15 Ocak 2023 Pazar

Kırılmadan ayakta kaldıysak, o süreçte en büyük pay sahibi


Galatasaray adına, sezonun en büyük hikayelerinden biri. Sezonu nerede neticelendiririz bilmem de, ligin ilk etabında kırılmadan ayakta kaldıysak, en büyük pay sahibi Gomis'di. Sezonun ilk etabı bizim adımıza kolay geçmedi. Birçok maçı, son dakikalara doğru kazanmak durumunda kaldık ve hemen hemen hepsini de tek farklı skorlarla geçtik. Icardi de o dönem hazır değilken, gol yükünü Gomis çekiyordu. An geliyor ve eleştirdiğimiz taraflar oluyor da, Gomis'in 2. Galatasaray döneminin mükemmel geçtiğine inanıyorum.

Geçen sezon da aynı şekilde. Transfer edilirken, yaşı ve durumu üzerinden eleştiren çok oldu. Takım dibe doğru sürükleniyor, ciddi ciddi "düşer miyiz" sorusunu soruyorduk. Göztepe / Rizespor serisinden istenmeyen sonuç çıksa, düşme ihtimali çok daha netti. Takım mental olarak gerilemiş, kaybetme psikolojisi herkesin üzerine çıkmış. Gomis seni o süreçte hem golleriyle ayakta tuttu, hem de liderliğiyle. O gün gemiyi karaya yanaştırmak gerekirken, dümende Gomis vardı.

Yeni bir takımsın. Hocan yeni, birçok transfer yaptın. Geçen sezondan gelen o ölü toprağını üzerinden atman kolay değildi. Süreç çok iyi başlamamışken, Gomis'le ayakta kaldın. Sonrasında Icardi döndü, bu sefer de kulübeden getirdiğin müthiş bir koza kavuştun. Yine Icardi olmadığında, Gomis'le ayakta kalmaya çalıştın. 11 oynadığında, temposu ve fiziğini ben de yeterli bulmuyorum da, adam golle yaşıyor. Bir şekilde o gole ulaşıyor.

Hatayspor maçında da kenardan geldi, golünü yine attı. Bu sezon toplamda 17 maçta 10 gol 3 asist. Geçen sezon da ligde 14 maçta 9 gol. Yaşı kaç olursa olsun, müthiş bir transferdi. 2. dönemini başlatmış olmamız da doğru karardı. Okan Hoca'nın forvet dokunuşlarının hastasıyız. Gomis'i de en doğru şekilde kullanıyor. Gomis'i kenardan getirebilirken, şu aşamada yeni bir forvet transferini asla düşünmem. Icardi, Gomis ve Barış Alper Yılmaz, benim için iyi bir forvet rotasyonu.

6 yorum:

  1. Gomis'in gitmesi bize çok zarar vermişti. Aidiyet duygusu çok yüksek ve çalışkan bir oyuncu.

    YanıtlaSil
  2. Ligin en iyi ikinci bitiricisi Gomis rakamlar da bunu söylüyor cok net. Halen Gomis devre arasinda gönderilebilir diyen duyumcular görüyorum, bu Okan Hoca varken mümkün degil adam sakat Demba Ba ile basarili olmus zamaninda, Leblebi gibi gol atan Gomis'ten vazgecer mi.

    YanıtlaSil
  3. Saha içinde herkesin beklentilerinin çok önüne geçti (11 çıkınca zafiyet yaratıyor biraz ama çok önemli hamle oyuncusu), ama bir de saha dışı var. Muslera'nin yıllardir formu düştüğünde bile hocaların vazgeçmemesinin bir sebebi de bilhassa yabancı oyuncuların adapte ve motive olmasına yardımı denir, Gomis de bu sezon benzer bir rol üstlenmiş gibi , ateşi yaktı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis önemli de bir lider. Kenardan geldiğinde büyük koz, alternatif, tecrübe.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir