2 Ocak 2023 Pazartesi

Tozlanmış parçalı #27; Sergen Yalçın


Hagi ve Sergen Yalçın, 1999 - 2000 sezonunun 2. yarısında Galatasaray formasını birlikte giydiler. Bazı maçlar 2'si aynı anda sahadaydı da. Kadro kalitesinin o dönem geldiği noktaya bakar mısınız. Elinizde, ülke futbol tarihinin gördüğü en büyük 10 numara ve yabancı futbolcusu olan Hagi, alternatifi olarak da ülkenin o dönem en yetenekli yerli 10 numarası Sergen Yalçın. O sezon başında Fenerbahçe değil de Galatasaray'a gelmiş olsa, Uefa Kupası'nı da kaldırmış olacaktı. Kendi de, en büyük pişmanlıklarından biri olarak bunu söyler.

Bugünün statüsü o gün yoktu. X takımla herhangi bir Avrupa Kupası maçına çıktığınız an, sezon içerisinde başka bir takımla Avrupa Kupası oynayamıyordunuz. O dönem, Siirt Jetpaspor bu futbolcuları topluyor ve büyük takımlara kiralıyordu. Sergen Yalçın da Fenerbahçe'ye gitmişti. Orada kimyası tutmadı, hayal kırıklığı oldu. Ligin 2. yarısı da Galatasaray'a kiralandı ve başarılı bir dönem geçirdi. Hagi ile Avrupa'da yürürken, ligde Sergen Yalçın ile onu dinlendirdin.

Takımda neden tutulmadığını bilmiyorum. Bazı hikayeler anlatılır da, gerçekliği bilinmez. Ertesi sezon da, Trabzonspor onu kiralamıştı. Sergen Yalçın'ın Galatasaray'da 2 sezonu var. 1.5 yıl forma giyse de, 2 sezona yayıldı bu ve 2 şampiyonluk gördü. Asıl etkisini, 2001 - 2002 sezonunda kiralandığında gösterdi. Uefa ve Süper Kupa'yı kaldırmış birçok isim takımdan ayrılmıştı ve o da Hagi'nin boşluğunu doldurmaya çalıştı. 13 numaralı formasıyla, o sezon gelen şampiyonluğun en önemli isimlerindendi.

O sezon toplamda 27 maçta 9 gol 10 asisti var. Şubat ayından itibaren de yaşadığı sakatlık neticesinde forma giyemedi. Çapraz bağları kopmuştu. O sezonu bütünüyle oynadığını düşünsenize, bu istatistikleri hangi noktaya gelirdi. Sergen Yalçın'ın en iyi dönemi, Beşiktaş ile 100. yıl şampiyonlukları dense de, bence 2001 - 2002 sezonuydu. O sezonu tamamlayabilmiş olsa, başka şeyler konuşurduk. Sezon sonu geldiğinde takımda tutmak adına çok çabalanmadı. Lucescu yerine Fatih Hoca gelmişti zaten. O da Beşiktaş'a geri döndü.

5 yorum:

  1. Hocam , doğru hatirlamiyorsun. Sergen Lucescu dönemi geldi. Yanlış mı hatırlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sergen Yalçın, 99 - 2000 sezonunun 2. yarısı transfer edildiğinde, takımın başında kim vardı :) Yazıda da yazıyor oysa.

      Sil
  2. Özür dilerim. Hatırlayamadım. Kısa dönem oynamışlar.

    YanıtlaSil
  3. Canaydin iyi bir insan çok kotu bir yonetici idi, sırf vaat uğruna luce yi gönderdi, terim geldi maddi anlamda da içeri girdik ,kadıköy faciası da yaşadık, sergen luce bjk ye gitmese o da gitmezdi çünkü onu oynatabilen nadir hocalardandı, sergen luce yerine terim felipe-revivo tercihi kupanın yönünü çevirdi ki felipe de terim 'in bize attığı kazıktır adamı harcayarak yapmıştır, sergen 'in kariyerinde iki kırılma olmuştur bu dönemde, mtk maçında oynaması ve 2002 dünya kupasını kaçırması

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luce'yi yolladı da, o gün herkes bu duruma çok sevinmişti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir