15 Ocak 2023 Pazar

Mata'nın rakamları çok ilginç, buna takıldım


Joao Pedro'yu Galatasaray da transfer etmek istedi. Araya menajer oyunları girdi, fiyatlar arttı ve açık arttırmaya girilmedi. Bu sezonki transfer politikasının en doğru hareketi zaten. Fenerbahçe ile birçok kez karşı karşıya geliniyor da, böyle bir transfer yarışına gerek olmadığını geçtiğimiz sezonlarda gördük. Transferi gerçekleştiren Fenerbahçe oluyor da, bu isimlerden istediğini alamıyor. Joao Pedro'yu biz alsak, yüksek ihtimalle Mertens'i düşünmeyecektik. Bu transferi yapmayarak, önümüzü müthiş bir şekilde açmışız.

Okan Hoca, 10 numara için biraz daha forvet özellikli, gole yakın isimler istedi. Mertens de bu doğrultuda transfer edildi ki, bence de gelebilecek en iyi isimdi. Joao Pedro ile Mertens'i kıyaslamayacağım tabi. Mata'nın rakamları çok ilginç, buna takıldım. Mata'yı eleştiriyoruz, bence de beklentinin uzağında. 2 gol attığı Hatayspor maçında da bu durum böyleydi. Yine de istatistik olarak Joao Pedro'nun önünde. Mata övgüsünden ziyade, Joao Pedro transferinin ne denli hayal kırıklığı olduğunun altını çiziyorum.

Mata toplamda 9 maça çıktı ve 3 gol 2 asisti var. Joao Pedro ise toplamda 15 maçta 2 gol 1 asist. Ağırlıklı olarak 1. forvet gibi kullanıldığının da altını çizelim. Mata'nın 389 dakikası var, Joao Pedro'nun 744 dakikası. Galatasaray, kadro kalitesi olarak ligin çok üzerinde. Alternatifleriyle de bu durum böyle. Bu istatistiklerden, sistem övgüsü de çıkar. Galatasaray'ın oyunu, kaliteli ayakları parlatıyor ve en eleştirdiğin isim dahi gole yakın. Mata bir anda fişi çekebiliyor, o imkanı yakalıyor.

Fenerbahçe'nin oyunu daha tempolu, koş koş üstüne. Futbolcu tercihlerini de bu doğrultuda yaptılar. Bu oyun düzeninde de, kaliteli ayaklara pek yer yok. O olmayınca da, kaliteden ödün veriyorsun. Galatasaray ve Fenerbahçe arasında kadro kalitesinde olduğu kadar, oyun farkı da var. Galatasaray, bu anlamda da çok daha iyi durumda. Mata'ya dönersek, umarım kazanabiliriz. Böyle bir zorunluluğumuz yok da, sezonun geri kalanı adına, en azından kulüben için büyük bir çilingir.

8 yorum:

  1. Fenerbahce su an 10a yakin yetenekli 8 numara ariyormus :) adamlarin her seyi yanliş, sırf Galatasaray almasin diye en az ihtiyaclari olan mevkilerin futbolcularini topluyorlar Haji Wright gibi.
    Pedro'ya gelince Mertens'in en kötü halinin tek bacagi etmez, Mata'nin 1.5 sene oynamamis bitik halinin bile gerisinde kaliyor. Pedro kisa sürede cok hata yapti ve kacirdigi penalti dahil ben en üst seviye oyuncu degilim diyordu, bu tarz oyuncular Anadolu Takiminda yildiz olur ama büyük takimda siradanlasir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe yapıyı o kadar kötü kurdu ki, daha toparlaması zor.

      Sil
  2. Tabii ki müthiş bir iş çıkardı yönetimimiz ama bazı açılardan şans da yanimizdaydi transfer döneminde. Hem J.P. almamamiz hem de Ali Koç'un son anda Abdülkerim transferini yatırması ve bizim kapmamız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi o noktalarda fırsatlar oluştu. Özellikle de Abdülkerim Bardakcı.

      Sil
  3. Fenerbahçe hep yanlış transfer politikası yüzünden başarısız oluyor. Aynı tip o kadar oyuncuları varki kimi koysan farketmiyor. Futbolda çeşitli ve yaratıcı olmazsan oyununu bozarlar. Fenerbahçe tempo oynuyor ama Arda gibi yetenekli oyuncuyu oynatmayıp maç kazanmaya çalışıyor. Tempo başlarda sezonu erken açıp form tuttukları için fark yaratiyordu.Şimdi diğer takımlar ile aynı seviyedeler. Galatasaray'da opsiyon çok. Hem sprinter hem de inceciler uyum içinde olunca rakipleri daha kolay açabiliyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşırı derecede etikete yöneliyorlar. İsmail Kartal devam etse, çok iddialı bir forvet alsalar ve sol bek alternatifi üretseler şu an en büyük favori onlar olabilirdi. O yapı güçlüydü.

      Sil
  4. Abi Galatasaray'ın son 1 aydır duran toplarda da ilerleme kaydetti. Bununla ilgili de yazabilir misin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bununla alakalı yazılacak bir şey yok ki :) Çalışmanın ürününü aliyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir