6 Ocak 2023 Cuma

Mertens oyundan çıkarken, Mata değil de Yusuf Demir oyuna giren isim


Son 2 maçta Mertens oyundan çıkarken, Mata değil de Yusuf Demir oyuna giren isim. Hazırlık maçlarında ağırlıklı olarak Mata oynuyordu. Sezonun ilk yarısında da tercih Mata'dan yanaydı. Mata'dan yana umutlar kesiliyor, hatta kesilmiş gibi. Kesilmesi de doğaldır. Dünya Kupası arasında fizik olarak toparlanır diye beklerken, durumu hiç iyi değil. Doğal olarak da, rotasyon içerisindeki yerini kaybetmiş durumda. Yusuf Demir de bu takımın geleceği, haliyle forma onun.

Mata ile Ocak ayında yolların ayrılmasını bekliyorum. van Aanholt ve Seferovic üzerinden ayrılığı konuşurken, Mata ismi onların dahi önüne geçmiş olabilir. Mata ayrıldığında, o pozisyon için alternatif üretilmesi gerektiğini de düşünüyorum. 8 - 10 numara rotasyonunda yer alacak, Midtsjö tadında biraz daha görev adamı gibi bir isim lazım. Luis Alberto gibi lüks alternatifler değil de, van der Boomen gibi bir isim eli çok güçlendirirdi.

Oliveira adına da bir alternatif lazım. van der Boomen yazmam biraz da bu yüzden. Tarz olarak hem Oliveira'ya yakın, hem de forvet arkası gibi oynayabilecek. Oyunun 2 yönünü oynayan, biraz daha ofansif gücü yüksek bir orta saha. Gol / asist rakamları da yukarıda. Mevcut içerisine bakınca, Yusuf Demir bambaşka bir tarz. Baran Aksaka'nın da biraz daha tecrübelenmesi gerekecek. Emin Bayram misali, oynayabileceği bir takımda en az 1.5 yıl kiralık olarak oynaması onu da güçlendirirdi.

Sivasspor maçında 90+'larda oyuna girdi. Oysa orta saha ihtiyacı vardı ve daha önce oyuna girebilmeliydi. Maç kritik bir anda, futbolcunun ilk maçı. Okan Hoca da doğal olarak risk alamadı. Oliveira yokluğunda keşke 11 olsa diyordum. Tarz olarak Oliveira'ya en yakın ismimiz yoksa. Galatasaray'ın geleceğinde önemli bir yeri var. Şampiyonluk yolunda, iyi bir alternatif hamle gelmesini bekliyorum.

6 yorum:

  1. Aldığı süreler beklediğimizin altında a(sakatlıktan bağımsız olarak, sağlıklı olduğu maçlar özelinde) , hoca defansif katkısından memnun değilmiş gibi geliyor bana , mümkün müdür?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf'un. Belki kalan maçlarda değişir durum tabii

      Sil
    2. Yusuf Demir şu an bir alternatif oyuncu.

      Sil
    3. Alternatif için çok yüksek bir meblağ ödedik kendisine. Evander olmuş olsa çok daha iyiydi sanki ikisi de yabancı statüsünde.

      Sil
    4. Sadece alternatif değil, gelecek adına da yatırım. Potansiyeli dev. Evander olsa, o da alternatifti ve lüks olacaktı rakamı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir