahası olabilir. Maç maç bakıp, elimizdeki en iyi ve formda futbolcularla yola devam edeceğiz.

4 yorum:

  1. adil bi yönetim olursa, tarihin en erken şampiyonluğunu alırız.

    YanıtlaSil
  2. Rakibin gol beklentisine göre çok az gol yemişiz ya yazıdaki veri yada yorum sevhen yazılmış sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakip pozisyon bulmuyor değil de, savunma kaliten yüksek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir