14 Şubat 2023 Salı

Galatasaray'ın bu transferi kiralık değil de, bonservisiyle birlikte gerçekleştirmesi büyük olaydır


Zaniolo transferini konuşamadık, konuşacak durumda da değildik. Biraz kafa dağıtmak adına, blog yazılarına dönmek istedim. Zaniolo transferini detaylıca konuşalım. Çok büyük bir transfer. Manchester United ya da Milan tarzı bir takım bu transferi yapsa, müthiş iş derdim. Galatasaray'ın bu transferi kiralık değil de, bonservisiyle birlikte gerçekleştirmesi büyük olaydır. 23 yaşında, iddialı ve büyük bir yetenekten bahsediyoruz.

Çok büyük bir fırsat. Avrupa'da transfer döneminin kapanmasına 2 hafta kala, Bournemouth'a 30 milyon avro bonservis bedeliyle transferi olasıydı. O teklifi kabul etmedi, Milan ve Tottenham için zorladı. Bu kulüplerle de Roma anlaşamayınca, futbolcu bir anlamda ortada kaldı. Roma taraftarı bir anda kendisine cephe aldı, o sürede kadro dışıydı, hatta şehri dahi terk etmek zorunda kaldı. Avrupa'da transfer kapanınca da, çok fazla seçeneği kalmadı.

Galatasaray da bu transferi 15 milyon avro karşılığında bitirdi. Kap açıklamasında yer almasa da, çeşitli bonuslar da var. Bu bonusların yarısı ulaşılabilir, yarısı ulaşılması pek mümkün olmayan halde. Roma'nın yüzde 20'lik sonraki satış payı var. Yusuf Demir ve Efe Akman için de, olası transfer halinde, Romanın önceliği olduğunu dış basın yazdı. Futbolcunun ücreti ise bana olabilecek en makul seviyede geldi. Sezon sonuna kadar 900 bin avro, sonraki sezonlar ise 2.750 milyon avro. Oliveira'nın aldığı rakamla aynı.

35 milyon avro'luk çıkış maddesi olduğundan da söz ediliyor. Bu rakamı bugün getirsinler, Zaniolo gidebilir. 35 milyon avro büyük rakam, çıkış maddesi olmasa ve böyle bir teklif gelse de hayır diyemezsin. Futbolcuyla uzun vadeli anlaşıldı tabi. Kiralık olsa üzülürdüm. Hem opsiyonunu karşılayamazdık, hem de futbolcuyu burada tutmak kolay olmazdı. Biraz olsun ayaklandığı an, seviyesi Serie A gibi ligler adına zirveye oynayacak takımlar.

4 yorum:

  1. umarım faydalı olur. ben umutluyum açıkçası.

    YanıtlaSil
  2. Tek risk, diz sakatlığı geçirmiş olması. adaptasyon için acele etmeye bence gerek yok. Bu sezon ağır ağır forma verilse çok daha iyi olur. Esas gelecek sezona hazırlanması lazım. Martla birlikte çok sıkışık bir fikstüre girilecek. o tempoda ve hırgürde böylesine büyük bir yatırımın zarar görmesini istemem.
    onun haricinde gerçekten büyük yetenek yaşı da çok genç. Ben kanatta daha faydalı olacağına inanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O durumlar da futbolcunun sana düşmesini sağlıyor biraz. Bir anlamda risk var da, futbolcunun yaşı burada durumu kurtarıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir