12 Ocak 2023 Perşembe

Uğur Çiftçi Galatasaray'da


Galatasaray'ın sol bek arayışının temeli "günü kurtarmak" üzerineydi. Aziz Behich ve Güray Vural isimleri de bu doğrultuda konuşuldu. Güray Vural ismine, hücum meziyeti üzerinden sıcaktım. Kazımcan Karataş'ın olmadığı maçlarda günü kurtarabilecek, kenardan geldiğinde de kapalı savunmalarını açmaya yarayacak bir çilingirdi. Antalyaspor'un belli ki büyük talepleri oldu ve bu işten vazgeçildi. Bir de, ismi geçen ama bir türlü kimsenin çok da düşünmediği Uğur Çiftçi vardı. Bunun da nedenleri var.

Bundan 2 sezon önce, seviye anlamında çok daha yukarıdaydı. Hatta o dönem, büyüklere transferini bekliyordum. Son 2 sezonu o kadar parlak geçmedi desem de, istikrarını hiç kaybetmedi. Sivasspor'un en önemli ve istikrarlı parçalarından biri. Takım kaptanlığına kadar da yükseldi. Sivasspor'la 161 maça çıktı. Bunun içerisinde Avrupa Kupası maçları da var ve bu önemli bir tecrübedir. 30 yaşında, kariyerinin en iyi ve olgun dönemini yaşayacağı zamanlar.

Uğur Çiftçi ile alakalı sıkıntım, tarzı biraz daha defansif. Dengeli bir bek de, savunma tarafı az daha ağır basıyor. Galatasaray'da da bir bekin hücum özelliğinin daha ön planda olmasını isterdim. Yoksa Uğur Çiftçi de iyi bir alternatiftir. Pozisyonunu doldurur, tecrübesi var, günü kurtarmaksa mevzu, o da oynar. Hatta günü kurtarmakla da kalmaz, rotasyonu da bir süre doldurur. Yeni sezondaki yabancı kuralı ne olur bilmem de, 8+3 devam ederse de, sol bekte yerliden devam ettirir.

Kazımcan Karataş'ın geri döndüğünde 1. sol bek olacağını düşünüyorum. X ismi onun önüne almamak doğru hareketti. Uğur Çiftçi de alabileceğin yerli sol bek adayları arasında iyi bir isim. Söylediğim gibi, sadece tarzına takılıyorum. Savunma ağırlığı daha yukarıda, ben biraz daha hücumcu bekleri seviyorum. Hayırlısı olsun diyelim. Güzel olan, bu işi bir an önce çözmek. Sol bek işinde beklememek, bir an önce hamle yapmak gerekiyordu.

Transfer konusu da aynı siyaset gibi. Rıza Çalımbay bildiğiniz üzere, sezon bitene kadar, Galatasaray maçındaki o pozisyonu konuşmaya, puanlarımız çalındı demeye devam edecek. Yine bir sabah bu tarz yorumlar yaparken, birkaç saat sonra Uğur Çiftçi transferini açıkladı ve Galatasaray ile anlaştıklarını söyledi. Bunu derken de, anlaşma şartlarını, Emre Taşdemir'den falan bahsetti. Transfer sonrası, bu maçı konuşmayı da bırakacaktır.

10 yorum:

  1. (Emre)
    Ugur Ciftci icin Emre Tasdemir'den vazgecmezdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Taşdemir kendisinden vazgeçmiş, biz vazgeçmesek ne olacak :) Şaka bir yana, sürekli sakat. Ona güvenemezsin. 2 maç oynar, 15 maç kayıp.

      Sil
  2. Emre Taşdemir daha iyi oyuncu aslında.Ama sakat maalesef. Kronik sakatlıklar ile boğuşuyor yıllardır. Ugur çiftçi umarım takıma katkı verir.Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlıklardan geriye bir şey kalmıyor maalesef.

      Sil
    2. Katiliyorum bugün futbol forumlarinda cok benzer yorum vardi ki ben de Emre Tasdemir'in hepsinden daha kaliteli oldugunu düsünüyorun ama Fenerbahce macinda da oynayamadi yani en kritik maca göre bile adami hazir tutamiyorsun Icardi Arjantinden dönüyor Emre dönemiyor abi yoksa bence de daha kaliteli ama Ugur'daki istiktar kimsede yok adi gecen herkesten daha cok mac oynamis sol bekte, bunun Avrupa maclari da var üstelik.

      Sil
    3. Kaliten, potansiyelin olsa da, sahada olmadıktan sonra bir şey ifade etmiyor. Hazır tutamıyorsun derken, kendisini hazır tutamıyor.

      Sil
  3. Kazimcan bu kadar hizli yukselirken onune transfer yapmamamiz cok olumlu. Bence de Guray daha uyardi bizim oyuna, bayagi da asist rakami yapardi gelseydi, demek ki olmadi, Ugur da iyi yedek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem önünü tıkamıyorsun, hem rekabeti sağlıyorsun.

      Sil
  4. Solbek sorununu çözdük varsayalım sağbeke sacha boey in gitme ihtimaline göre genç bir oyuncumu yoksa tecrübeli mi gerekli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dubois olduğuna göre, arkasına genç bakılır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir