2 Ocak 2023 Pazartesi

Luis Alberto & Galatasaray, gelsin de sonrasına bakarız demeyle olmuyor


Luis Alberto, ciddi anlamda Galatasaray'la anılıyor. Dış basında da bu iddia var. Lazio'nun futbolcuyu satmayı düşündüğü doğru da, şu gün adına Galatasaray için gerekliliğini düşünüyorum. Futbolcunun kalitesi, büyüklüğü başka seviyede. 8 - 10 numaralar adına, alabileceğin en klas isimlerden. Tek başına maçı çözecek, oyun aklı üst düzey, izlemesi çok keyifli. Soru şu, Luis Alberto geldi diyelim. Kağıt üstünde kaliteli bir isim aldın da, 11'i nasıl kuracaksın. Luis Alberto gelsin de gerisine sonra bakarız demeyle olmuyor.

Elinde bu profilde Oliveira var zaten ve orta sahanın merkezinde oynuyor. Üstelik Oliveira, savunma aksiyonuyla da biraz daha ön planda. Luis Alberto ise hücum kalitesiyle ön plana çıkacaktır. Gerçi Oliveira, ligin en iyi 8 numarası. Galatasaray'ın da olmazsa olmazı. Onun için alternatif üretilmesi tamam da, Luis Alberto gibi bir isim alternatif değil, 11 olur. Bu da ilk 11 dengesini nasıl etkiler bilmiyorum. Kafamda çok oturmuyor.

Mertens'i forvete kaydırıp, Luis Alberto'yu 10 yapsan Icardi ne olacak? Mertens'i bence kanada da atamazsın. İşin +3 yerli boyutu da var. Merkez zaten Torreira / Oliveira ve formasyonun da 4-2-3-1. Bu özellikle, iddialı bir isme yer bulmak zor. Mertens de forvetin arkasında oturmaya başlamışken, böyle bir hamleyi ancak yaz dönemi için düşünürsün. Şu gün adına, "alternatif" gibi bakabileceğin isimlere ihtiyacın olur.

Alternatif konusunda da, yerli kalitesini arttırmayı düşünüyorlar. Baran Aksaka'nın durumuna bağlı, Oliveira için alternatif oluşturma düşüncesi oluşur. Luis Alberto gibi bir kaliteye hayır deme şansı az da, takımın da şartları belli. İspanya'ya dönmek istiyordu diye aklımda. Hatta Sevilla ile anlaşmıştı da ama Monchi "bedelsiz gel" deyince iş yatmıştı. Luis Alberto, 30 yaşına gelmiş olsa da, hala belli bir piyasası var. Maliyeti olacak bir transfer.

Bu sezon, Lazio rotasyonu içerisinde devam etmekte. Rotasyondan pek öteye geçemiyor. Yolları ayırmak istemeleri bundan. Alternatif olmak için maliyeti yüksek. Pozisyonu için çok yetenekli, tabelası güçlü, iyi bir bitirici ve şutör. Hareketli ve tempolu bir orta saha. 8 de olur, 10 da oynar. Kanatlarda oynayabilme özelliği olsa da, o pozisyonda pek düşünmüyorum. Kanatlar biraz daha hız ve çalışkanlık aramak zorunda. Takımda taşınması gereken birçok iddialı isim var.

10 yorum:

  1. Taşınması gereken yaşlı teknik oyuncu kotası artık doldu takımda ki zaten bu tip rolde mata var elinde yedekten girecek iş yapacak, ha 11 de kullanırım dersek oliveira var onu mu keseceğiz? Mertens yükselerek devam ediyor onu da kesemezsin ve bu adamların maaşları ortada, Alberto gelse ona da benzer maaş vereceksin olacak sana 19 20 gs, bir de son olarak neden maç çözecek adam istiyoruz sürekli her oyuncu için bunu söylüyoruz maç çözecek oyuncu, kimse demiyor ki hoca sistem kursun sistem maç kazandırsın ki maç kazandıracak oyuncular da fazlasıyla var zaten elinde fazlası transfer obezliğidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luis Alberto gibi bir kaliteyi yine taşırsın da, şu 11 için çok oturtamadım kafamda.

      Sil
  2. Luis Alberto 11 oliviera alternatif olur. Gayet te güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel olmaz, gayet de güzel olmaz hem de. Oliveira, pozisyonu için ligin en iyisi. O adamı mı şimdi alternatif kılacaksın, yılda da 3 milyon avro'ya yakın alırken. Böyle lükslerimiz yok maalesef. Bu lüks fantezisi fm'de yürür.

      Sil
  3. Yazı içün teşekkürler çok sevdiğim izlediğim bir oyuncu 1ncisi luiz alberto sergio gibi en az 4 yıllık gelir ve 2 pozisyona çok fayda sağlar. 10 numara ve hücumcu 8 numara. Şuanda mevcut kadroda sergio ve mertensin ikamesi yok yani yerine oynayanlar yarısı kadarı geçtim çeyreği kadar ancak etki ediyor. Plan şu anladığım kadarıyla bu sene işi şansa bırakmak istemiyorlar ve luiz alberyo hamlesi ile bu 2 pozisyonda kaliteden taviz vermek istemiyorlar muhtemelen. Ayrıca seneye mertensin 1 yaş yaşlandığı ve avrupada işin içinde olunca bu hamle daha mantıklı duruyor. Anlaşılan oyuncuda devre arası gitmeye istekli ve lazio açısından da gitmesi uygun dolayısıyla fırsat transferi gibi duruyor. Uzun uzatmalar ile ciddi sürelerde alacaktır. Bizde sergio ve mertens yokluğunda ciddi anlamda kaliteden taviz vermeyeceğiz. Keşke gelse. Gönlüm yusufun mertensi yedeklemesinden yana ama malesef yusuf o seviyeden şu anda çok uzakta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sergio Oliveira varken, Luis Alberto olmaz maalesef. Mertens de farklı bir tarz.

      Sil
    2. Katiliyorum Mertens'i kenara alirsan takimin hemen her mac en cok kosan ve tehlike yaratan dinamik hücumcusunu aliyorsun Mata'li yavaş takimin aynisini elde edersin kalite olur ama dinamizmden eser kalmaz.
      Oliveira ise zaten tutmus iyi giden bir seyi bozmanin anlami yok bence kumar.

      Sil
    3. Mertens'siz bir Galatasaray da imkansız geliyor bana.

      Sil
  4. Maliyetini de dusunursek ve haberi dogru kabul edersek her türlü yanlis hamle bizim baska mevkilere para harcamamız lqzim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu mevki için de harcama yaparım ama daha alternatif biri için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir