15 Ocak 2023 Pazar

Tozlanmış parçalı #31; Konstantinos Mitroglou


Düşüş yaşayan ama ismi olan forvetin yolu Türkiye'ye geldiğinde, o isim genelde yeniden doğar, ayaklanır. Bunun da birçok örneğini veririm. Bu ülkenin bir "forvet tabiatı" var, buna inanırım. O tabiatın eskiden bizde de çalıştığını görmüşüzdür. Baros mesela, bize geldiğinde düşüşteydi ama en iyi kulüp performansını verdi. Nonda ya da, adam resmen futbola döndü. Yılları sakat geçmişti, Roma adına büyük hayal kırklığıydı.

2018 / 2019 sezonuna resmen forvetsiz girdik. Gomis'i satıp, yerini dolduramadık ve o rotasyonda sadece Eren Derdiyok vardı. Ocak ayı geldiğinde, Eren Derdiyok da kadro dışı bırakıldı ve forvet transferi olmazsa olmaz haline geldi. Gidenler, gelenler derken, ffp ile resmen dans edildi. Ocak ayında da forvet almak zor. Elinde para olsa da zor. İyi futbolcusunu o dönemde kimse sana bırakmaz. Transfer süreci de son güne kadar sarktı.

Çok büyük rakamlara Diagne transfer edilirken, Mitroglou da kiralık olarak takıma katıldı. Kira ücreti verilmese de, yüksek yıllık ücreti vardı. Mitroglou da, Galatasaray'a geldiğinde düşüş içerisindeydi. Şöyle de bir durum var, Marsilya Gomis'i kaybettiğinde, yerini Mitroglou ile doldurmaya çalışmıştı. 6 ay gecikmeli de olsa, biz de bunu denedik. Tutturabildik mi, elbette hayır. Ortada büyük bir hayal kırıklığı var. O bahsettiğim forvet tabiatı artık bizde çalışmıyordu. Hala da çalışmıyor.

Yine de Mitroglou bir şekilde Galatasaray tarihinde yerini aldı ve iyi anılır. Akhisarspor maçında son dakikada attığı golle, şampiyonluk yürüyüşünün en kritik maçlarından biri kazanıldı. O son dakika golü de, Mitroglou'nun iyi hatırlanmasına sebeptir. Galatasaray formasını toplamda 9 kez giymiş ve 2 gol 1 asisti var. Yeni sezon hazırlık kampının ilk bölümünde yer alsa da, futbol artık ondan geçmişti. Bugün futbolu bırakmış olsa da, futbol onu çok daha öncesinde bırakmıştı. Galatasaray sonrası çabalaması da bir şey değiştirmedi.

6 yorum:

  1. fotoğrafta yunus akgün dikkatimi çekti. aradan 4 sene geçti. daha iyi bi konumda olması lazımdı

    YanıtlaSil
  2. Seferoviç ile durumları aynı. Sezon sonu şampiyonluk gelirse Antep maçında attığı daha doğrusu atamayıp rakibe çarpıp giren gol hatırlanacak

    YanıtlaSil
  3. Mitroglu'nun attigi o golü unutmak mümkün degil en bitik hali bize gelmisti simdiki Gomis gibi kullanmak gerekiyordu ama sartlar elvermedi.
    Jem Paul Karacan da futbolu biraktigini aciklamis 33 yasinda belki bir yazi konudlsu olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de kullanamazdık, hiç gücü kalmamış. Gomis yine fizik olarak belli bölümde diri, Mitroglou 0 haldeydi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir