18 Ocak 2023 Çarşamba

Galatasaray'da, son dönem adına en büyük hayal kırıklığım


Galatasaray'da, son dönem adına en büyük hayal kırıklığım. Sakatlık sonrası geri dönemeyenlerden. Midtsjö ve Rashica'nın uzun ayrılıkları oldu, Dünya Kupası arası kampını da kaçırdılar. Rashica, hücum verimliliğinden uzaklaştı da, yine oyun içi katkısı yüksek. Hareketli, çabalıyor, savunma yardımı üst düzey. Midtsjö ise "hayalet" kıvamında, geçen sezon izlediğimiz orta saha hattında oynayacak nitelikte. Toparlanır umarım diyeceğiz, çünkü değerli alternatifti.

Sezona iyi girdi mesela. Şansları iyi kullandı, katkı sağladı. Tempolu, topu öne iyi taşıyabilen, ön alan presi güçlü bir orta sahaydı. Sakatlık sonrası ise, bu iyi özelliklerinden eser kalmadı. Tüm maç boyunca, topla buluştuğu an 2-3'dür, adını duyamıyoruz. Bence işin savunma tarafında da yok. Pres yok, mücadele gücü bitmiş, rakibi durduramıyor. Kötü oynadıkça da, saatli bomba etkisinde. Çok fazla hata yaptı ve bu hatalar da kritik noktalarda.

Berkan Kutlu, bu süreci iyi geçti mesela. Formunu yükseltti, formanın hakkını veriyor. Torreira'ya da formanın o kadar cepte olmadığını gösterdi ve onu da yükseltti. Midtsjö'den de bu etkiyi beklerdim. Berkan Kutlu şu an onun önünde doğal olarak. Bana sorarsanız, Galatasaray'ın Oliveira'ya alternatif üretmesi lazım. O vakit de, Midtsjö'nün 5. alternatife düşeceğini göreceğiz. Torreira, Berkan Kutlu, Midtsjö benzer profiller de, Oliveira'nın alternatifi yok.

Hatta ilerleteyim, şu ortamda Baran Aksaka da Midtsjö'nün önüne geçmiş olabilir. İhtiyaç duyulan profil noktasında. Oliveira kenara geldiği an, orta sahada pas yapabilmek imkansız. Derinde oynayacak, pas yapacak, tempoyu ayarlayabilecek bir 6 numara dahi eli güçlendirir. Özellikle de skoru koruman gereken zamanlarda. Pasör bir profil lazım. Transfer yoksa da, eldeki alternatiflere bakacağız. Midtsjö toparlarsa da bu ne zaman olacak bilmiyorum. Şu an zarar veriyor.

10 yorum:

  1. Hocam yine noktasından virgülüne kadar mükemmel bir yazi

    YanıtlaSil
  2. Aklına gelen transferi çok ütopik olmayan Oliveira alternatifi var mı?
    Midstjo ikinci devre de düşmeye devam ederse yaşı itibarıyla bir daha toparlayamayabilir umarım düzelir

    YanıtlaSil
  3. Bence Berkan şu an Gedson performansı veriyor. Tıpkı Gedson gibi basıyor, koşuyor, sahanın her yerinde yer alıyor ama tıpkı Gedson gibi skora katkı vermiyor. Sen ne düşünüyorsun ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson ve Berkan Kutlu bambaşka 2 futbolcu. Birinin ofansif, birinin defansif meziyeti yüksek.

      Sil
    2. Ben tabelaya bakinca Gedson'un ofansif olarak cok iyi olmadigini düsünüyorum zira cok süre aliyor ama koş koş yapmaktan başka artisi yok ne inceci ne de yeterince skorer ne et ne balik bence bizim şu kadroda yine Berkan gibi alternatif olurdu ama onu almis olsaydik belki de bu kadro olmazdi.

      Sil
    3. Gol / asist katkısı bence de düşük. Yine de meziyeti farklı. Topu iyi taşır, dikine iyi çıkar, teknik özelliği daha yukarıda.

      Sil
  4. Sezon başında Hamza Akman güzel şanslar buluyordu. Profil olarak 8-10'a daha yakın bir oyuncu. Oliveria olmadığı zamanda süresi formuna bağlı olarak tekrar şans vermeli bence hoca. Midstjo'den ne 6 ne de 8 performansı alıyoruz çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonluk yarışı var bir yandan da, herkese süre vermek zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir