2 Ocak 2023 Pazartesi

Kendi oyunundan ödün vermemek adına


Oliveira, Galatasaray'ın olmazsa olmazı. Hatta bu takım biraz da onun diyorum. Oliveira olmayınca, yerine kimin oynayacağı da önemli bir soru. Oliveira'sız Galatasaray'ın çoğu zaman kuruduğunu gördük. Midtsjö'yü beğenirim, değerli bir alternatiftir. Yine de, Oliveira'nın yerine oynayacak isim değil. Oynaması biraz da zorunluluk gibi oluyor. Berkan Kutlu ise zaten bambaşka bir tarz. Mevcut içerisinde, tarz olarak Oliveira'ya en yakın isim Baran Aksaka.

Sivasspor maçında oynaması riskti, doğal olarak oynamadı. Ankaragücü maçı ise, Baran Aksaka'nın başlangıcı adına ideal sınavlardan. Okan Hoca, gençleri kullanıyor üzerinden övülüyor. Hazırlık maçlarında birçok isme şans verdi çünkü. An geldi, gençleri oynatıyor söyleminin altını doldurması gereken zaman. Fırsat gelir, genci kullanırsınız. O futbolcu da şansını iyi kullanırsa yürür gider. Oyun düzeninden ödün vermemek adına da bu gerekli.

Baran Aksaka, U19'da rol gereği daha "derin oyun kurucu" gibi oynuyor. Seri'nin 6 numara performansı gibi düşünün. Orada oynaması biraz zorunluluktu gibi. Takım içerisindeki yeri oradaydı. Ocak ayındaki hazırlık maçlarında ise, biraz daha öne yakın kullanıldığını gördük. Oliveira yokluğunda o oynamalı derken, pas organizasyonunu yönetecek, tempoyu belirleyecek bir isim gerekiyor. Mevcut içerisinde, bu tarz başka bir futbolcumuz yok.

Midtsjö daha tempolu, topla çıkmayı seven, mücadeleci bir orta saha. Torreira / Midtsjö hattında, Sivasspor deplasmanı bir noktada sorun oldu. Birlikte olduramadıkları başka maçlar da var. Tarz meselesi tamamen. Bireysel performans düşüklüğü değil yani. Kendi oyunundan ödün vermemek adına, eksikliğini duyduğun futbolcunun profilinde bir isim sahada olmalı. Bazı yoklukları idare edebiliyorsun da, Oliveira'nın eksikliğini gidermek zor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir