12 Ocak 2023 Perşembe

Icardi'yle devam edebilir miyiz sorusu


Icardi'nin Galatasaray'la olan kimyası olabildiğince yüksek. Sahne alması gereken her an, işini mükemmel yapıyor. Devamlılığı tartışılsa da, işini yapıyor bu adam. İstikrar kazandığında, maçlara seni 2-0 önde başlatabilecek bir kalite. Galatasaray'da gördüğüm en elit forvet derken, havasıydı kastım. Fenerbahçe deplasmanında 15 dakika oynuyor, bir anda fişi çekiyor. Beşiktaş maçını kazandırıyor, ertesi hafta Başakşehir deplasmanında şov yapıyor. Bunları da çok rahat gösteriyor.

Doğal olarak, Icardi'yle devam edebilir miyiz sorusu var. Icardi ilk transfer olduğunda, böyle bir ihtimal olduğunu düşünmüyordum. Burada ayağa kalkar, Serie A'da üst düzey futbolunu oynamaya devam eder diye bekledim. Hala bu beklentim var da, Galatasaray'da da bir ihtimal kalabilir diye düşünmeye başladım. Onu PSG'den alabilmenin bedeli büyük tabi. Bu bütçe nasıl oluşturulur bilmiyorum. Oluşturulmalı mı dersek, imkan varsa şartları zorlamalı.

Gerekirse diğer pozisyonlardan biraz kısabilirsin de, forvet ve kalecin üst düzey olmak zorunda. Dediğim gibi, Icardi seni maçlarda 2-0 önde başlatabilecek kalitede. Böyle üst düzey bir ismi de yakalayabilmek kolay değil. Yakalayınca bırakmak istemiyorsunuz. Icardi de henüz 30 yaşına girecek. Önünde çok net 4-5 sezonu dahi var. İkna edilebilir mi, mesele bu. Şampiyonlar Ligi'ni yeniden görürsek, Icardi adına da vitrin büyük olacak.

PSG'nin 12 - 14 milyon avro arası bir bonservis beklentisi olduğu yazılıyor. Icardi de sözleşmesinde son yılına gireceği için, PSG'den ayrılığı kesin. Galatasaray'ın yaz dönemi, olası satışları var. Nelsson ve Boey gibi isimlerin takımda kalacağını düşünmüyorum. Mostafa Mohamed ve Morutan gibi satışlar da beklenirken, buradan ciddi bir kaynak, Icardi ve Rashica transferlerine aktarılabilir. Icardi'yle devam edebilirsek de, gol tarafında kafamız rahat olacak. Kaliteli forveti bulup, istikrar sağlatmak da zor. Bu sorunu yıllarca yaşadık.

15 yorum:

  1. Bu arada, Boey yerini doldurmak da kolay değil. Takıma kattığı atletizm çok üst düzey.

    YanıtlaSil
  2. Gerekirse 15 milyona yakın bonservis verilip 5-6 milyon maaşla takıma katılabilir vergi avantajıyla maaş konusunda ikna edebiliriz. En az 4 yılda büyük katkı verir ve haksız rekabet olur. Çünkü adam fiziğiyle değil klası ve tekniği ile oynuyor. Nasıl muslera ile yıllardır kalede haksız rekabet sağlıyorsak icardi ilede forvette bunu yaparsak +1-2 şampiyonluk getirebilir bu bize.

    YanıtlaSil
  3. Icardi servis yapan kanat ve beklerden kurulu bir takimda her geleni iceri atar, Gomis'in bitiriciligine hasta olsam da Gomis'e göre hem daha bitirici hem daha atlet ve dogal olarak mücadele gücü de yüksek hem de gerektiginde etkili koşabiliyor, bizde kalmak icin fedakarlik yapabilecegini söylemis son haberlere göre bence PSG ile olayi cözersek bize 2 sene daha yeter de artar sonra da Katara vs. Gider zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi bir de daha fırsatçı. Bu da büyük özellik.

      Sil
    2. Katiliyorum Gomis de tekte cok atiyor ama Gomis'in inanilmaz bu da atilir mi ulan dedigimiz dokunuslari cok fazla yok ancak Icardi'nin her 3 vurusundan birisini kaleciler bile beklemiyor.

      Sil
    3. Gomis biraz daha gol atmayı düşünüyor, tek odağı o. Icardi ise, takımın golle buluşmasını düşünüyor.

      Sil
  4. sol beke uğur çiftçi'yi almışız diyorlar. bence kazımcan, taşdemir ve güray ; bu 3 oyuncudan da kalite olarak aşağıda bi oyuncu ama alınırsa okan buruk'un bi bildiği vardır derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite olarak daha aşağıda değil. Tarzı başka.

      Sil
  5. İcardi alınsa 12-14 Milyona iyi olur ama, alacağı yıllık ücret o biraz sıkıntı; yani o ücretin karşılığını verir elbet ama şu an ki ekonomik durum ve takım içi dengeler (hoş İcardinin aldığı paraya verdiği katkı ve ismi üzerinden hiç bir futbolcu birşey diyemez) problem olur mu acaba,
    Eğer İcardi bonservisi alınırsa yedek forvet almaya gerek yok, Barış A. Yılmaz ve altyapıdan gelecek oyuncular ustadan örnek alabililer (Eren Aydın,Zeki M. Saki, Baran Demiroğlu vb.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da aşılır bence. Başka noktalardan tasarruf edersin.

      Sil
  6. İcardi ile devam etmek zorundayız:) Bu çocuk üstün golcülük özelliklerinin yanında bildiğin futbolcu. Ya yaşından ötürü ya da burdaki iç huzurundan harika bir takım oyuncusu gibi oynuyor. Muazzam bir pasör, koşucu, presçi... Diagne, Falcao, Muhammed, Andone, Mitroğlu, Eren... bir sürü oyuncuya 50 milyon eurodan fazla para döktük. Aradığımız golcüyü bulmuşken paranın lafı olmaz. Buna ne gerekiyorsa yapacaksın. Sana kazandıracağı kupalar, Şl'de aldıracağı puanlar, etrafında büyüteceği oyucularla 10 katını geri getirecek. Bu kadar basit bir hesap.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum Icardi Hatay macinda her golün icinde vardi 2 golün neredeyse hazirlayicisiydi Icardi tuttu kesin alinmali.
      Yine seneler önce Gomis ile devam etmedin Diagne ve Falcao'ya 30 milyon Euro harcadin yine olmadi ikisi de müthis oyuncu ama sende tutmadi, Gomis daha yasli iken bile is yaptigin yine kanitladi kisacasi Icardi olmusken maceraya gerek yok, gerekirse kampanya düzenlersin taraftar olarak destek veririz.

      Sil
    2. Icardi büyük bir oyun aklı. Hücumu yönlendiren isim de oldu. Daha önce yazdım, gol atmaktan öte, gol attırmaya odaklı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir