2 Şubat 2023 Perşembe

Christian Pulisic & Galatasaray, Chelsea'nin 10 numarası bu adam


Avrupa'da transfer dönemi bitti. Bizde ise 1 hafta daha devam etmekte. Transfer olamamış ama takımlarında da sorun yaşayan iddialı isimler adına, Türkiye yegane adres. Yabancı transferinde öncelikle, Seferovic ve van Aanholt'un ayrılıkları bekleniyordu. Sonrasında da, Avrupa'daki transfer dönemin kapanışı. Tüm bunlar gerçekleştiğine göre, Galatasaray adına transferi konuşma vaktidir. Bu 1 hafta içerisinde birçok ismi konuşuruz.

Christian Pulisic, onlardan biri mesela. Tabi bu transfer için anlamadığım nokta, futbolcunun sakatlığı. Mart ayında döneceği söyleniyordu. Döndüğünde de ne şekilde onu izleriz bilmiyorum. Kiralama hamlesi olacak bir de. Sezon sonuna kadar kiralayacaksın ama Şubat ayında izleyemeyeceksin. 1.5 yıllık kira olsa bir derece de, onu da kabul eder mi bilmiyorum. Çok büyük bir profil çünkü. Sakatlık öncesinde, Chelsea rotasyonunun önemli bir parçasıydı.

Chelsea, Ocak ayında birçok büyük transfer yaptı ve oradaki sirkülasyon arttı. Pulisic geri döndüğünde, kendisini rotasyonun daha da derinliklerinde bulabilir. Şu dönemi kiralık geçirip, yaz dönemi transfer olmayı deneyebilir. O noktada da, bahsettiğim gibi sakatlık durumu etken olacaktır. Galatasaray'ın bu futbolcu için şartları sordurduğu söyleniyor. Kimse için de "gelmez, imkansız" diyemiyorum. Öyle isimler geliyor ki, şartlar oluşursa Pulisic de gelir.

Üst düzey bir futbolcu. Hızlı, topla ilişkisi ve oyun aklı üst düzey, forvet arkasında da kullanabileceğin bir hücumcu. Hem kanat forvet gibi, hem de kenar oyun kurucu gibi kullanabilirsin. Topla dripling özelliği, ön alandaki çalışkanlığı değerli. Tam bir hücum jokeri. Chelsea dönemine bakınca, kanatlarda, forvet arkası ve direkt forvet olarak dahi birçok maçta izledik. Biraz daha "gol" tarafı güçlü bir ismi mi alsak diyebilirsiniz de, Premier Lig'de bunları yapıyor. Türkiye Ligi'nde yapacaklarını düşünsenize. Chelsea'nin 10 numarası bu adam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir