3 Ocak 2023 Salı

Geçen zaman ki #11; Galatasaray'ın kötü Arjantinli geçmişi


Galatasaray forması giymiş Arjantinli futbolcular diye bir liste yapmak isterken, 1 isim hariç hepsinin hayal kırıklığı olduğunu görmek üzdü. Hayal kırıklığı diyemeyeceğim tek isim de, transfer edileli çok olmamış, henüz birkaç maç forma giymiş Icardi. Şu noktada Galatasaray'la ilişkisi kesilse dahi, formamızı giymiş diğer Arjantinlilerin toplamından daha çok katkı vermiş oluyor. Gerçi Culio da pozitif performans anlamında biraz sıyrılır, hakkını yemeyeyim.

Leo Franco mesela. Uzun dönem Atletico Madrid forması giymiş, La Liga için piyasası olan bir kaleciydi. Atletico Madrid ile sözleşmesi bittiğinde, Galatasaray'a imza attı. Bu transfer de çok öncesinden bitirilmişti. 1 sezon formasını giydiği Galatasaray'da, türlü hayal kırıklıkları yaşattı. Atletico Madrid deplasmanı harici, şu maçı da iyi oynadı diyeceğim tek bir an yok. İsmin ağırlığına bakarak, kaleci konusunda en hayal kırıklığı transferimiz dahi diyebilirim.


Ontivero'ya gelirsek, Galatasaray tarihinin en karanlık transferlerinden biri. Altyapı günleri potansiyel göstermiş, büyük takımları görmüş olabilir de, A takım seviyesini ilk kez Galatasaray'da gördük desek yeri. Bu adamı da, 6 aylık deneme sonrası transfer ettik. Denediğin futbolcu için, 2.5 milyon avro bonservis ödemezsin. Galatasaray'da Tokatspor'la oynanan kupa maçı harici, heyecanlandırdığı bir an olmadı. Galatasaray sonrası kayıp zaten. Ondan kurtulması da acı verdi.


Burdisso da, o karanlık transfer döneminin imzalarından. O kadar gereksiz bir transferdi ki. Zaten ilk 11 için 6 yabancı kullanabiliyordun en fazla. 6+0+4 gibi garabet bir düzen. Oynatamayacağın bir ismi, gereksiz yere kiraladın. Bu kiralama için de, elindeki Dany'i Beşiktaş'a kiraladın. Dany'den asla iyi performans göstermedi. Oynadığı 2-3 maç var, hepsi hayal kırıklığı. Transfer obezliği ya da karanlık transfer dönemi, ne derseniz deyin.


Culio'yu biraz ayırmak lazım. Galatasaray formasını giyerken, o kadar kötü performansı olmadı. Hatta o kötü takım içerisinde parladı bile. Teknik meziyeti yüksek, çalışkan bir orta sahaydı. Takımı ayakta tutmak adına da çabaladı. Ertesi sezona girerken, değişen Galatasaray içerisinde tutunamadı. Yabancı sınırı malum, bazı isimlerle ister istemez yolları ayırabiliyorsunuz. Bugünkü gibi bir düzen olsa, Culio ve Stancu'nun daha uzun bir Galatasaray geleceği olabilirdi.


Bir hayal kırıklığı daha. Insua'dan beklentim çok fazlaydı. Liverpool'dan kiralanmıştı ve o dönem Arjantin Milli Takım'ına seçiliyordu. İyi performans vermesini ve Galatasaray'da uzun bir geleceği olmasını bekliyordum. Rijkaard döneminde şans buluyordu, Hagi ise pek yüzüne bakmadı. Sezonun son bölümüne doğru süre bulsa da, o sezon bırakabildiği bir iz yok. Aslında Galatasaray sonrası da fena bir kariyeri olmadı.


Fabio Pinto ve Carrusca'nın ortak noktası, geleceğin yıldızladı adı altında transfer edilmiş olmaları ve yaşattıkları hayal kırıklıkları. Carrusca'nın bir şanssızlığı da Arda Turan'dı. Arda Turan'ın yükseldiği döneme denk gelince, doğal olarak arkasında kaldı. Kiralandığı günler oldu, dönem dönem şans buldu. Neticede hayal kırıklığı ve zarar yazdı. Bir ara da, hayal kırıklığı yaratan gençleri yazalım. Orada da anlatılacak çok şey var.

4 yorum:

  1. futbolculardan yana şansımız tutmadı ama yabancı hoca gelirse yarın öbür gün ilk tercihimiz olmalı. arjantinli hocalardaki o tutku o hırs, gs sinerjisi ile çok iyi uyar buna inanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun. O ekol güçlü ve ateşli.

      Sil
  2. Carrusca hali saha topcusuydu kaba tabirle ,fizik yok bilek var ozel bir oyun gorusu yok estetik ama anlik oynayan,leo franco mallorca zamanında bize karşı ne oynadıgi belli bir isimdi,madrid sen gelse de sanki getafe den gelmiş gibiydi ,fener maçı ile 50 yıl da geçse unutlmaz yaşattığı, culio yu çok güzel anlatmışsın topu bilen belki de 2 adamdan biriydi o sezon kalmalıydı, hatta terim arda nin gideceğini bilsem culio yu göndermezdim demişti, burdisso deyince aklıma antalya deplasmani geliyor o sene bizi koparan maçlardan,,insua cidden baya vasat oynamıştı, ontivero ise kesinlikle kulübü soranların bilerek aldığı komisyon transferiydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carrusca potansiyeldi de, bence şanssız döneme denk geldi. Arda Turan'ın yükselişi, onun başlamadan bitişi oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir