2 Şubat 2023 Perşembe

Nicolò Zaniolo & Galatasaray, ufak da olsa bir fırsat ihtimali var


Zaniolo, öyle bir süreç yaşadı ki, hiç beklenmedik anda "fırsat transferini" konuşur olduk. Futbolcu, Roma'dan ayrılmak istedi.  Bournemouth kendisi için çok büyük bir teklif yaptı ve Roma da bunu kabul etti. Futbolcu ise bu teklini kabul etmedi. Sonrasında Roma, futbolcuyu kadro dışı bıraktı. Zaniolo da bunun üzerine, Bournemouth'un teklifi kabul etti ama onlar da 30 milyon avro'ya Traore'yi aldıktan sonra, Zaniolo'yu veto ediyor. 

İş aslında çok dallanıp budaklandı. Roma'nın Zaniolo'yu kadro dışı bırakma kararı çok katı ve Haziran ayına kadar da kendisine süre vermeyi düşünmüyorlar. Zaniolo da bu durumu dava edecekti gibi haberler vardı. Avrupa'da transfer kapandı ve Zaniolo'nun çok fazla opsiyonu yok. Sezon sonuna kadar, Galatasaray'a gelmeyi kabul eder mi bilmiyorum. Öyle bir futbolcu ki, A klas ve ayrılığı halinde takımda tutması imkansıza yakın olacak. Ağızlarda güzel bir tat bırakıp ayrılacak.

Ama şu gün adına da seviyeyi ciddi anlamda yükseltir. Oliveira'nın sallanmaya başladığını görüyoruz. Son maçları kötü çıkartıyor ve bu durumu da alternatifinin olmayışına bağlıyorum. Kenara alamıyorsun, oynamak zorunda. O olmadığında da sorun var çünkü. Oyun tarzına bakınca, yerine yazılabilecek kimse yok. Alternatif üretmek gerekiyor, hatta mümkünse kaliteyi daha da yükseltip, rekabeti arttırmak. 

Zaniolo, ağırlıklı olarak forvet arkasında oynasa da, Oliveira rolünde, 8 numara gibi de oynar. Hatta kanatlarda da rahatlıkla kullanırsın. O da hücum adına büyük bir joker. Geçmiş dönemde yaşadığı büyük sakatlıklar, bir türlü beklenilen çıkışı yapmamasına sebepti. Roma da üst düzey bir takım ama bu yeteneğin ayarı daha büyük. Bu sezon da Roma rotasyonunun önemli bir parçasıydı. Bunu tabelaya pek yansıtamasa da, konu biraz da Roma ile olan sürecin tıkanmasıyla alakalı.

Zaniolo da hızlı, teknik becerisi ve oyun aklı üst seviyede, topla dripling özelliği yüksek, ön alanda çalışkan, hareketli bir hücumcu. Fizikli de bir isim. Forvetin arkasında kullandığınızda, 2. forvet gibi bir etki de yapabilir. Topsuz oyunu da iyi oynar, müthiş pozisyon alır. Gerçek anlamda A klas da, onu buraya getirmek kolay değil. Ufak da olsa bir fırsat ihtimali var, bunu kovalıyoruzdur. Galatasaray'a gelişi, seviyeyi büyük oranda arttırır.

4 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir