24 Ocak 2023 Salı

Mert Müldür & Galatasaray, bugün sol bek için, yarın Boey sonrasına


Mert Müldür ve Kaan Ayhan, transfer döneminin olmazsa olmazlarından. Kaan Ayhan'ı çok tutmam da, Mert Müldür'ün transferi değerli olur. Yaz dönemi de bu ihtimali konuştuk. O günlerde, Sassuolo'nun beklentisi çok daha üst düzeydeydi ve büyük rakamları konuştuk. O rakamlar da Galatasaray'a doğal olarak fazla geldi. Bugün ise durum biraz daha farklı. Mert Müldür'ün ayak bileği çatlamıştı ve uzun bir sakatlıktan geri döndü. 4-5 aylık bir kayıptan bahsediyoruz. Yaş genç, potansiyel tamam da, geri dönüşü biraz zorlayacak gibi.

Yaz dönemindeki beklenti bugün yoktur. Yine büyük rakamlar konuşulur da, yaz dönemindeki seviyede olmaz. 23 yaşında, yerli, önemli bir potansiyel. Sassuolo'nun da Mert Müldür'ü doğru kullanamadığını düşünüyorum. Mert Müldür'ün hücum aksiyonu bana göre yüksek, bunu Milli Takım'da da görüyorduk. Sassuolo'da ise daha savunma kimliğiyle kullanılmaya çalışılıyordu. Asist rakamı niye bu kadar az diye bakınca, neden belli.

Mert Müldür, diğer yandan da savunma jokeri. Sağ / sol bek, hatta stoper gibi bile oynar. Sol bekte de değerli performansları var. Kariyerine ise stoper olarak başlamıştı. Potansiyeli de yüksek, sakatlık geçirmemiş olsa, bu transfer hiç kolay olmazdı. Şu an sağ bek rotasyonu dolu tabi, Mert Müldür'ü sol bek olarak düşünürüz. Hatta stopere de alternatif olur. Yeni sezonda ise, Boey'in satışı olası. +3 yerli durumu devam edecekse, Boey'in yerine geçer. İyi de bir yatırım olur.

Mert Müldür adına, şu an ciddi bir fırsat var. Bu transfer sarkarsa, yaz dönemi yine zor olur. Sakatlıktan yeni döndüğü şu dönem, biraz da geleceği kurgulamak adına şans. Bu sezondan öte, önümüzdeki sezonu daha çok düşünüyorum. Yerli kalitesini daha da arttırmak lazım. Bazı pozisyonları net yerlilerle geçersek, yabancı transferinde de elimiz oldukça güçlenecek. Alınabilecek yerliler de az çok belli. Mert Müldür transferi, bu anlamda çok kritik.

12 yorum:

  1. Çok beğendiğim bir futbolcu. Fakat sakatlık dönüşü durumu ne olur açıkçası sıkıntılı çünkü fiziğiyle oynayan birisi yinede böyle iyi uzun boylu devamlılığı olan savunma jokerine 4-5 verilebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz da, gelecek sezonları düşünerek bu transfer olur.

      Sil
  2. İnşallah gerçekleşir bana göre solbek için en iyi yerli %100 olmaz belki ama sırıtmaz görevini fazlasıyla yapar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek sezonlar adına da elini çok rahatlatır.

      Sil
  3. FM'de de çok rahatlatır bizi. Gelsin gelsin. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray rahatlasın da, FM mühim değil :)

      Sil
  4. En mantıklı transfer olur. Hem sağ hem solbek olarak yararlı olacaktır. Hücum futbolunda daha ön plana çıkacağını düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek sezon için de elini çok güçlendirirdi.

      Sil
  5. Kaan Ayhan Mert Muldur Berkay Ozcan ve bir yabancı forvet. 4 transfer yeter harika olur. Mata Seferovic PVA gitmeli Ross kiralanmali.

    YanıtlaSil
  6. Cicaldau ve Morutan'ı paraya cevirebilsek

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir