25 Ocak 2023 Çarşamba

Tozlanmış parçalı #32; Jem Paul Karacan


Hayal kırıklığı olarak adlandırdığımız birçok futbolcunun, bu aralar futbolu bıraktığına şahit oluyoruz. Jem Karacan da, 33 yaşında futbolu bıraktı. Tarihin en anlamsız transferlerinden. Daha doğrusu, tarihin en anlamsız sezonlarından. 2015 - 2016 sezonu öncesi o kadar temellendi ki, sonrasında ayakta kalabilmek imkansızdı. Jem Karacan da, o anlamsız parçalardan biri. 14 yabancılı düzene girerken, yabancının yerlisi olarak, bonservisi elinde diye transfer ettik. Ya tutarsa mantığıydı, tutmadı da.

Melo takımdan ayrılıyor, yeri doldurulmuyor bile. Bilal Kısa, Jose Rodriguez ve Jem Karacan ile rotasyon oluşturulmaya çalışılıyor. Bilal Kısa, bambaşka bir tarz mesela. Yine de elinden geleni yaptı. Jose Rodriguez için de bunu söyleyebilirim. Jem Karacan'ı da eleştirmiyorum bu arada, beklenti neydi ki? Galatasaray'a geldiğinde 26 yaşındaydı. Bonservisi elindeydi, çünkü çok ciddi sakatlıklar yaşamıştı. Gençlik günlerinde, Türk Milli Takım'larının alt yaş gruplarında oynamışlığı vardı. Akıllarda o performans mı kaldı bilmiyorum.

İlk çıktığı dönem bir piyasası vardı. Galatasaray öncesi de, Reading, Bournemouth ve Milwall formaları giymişti. Türkçe dahi bilmiyordu ki, yabancının yerlisi demem bu yüzden. 14 yabancılı düzende, 7 yabancıyla sezona girdik ve bu tarz transferler yaptık. Jem Karacan, Şampiyonlar Ligi'nde dahi maça çıktı. Atletico Madrid deplasmanını hatırlarsınız. Aklında ne kaldı derseniz, tempoluydu, çok koşuyordu, ama niye koşuyordu? Bu seviyenin çok gerisindeydi.

2015 - 2016 sezonunun 2. yarısında, Hamza Hamzaoğlu'nun Bursaspor'un başına geçtiğini gördük. Jem Karacan da oraya kiralandı. Orada da tutmadı tabi. 2016 - 2017 sezonunun Ocak ayında sözleşmesi fesih edildi, öncesinde de kadroda değildi zaten. Sonrasını takip etme gereği duymadım. Bakınca da, kademe kademe düşüşü devam etmiş ve İngiltere'nin en alt liglerine kadar inmiş. Kendisiyle, manasız bir 6 ay geçirdik.

4 yorum:

  1. Bu tarz o kadar çok transferimiz var ki. Hepsine harcanan parayı toplasak 10 tane dünya yıldızı bedeli tutar herhalde. Ya tutarsa transferlerimiz ya çok maliyetsiz olmalı ya da cidden kimsenin görmediği bir ışığı görmeliyiz. Kulüp Falcao gibilerden değil bunlardan batıyor malesef. Falcao'da yanlıştı ama forma sattırdı, haber değeri oluşturdu, her türlü geri dönüşü oldu, üstelik oynadığı müddetçe gollerini attı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz konseptlerde de, hayal kırıklıklarını yazmak daha zevkli oluyor :)

      Sil
    2. Yaz yaz, okumakta zevkli oluyor. :D Zaten dediğim gibi o kadar çok var ki böyle transferimiz, sana epeyce yazı malzemesi çıkar buradan.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir