16 Ocak 2023 Pazartesi

Mehmet Yeşil & Galatasaray, eldeki potansiyellerin önünde mi?


Galatasaray'da şu dönem için stoper transferi gerekli mi dersek, bence değil. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı ligin en iyi stoper tandemi. Alternatif olarak da, Emin Bayram'ın kendisini kanıtladığını düşünüyorum. Şans bulduğu maçlarda sırıtmadı, işini yaptı. Metehan Baltacı'nın da ciddi bir potansiyeli var. Ross da dönüş yapacak. Ligin ilk yarısı, stoper konusunda sorun yaşanmadı. 2. yarısında da yaşanacağını düşünmüyorum.

Bir ara da, Nelsson'un yerini şimdiden dolduralım düşüncesi vardı. Bugünden stoperi alalım, yaz dönemi onunla devam ederiz diye düşünülüyordu. Bu plan hala geçerli olabilir de, ufukta ciddi bir satış yok. Şampiyonluk yolundayken de, kritik bir parçayı satmak sağlıklı durmuyor. Bazı rakamlara elbette hayır denilemez de, o rakamlar şu an gelecek gibi görünmüyor. Mevcut kadroya, bazı alternatifler gerekiyor. Sol bek transferi de benim için yeterli olacaktı. 

Forvet ve stoper konusu ısrarla gündemde. Stoper için yabancı elbette alınabilir de, Ross'dan vazgeçmek gerekecek. Onu da tam anlamıyla izleyemedik. Sezon sonuna kadar, bir takımda kiralık oynaması sağlıklı olabilirdi. Metehan Baltacı için de bu geçerli. Süper Lig'de, oynayabileceği bir takımda gelişimine devam etmeli. O vakit, yerli bir stoper alternatifi konuşulabilir. Maalesef çok fazla hamle imkanı yok.

İstanbulspor forması giyen, 24 yaşındaki Mehmet Yeşil'in ismi geçiyor. 2 yıldır, ciddi bir çıkış ve istikrar içinde. İstanbulspor'un Süper Lig'e çıkışında pay sahibiydi. Bu sezon da forma istikrarı devam etmekte ve görüntüsü iyi. Yine de, sana seviye atlatabilecek bir stoper olduğunu düşünmüyorum. Emin Bayram'ın önünde değil. Metehan Baltacı da şans bulsa, daha kötü iş çıkarmaz. Güçlü, ayağı da yeterli düzeyde temiz bir stoper. Bence fiziğine oranla hızı da iyi seviyede. Yine de, savunma aksiyonunu biraz daha güçlendirmek zorunda. Kötü bir alternatif asla değil de, eldeki potansiyellerin de önünde değil.

8 yorum:

  1. abi ben de mehmet yesile okan hocanin sakat veya cezali oldugu bir donemde formayi verecegine inanmiyorum. Bosa para veririz yeni sezonda da kampta denenir sonra kiralik yollanir bir takima. Bence bulabiliyorsak Mert Cetin tarzinda bir adama gidilmeli metehan da kiraya gidebilir bu durumda. Yerli guclu rotasyon olmadigi surece istanbuldan falan stoper almaya gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verir vermesine de, elde olan isimler daha kötü değil. Mert Çetin gelse, ona da hayır derdim. O da eldeki potansiyellerden yukarıda değil.

      Sil
  2. Yaziya katılıyorum hocam. İlla biri alınacaksa tecrübeli kiralık yarım sezonluk biri alınmalı Metehan da kiralık gider. Ama asıl mevzu sol bek dışında oliveiranin olmadığı zaman stoper yerine oraya biri bakılsa çok daha mantıklı

    YanıtlaSil
  3. Metehan yada eminin bu oyuncudan artısı var önlerini kapatmış oluruz yazıktır

    YanıtlaSil
  4. Gereksiz bir transfer olur.Metehan, Emin hatta Işık kaan dahi farklı değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı kısmını bilmem de, bence de çok manalı bir hamle değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir