29 Ocak 2023 Pazar

Kaan Ayhan transferi için eleştiri tamam da, bazısı çok acımasız


Kaan Ayhan'ın opsiyon şartlarını yarın öğreneceğiz ama "garanti" bir durum var. Direkt olarak "zorunlu satın alma opsiyonu" yazamıyorsun zaten. Öyle şartlar konuluyor ki, o şartların karşılanmaması neredeyse imkansız. Kaan Ayhan'la alakalı bugün kadar, yarınlar da düşünülüyor gibi. Temelde, iyi bir yerli alternatif kazandık düşüncesi var. Yerli kalitesi arttırılıyor. Kaan Ayhan'ı mevcut yapı içerisinde kafamda çok oturtamasam da, bazı eleştiriler de çok acımasız. O kadar da değil.

Bazısı "futbolcu olmadığını" dahi iddia edecek neredeyse. Maliyeti ya da gerekliliğini tartışırsın da, boş bir futbolcudan bahsetmiyorsun ki. 51 kez A Milli olmuş, Schalke 04'de çok küçük yaşlarda Şampiyonlar Ligi maçına ilk 11 çıkmış, Bundesliga'da iyi bir kariyer edinmiş, sonrasında da Sassuolo'a transfer olmuş ve 2.5 sezon Serie A'da forma giymiş. Serie A dönemi beklenilen gibi geçmese de, Sassuolo da ona çok uymadı sanki.

Türkiye Ligi'ndeyiz. Böyle bir kariyerin de, büyük hayal kırıkları ya da zafiyet yaşatacağını düşünmüyorum. Defoları var elbette, bunu paylaştım. Stoper için ağır bence. 6 numara için fizik durumu ve temposu sorun, sağ bek adına da ağırlık problem. Ağır derken, pozisyon bilgisi ile bunu belli ölçüde kapatıyor. 3'lü savunmada oynasan cuk oturacak hamle olsa da, tandem için soru işareti mutlaka var. Eldeki rotasyona bakmak lazım burada da. O açıdan ciddi bir alternatif.

Abdülkerim Bardakcı için de alternatif lazım diyordum. Abdülkerim Bardakcı'nın topla ilişkisi üzerinden bunu yazmıştım. Elde bu tarz bir stoper alternatifi yoktu. Emin Bayram oynadı da, o biraz daha Nelsson alternatifi diye düşünüyorum. Kaan Ayhan da, Abdülkerim Bardakcı'yı alternatif altına alır. Topla çıkabilen, teknik özelliği olan bir stoper. 4-2-3-1 içerisinde, orta saha oynatılmasını zor görüyorum. Sağ bek rotasyonumuz ise dolu, orada da pek imkan yok. Direkt olarak, stoper düşünülerek transfer edilmiştir.

19 yorum:

  1. Mən Kaanı bəyənirəm
    Bütün sezon Nelsson və AbdülKerimlə keçməz bura qədər yaxşı ido hər şey ancaq hər duruma hazırlıqlı olmaq lazımdı
    Okan hoca görsənir ki işini sağlama almaq istəyir
    Nəticədə Kaan xeyirli olsun
    Bəlkə də zaman zaman AbdülKerimi belə ilk 11dən sıxışdırıb çıxara bilər
    Baxacıq :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmez de, Emin Bayram'ın sürelerinden yememek lazım :)

      Sil
    2. Hocam,niticədə A milli takımın illərdir dəyişilməz oyunçularından olub
      Sağı solu bəlli olmaz:)
      Eminə gəldikdə mən də Eminin şans bulmasını istəyərəm
      Lakin hoca bəlli ki o bölgədə də güclü rəqabət istəyir
      Merihi Çağları Ozanı hal hazırda ala bilməyəcəyimizə görə ən uyğunu Kaan olardı

      Sil
    3. Joker isim, iyi de futbolcu. Hocaya güveneceğiz elbette :)

      Sil
  2. Sert eleştiren arkadaşları anlamıyorum aşırı romantik orta vadeli düşünemeyen arkadaşları bence kimse alınmasın o kadar ipe sapa gelmez yorum okudum ki birçok platformda yeter dedim.
    Kaan Ayhan 3 lu savunma oynayabilmemizi sağlar taktik esneklik katar. Benim ön stoper dediğim çapa çakılı pozisyon alarak oynayan ön libero çapa ön stoper ne dersen de 3 lu orta saha merkezli dizilişte oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru. Taktik esneklik şansı yakalıyorsun böylelikle.

      Sil
    2. Sezonun yarısını keçmişik
      Artıq bundan sonra hocanın taktik dəyişərək 3 lü oynadacağını sanmıram
      Okan hoca işləyən çarxı pozmaz
      Bəlkə oyun içi ola bilər ya da hər hansısa tək maça özəl

      Sil
    3. 3lü savunma başarısızlık formülünden başka bir şey değil. umarım denemeyiz. 2003 bjk hariç başarılı örnek yok bu ülkede

      Sil
    4. 3lü savunmalar, maç içerisinde daima iyi alternatiflerdir.

      Sil
  3. Herkes çok kısa vadeli bakıyor. Sanki hiçbir oyuncu ceza almayacak, sakatlanmayacak gözüyle bakılıyor. Artık son düzlükteyiz. Bundan sonra tecrübe lazım. Kaan Ayhan belki 3 maç oynayacak ama o 3 maç sana şampiyonluk getirecek. Şampiyonluğun da maddi manevi getirisi çok ama çok büyük. Gelecek yıl için kadro kurmak anlamında o kadar hayati ki... ŞL'ye katılım demek İcardi'yi elde tutmak anlamına geliyor. Birçok iyi oyuncu transferinin de kapılarını açıyor. Ben transfer sezonu bitmeden bir de tecrübeli 8 numara takviyesi yapılsın çok isterim. Şu an sol bek dahil herkesin yedeği var. Kazım iyileşti, Emre var. Dubous oynuyor solda. Stoperlerimiz tamam. Ama Sergio'nun yedeği asla yok. Hatta bence orta sahada sert bir 6 - çapada yok. Geçen bunu Orhan Uluca da söyledi. Orta sahaya yapılan hiçbir takviye asla fazla değil. Ortaya umarım transfer gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. +3 yerli zorunluluğu var ve bazı zamanlar sorun yaşıyorduk kadro kurarken. Bu da atlanmamalı.

      Sil
  4. Hep 8 numaranin alternatifsizligini söylüyoruz ama 6 numara da aslında pek yedekli değil. Bir tek Berkan var ama o da net bir 6 sayılmaz. Bu bakimdan Kaan'i öncelikle 6nin hem yedegi hem de yerli alternatifi olarak görüyorum. Bir ihtimalle de hoca kendisinden bir 8 yedegi cikarabilir. Ama stoper ve sağ bek icin dusunulecegini pek sanmiyorum, buralarda yeterince alternatif var, tabii çok çaresiz kalınmazsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu ve Midtsjö, orayı alternatif altına alıyor, idare ediyordu bence.

      Sil
  5. e sakatlık ceza olmazsa ki umarım olmaz nelsson apo oynar durur.. kaan oturmaya mı geldi? rahatsızlık çıkabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye çıksın? Her oturan sorun mu çıkarıyor? Kimler kimler var kenarda, bak istersen.

      Sil
  6. Berkan koşucu 6 numara Kaan pozisyon alan kapatan ön stoper vari 6 numara diziliş rakamlarına takılmayın Kaan tipinde 6 numaramız yoktu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3, 6 numarası Kaan Ayhan. 4-2-3-1 değil.

      Sil
  7. Tasvip ettiğim için demiyorum ama negatif yorumları kısmen, son yıllarda birkaç mevkii yedekler diye aldığımız bazı oyuncuların hiçbir mevkide beklentiyi karşılamamasiyla açıklıyorum. Ben de çok sevindim diyemem ama hoca hem takımı hem oyuncuları bu kadar yukseltmisken karar ve isteklerini kolay kolay sorgulamam, bu krediyi fazlasıyla kazandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İtalya'da olmadı, Bundesliga'da iyiydi. İtalya'da olmadı derken, olmayan adamı da 2.5 sezon elde tutmazlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir