26 Şubat 2023 Pazar

Alanyaspor 2-4 Galatasaray, 2. yarının muazzam temposu


2. yarıda takıma atletizm ve hareket katınca, daha da önemlisi, Oliveira gibi bir oyun kurucuyla bambaşka futbol. İlk yarıdaki temel sıkıntı, herhangi bir oyun kurucunun olmaması. Icardi'yi hiç besleyemedik. Yusuf Demir kayıp, Midtsjö sakatlanana kadar sahada bile değil. Torreira'nin yönlendirdiği hücumlarla da ancak o kadar oynayabilirdin. Kazımcan Karataş'ın iyi dönüşüyle, Rashica'nın biraz hareketlenmesiyle, ancak o kanattan gelebildin ilk yarıda. O da yetersizdi.

2. yarının forveti Icardi olsa, 4 değil de bu skor 6-7 de olabilirdi. Gomis, bu tarz hazırlık maçlarında istisnasız kötü. İsteksiz gibiydi, çok top ezdi ve ceza sahasında birçok kez topla buluşmasına rağmen ayakta bile kalamadı. Yine de etrafı o kadar hareketliydi ki, bence skora rahat ulaştık. Şu ilginç, Galatasaray bence ezberinin biraz dışında oynadı. Yeni bir şey denedi ve bu da tuttu. Takım çok yüksek bir dinamizmle oynadı.

Farklılık şu. Asimetrik şekilde, 5li savunma gibi oynadık. Barış Alper Yılmaz sağda "kanat bek" gibiydi. Boey biraz daha stoper / ön libero. Kerem Aktürkoğlu sol açık, Adekugbe de sol bek. Adekugbe / Boey bek uyumunu merak ediyordum. Çünkü bu sana büyük bir atletizm getirecekti. Öyle de oldu. Barış Alper Yılmaz sağ kanadı domine etti. Boey da, arkasında 2 stoper oluşunun rahatlığıyla biraz daha merkeze yakın şekilde sürekli bindirdi.

Adekugbe de sol kanatta çok hareketli ve ısrarla hücumu zorluyor. Oliveira gibi bir oyun kurucun sahada, Kerem Aktürkoğlu da oyun aklıyla seni yükseltiyor. Bu tempo arasında da keyif alıyorsun. Alanyaspor ısrarla geriden kısa pasla çıkmaya çalışırken, baskımız ile onları boğduk. Özellikle de 2. yarıda. Zaniolo hamlesiyle birlikte de, kalitenin arşa çıktığını gördük ki, attığı golde o koşusu ve kaleciyi ekarte edişi muazzamdı. Yine de daha muazzam olanı, Kerem Aktürkoğlu'nun o pası.

30 yorum:

  1. bu kadro iyi ki terim'in eline düşmedi yoksa bütün sezon sadece muslera nelsson paslaşması izlerdik
    Allah bir daha o günleri göstermesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadronun Okan Hoca'nın eline düşmesi güzel de, ısrarla dün ile hesaplaşma çabası şu güne faydasız. Önüne bak, bugünün keyfini çıkar.

      Sil
    2. Fatih Hoca yönetimlerin kurbanı olup. İyi gün taraftarının ağzına düşmüş. Lakin kolayı var. Netflix de belgeseli var aç bir izle bakalım kimmiş bunları söylediğin adam.

      Sil
    3. Gereksiz polemikler. Ben bugünü konuşma taraftarıyım :)

      Sil
    4. Üstadım polemik değil be. Aylarca evine gitmeden Florya’da yaşamış bir adam. Bir kuruş almadığı yönetimlere ses etmeyen adam. En adi şekilde kovulup geldiğinde aslolan Galatasaray diyen adama da kimse dil uzatmasın.

      Sil
    5. Elbette uzatmasın. Fatih Terim, yaşayan en büyük Galatasaray efsanesi. Son dönemi başarısız da olabilir, fark etmez. Ben yine de geçmiş ile bugünün mukayese haline karşıyım.

      Sil
  2. Okan Hocaya buyuk saygi.duyuorum halen alternatif yaratmaya calisyor yeni oyun eklemeye calisiyor, muazzam.
    Ben Mata'yi da begendim cok iyi ve hizli cikardi toplari biraz daha temposu artmis sanki, ilk yaridaki oyun kurucu eksikligine katiliyorum cok iyi tespit.
    Baris Alper muazzamdi, bu Zaniolo hamlesi Baris Alper'in de oyununu yukseltecek vence ondan ogrenecgi seyler var kesinlikle ve hatta Zaniolo Baris Alper'in olmus hali diyebiliriz.
    Okan'a gelince bize mutlaka yedek kaleci lazim seneye Batuhan'i cagirmak lazim ve Pena da cekilebilir yabanci serbest olursa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mata'yı biraz da koruduk, etkisi ondan. Boey, sağ stoper / ön libero gibi oynadı. Bu da orta sahada +1 pres gücü demek. Mata'nın etrafı çok hareketli olunca, onun da basit oynaması yetti. Yine de yeterli olur mu, bence değil.

      Sil
    2. Katiliyorum zaten Mata ligi alir goturur demiyorum ama halen ikinci yarilar icin bence kenardan getirilecek önemli bir silah bir ara pas verir ya da frikik atar maci cözer bak su an Mertens sakat orsda kimseye güvenemiyorsun zaten ilk yarida gördük, Mertens de genc degil.mutlaka mac kaciracaktir.
      Matanin su an tam alistigini düsünüyorum zira Manchesterda da cok ara vermisti bence Mata sezonun ikinci devresinde mutlaka etki edecek.

      Sil
    3. Keşke dediğin kadar olabilse. Gönderemiyorsan, katkı alabilsen. Benim de umudum o ama zor. Yunus Akgün bence oraya kayacak da, Mertens alternatifi gibi büyüyecek sanki. Zaniolo da geldi, yine o pozisyonda oynayabilecek bir kalite. Mata'nın süreleri bence olabildiğince azalacak.

      Sil
    4. Okan Hoca'yi taniyorsam Mata'yi oynatacaktir ama Yunus'un 10a gecmesini ben de cok isterim. Edindigim izlenim Zaniolo kanatta oynar agirlik olarak ( Rashica'yi da sola cekmesi zaten o demekti bence) zira cok hizli ve daha cok ileri gitmeyi düsünüyor bizim lig icin riskli olur ortada, Okan Hoca bence Mata ve Yunus'a agirlik verir ortada.

      Sil
    5. Bence Yunus kayacak ama Mata da süre alabilir elbette. Bakalım ne olacak. Kadro geniş ve çok kaliteli :)

      Sil
  3. Kaleciden santrfora, her bölgenin iyi ya da kötü alternatifi var, 8 numara Sergio'nun yok. Oraya ne yapacağız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Midtsjö'nün sakatlık durumuna göre, orada sayısal boşluk da oluşabilir. Oliveira tarzı bir alternatif bence de gerekli. Bahsi geçen genç 10 numaraların 8 gibi de oynayabilme özelliği vardı. Biri olur umarım.

      Sil
  4. Hocam 3 4 3 hazırlığı olabilir mi takımda? Kerem icardi Zaniolo
    Kazım oliveira torriera barış
    Abdülkerim Nelson Boey
    Muslera.
    Abdülkerim ve barış çok uygun.
    Torriera atletizm ki sistemin olmazsa olmazı.
    Geriye oliveira bin servisleri kalıyor gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asimetrik bir 5li savunma izledik 2. yarıda. Dediğine biraz yakındı. Kaan da uygun mesela bu formatta stopere. Hatta en iyi performanslarını bu düzende vermiştir.

      Sil
  5. Kesinlikle korkulan olmamış ve verilen ara Galatasaray'ın temposunu bozmamış. Kaldığı yerden devam etti takım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatta bir tık daha da yükseltmiş bile diyebilirim. 2. yarıdaki görüntü muazzamdı.

      Sil
    2. Yine Metin Tekin'den bir örnek vericem ama güzel bir söz gercekten diyor ki "Oyuncu bulamiyorsan oyun bulacaksin" masallah Galatasarayimiz hem oyun hem oyuncu bulmus, iki ayri devrede en az 3 ayri oyun oynadik, Okan hocamiza ve Dursun Baskan ve ekibine ne kadar tesekkur etsek az.

      Sil
    3. Okan Hoca, oyun da oyuncu da bulmuş :)

      Sil
  6. Çark dönüyor. Çarkın tüm dişlileri birbirine kenetlenmiş durumda Adekugbe aşırı yerinde bir transfer olmuş. Dinamizm ve Atletizm bu takıma hep lazım sağlı sollu oyunu sürükledikçe merkez her halükarda iş yapacaktır. Boey değeri ilk yarıda aşırı derecede belli oldu. Takımın yıldızları arasına girmiş durumda. Şu kadroya birde Arnold gelmiş gibi düşünüyorum. En büyük transferimiz de sanki Boey oldu. Harika bir kazanım. Gitti gidiyor derken… Asimetrik duruş bende farkettim enteresan bir deneme ama avantaj şu ki beklemediğin oyuncu biran da beklemediğin yerden bindirebiliyor. Oyuncu eşleşmelerinden ötürü de rakibin dengesi biranda bozuluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adekugbe sayesinde, Alanyaspor maçının 2. yarısındaki o asimetrik 5'li savunma oluştu. İki bekin de atletik özellikleri ile ön plana çıkınca, tempo ve pres gücün inanılmaz yükseliyor. Söylediğin gibi, her 2 kanattan da bindirebiliyorsun. Pas trafiğin de iyiyse, bekler doğru noktada topla buluşuyor ve etkili oluyor.

      Sil
    2. Sistem buna döndüğü anda defans arkasında oyuncuları topla buluşturduk. Gomis değil Icardi yahut Zaniola olsa 2. Yarı forvetimiz skor çok daha farklı olurdu. Olabilirdi demiyorum olurdu. Olivera da çok kendinde oynadı üstüne koymuş mu yoksa beklerin dinamizmi ona alan mı açıyor orayı anlayamadım. Ama mata yerine Mertens geldiğinde çok çok daha farklı bir durum ortaya çıkar. Fatih hocamın dediği gibi en iyi savunma hücümdur. Ve biz hücüm opsiyonlarını defanstan başlayarak çözdük. Takım oyuncu değiştirmeden formasyon değişikliğine gidebiliyor saha içerisinde. Bu rakipler için korkulu bir durum sonuçta bu futbol 5 dakika aksiyon almadığın anda şu futbol fişini çeker seni komada bırakır. Hep B planı yok diyenler vardı. Şunu söylemek istiyorum ki dün B planı sezon başından beri çalışılan bir durum olduğu gayet ortada kimse rolünde sırıtmadı.

      Sil
    3. Oliveira bence bu takımın en olmazsa olmaz ismi. Hatta takım onun. Yönlendiren, derinde kuran o çünkü. Mertens de oyun kurucu rolünde ama Oliveira olmadığında o da aksar.

      Rijkaard, b planı ile ilgili şöyle demisti. Önce A planını güçlendirmemiz gerekiyor :) gerçi bizim a planımız güçlü.

      Sil
  7. Okan Koçuk şu formunu görünce Günay hamlesinin neden düşünüldüğünü anladım. Jankat, Okan kadar şans bulmuş olsa çok daha iyi olurdu. Tek problem de orası değil Midstjö oldu olacak derken senin tabirinle Casper oldu çıktı. Sakatlanana kadar olan kısımda adını da duymadım desem yeridir. Sahada boş boş geziniyor. Sorumluluk da almıyor. Yunus gün geçtikte büyüyor devamı da gelir umarım. Kerem resital tadında oynadı. Kendisini sene sonunda takımda tutmak hayli zor olacak bu formu devam ederse alıcısı çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Okan Kocuk 'un bazı hamleleri maalesef çok kontrolsüz. Muslera, umarım Kasımpaşa maçında sahada olur.

      Midtsjö konusunda haklısın ve bir ekleme de ben yapayım. Sık sakatlanır oldu. Sürekli bir yerleri çekiyor. Nasıl kuzeyli anlamadım gitti :( Bu adam aylardır sahada yok. Trabzonspor maçı oyuna girdi, az daha kaybettiriyordu.

      Sil
  8. En büyük transferimiz Okan Hoca. Bu oyuncu grubunu iyi harmanlıyor. Farklı denemeler yaparak rakiplerin oyununu bozma planı olması da önemli. Yusuf Demir'in kiralık olarak gönderilip oynaması gerek. Midstjo 'de başka sorunlar olduğunu düşünüyorum.Sezon başında o kadar iyi olan bir oyuncu birden hayalete dönüştü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Midtsjö de sakatlık geçirip, bir türlü geri dönemeyenlerden. Dünya Kupası arası sonrası o da kayboldu. Çok iyi alternatif olabilirdi demeyeceğim, çünkü öyleydi. Üzücü.

      Sil
  9. Forvet şart son bir gün kaldı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaniolo da forvet alternatifi olacak artık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir