10 Ocak 2023 Salı

Okan Hoca, adam yönetimi ve forma adaletini iyi sağladı


Okan Hoca'nın başarısındaki en önemli 2 unsur, adam yönetimi ve forma adaleti. Takım içerisinde birçok yıldız ve iddialı isim var. Hepsi de Okan Hoca'ya müthiş saygı duyuyor. Oynadıkları oyundan keyif almaları bir yana, gösterdikleri aidiyet içerisinde de hocanın payı var. Yeri geliyor, çoğu ismi yedek bırakabiliyor ve henüz sorun çıkaran duyulmadı. Görev geldiği an herkes hazır. Okan Hoca, kendisini herkese inandırmış durumda.

Forma adaleti de değerli. Gerçi 2 unsur da direkt olarak birbirleriyle bağlantılı. Sağ beke Dubois alındı mesela. Galatasaray adına çok ciddi bir transferdi. Sezon öncesi maalesef sakatlık geçirdi ve 1-2 haftayı kaçırdı. O ara kadro dışı görünen Boey kazanıldı, iyi performans verdi ve onunla devam ettik. Dubois, Boey'in arkasında beklerken sorun çıkarmıyor. Görev geldiğinde işini yapıp, mevki de ayırt etmiyor. Sağ / sol bek fark etmiyor işte.

Icardi ve Torreira gibi isimleri de kenarda bırakabiliyorsun. Berkan Kutlu, 2 haftadır iyi mi gidiyor. Onunla devam ediyorsun. Berkan Kutlu'yu da böylelikle kazanmış olup, rotasyona yazıyorsun. Bu sayede, Torreira da alternatifsiz olmadığını görüyor. O an iyi oynayan devam ediyor. İsme değil, performansına yöneliyorsun. Kenarda bekleyen de, bir gün kendisine şans geldiğinde, bunu iyi değerlendirirse olacakları görüyor.

Okan Hoca, adam yönetimi ve forma adaletini iyi sağladı. Bu da, başarı olarak geri dönüyor. Oyunun da güçlü, gelişiyor. Futbolcu oynadığı oyundan memnun. Sonuç alıyorsun, zirveye yerleştin, 4 puan da fark yaptın. Fikstür olarak önün açık. Bu 4 puanlık farkı, olabilecek en zorlu fikstür, kötü hakem yönetimi içerisinde yapıyorsun. Yeni bir takımsın, uyum, onun için de zaman lazım. Diğer yanda Fatih Terim gölgesi derken, Okan Hoca tüm olumsuzlukları dağıttı. Baskının da kralını yer yer yaşadı, altında kalmadı.

6 yorum:

  1. Herkes kendi Fatih Terim'ini ararken biz ikincisini bulmuş olabiliriz.

    YanıtlaSil
  2. Tüm bunların üstüne genç oyunculara da dokundu , başarıları çok olsa da yetiştirici kimliğini çok görmemiştik Okan Hoca'nin önceki takımlarında. Barış, Boey, Kerem ve Berkan gibi isimlerin oyunu olgunlaşıyor, takıma katkıları maç maç artıyor, bu çok değerli.

    YanıtlaSil
  3. Okan Hoca oyunculara adil davranıp onları kazandı. Iyi oynayan sahada. Yunus 'a şans verdi değerlendiremeyince kenara aldı. Barış, Kazım ,Emin gibi oyuncuları kazandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forma adaleti benim için en iyi özelliği ve başarının anahtarı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir