31 Ocak 2023 Salı

Önümüzdeki maçı, en zoru olarak nitelendirmeye devam


İşimize bakmaya devam ediyoruz. İşimiz de, önümüzdeki maç. Müthiş bir seri yakaladık ve kazanarak yola devam etmeliyiz. Fikstür avantajı gibi konulara girmeyeceğim artık. Önümüzdeki maçı, en zoru olarak nitelendirmeye devam. Ümraniyespor'la iç sahada oynayacağız diye "rehavet" hali asla oluşmayacaktır. Yine de fikstir biraz sıkıştı. Hafta sonu da Trabzonspor'la oynayacağız, bu yüzden ufak bir rotasyon gelir mi acaba?

Okan Hoca, herkesi hazır tutmaya çalışıyor. Bu dönemde rotasyon elbette kolay değil. Yine de gereklilikler olabiliyor. Trabzonspor maçı düşünülerek, bazı futbolcular biraz daha diri tutulabilir. Bazı performanslar da yükselip, dalgalanabiliyor. Emin Bayram mesela, Giresunspor deplasmanını müthiş oynadı. Abdülkerim Bardakcı cezadan dönüyor, Nelsson ise kupa maçı da dahil olmak üzere sürekli 11'de ve 90'ar dakika sahada. Emin Bayram'ın performansını ödüllendirmek adına da, Nelsson'u dinlendirir miyiz acaba?

Dubois de Giresunspor maçını müthiş oynadı. Sol beke Emre Taşdemir ya da Kazımcan Karataş'ı yazıp, Dubois'i sağ beke kaydırmak ihtimal olabilir mi? Boey'i de dinlendirmek adına böyle bir hamle gelir mi diye düşünüyorum. Hem Trabzonspor maçı öncesi bazı futbolcuları dinlendirme, hem de Giresunspor maçında bazı iyi performansları ödüllendirme noktasında. Dubois'in de şampiyonluk yarışında çok kritik katkıları oluyor.

Muslera
Dubois Emin Abdülkerim Taşdemir/Kazımcan
Torreira Berkan
Yunus Mertens Rashica
Icardi

Çıkacak 11 hakkında bir bilgim yok, kadro bu olabilir mi üzerinden düşünüyorum. Kerem Aktürkoğlu ve Oliveira da dinlendirilebilir. Oliveira'nın alternatifsizliği sorun tabi, şu orta saha yapısında üretimin sorun olma ihtimali de sıkıntı. Rashica ve Yunus Akgün de geçen maç gollerini attı, onların kazanımı noktasında da bir rotasyon bekliyorum. Bazı ezberlerin bozulmasını da risk olarak görsem de, gereklilikleri de es geçemiyorum.

6 yorum:

  1. Yunus Yusuf ikilisini sahada isterim doğrusu. Yunus’tan beklentim çok. Yusuf’u zaten hepimiz bekliyoruz. Artık zamanı da geldi bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Demir şu aşamada pek şans bulamaz gibi.

      Sil
  2. Aslında hemen hemen her maç zor. Puan durumuna bakarsan 10 takım küme düşmemeye 5 takım şampiyonluk ve avrupa için oynuyor. Bunlar haricinde kayseri alanya karagümrük var sadece. Ne düşme tehlikesi ne avrupa hedefi var bunların. Sadece bu maçlar diğerlerine göre daha sakin geçebilir o kadar. Ayrıca kayseri ve alanyaya ilk yarı puan kaybettiğimizi düşünürsek o maçlara da asılmak gerekeceğini düşünüyorum. Sadece karagümrük maçı rahat geçer bence. O yüzden hemen hemen tüm maçlar önemli şaka değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor tabi. İşin totemi diyorlar da, herkes can havli ile saldırıyor.

      Sil
  3. Rahat kazanabilecegimiz son maç bu yüzden puan kaybının bu maç için telafisi yok.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir