15 Şubat 2023 Çarşamba

Galatasaray'ın en önemli özelliklerinden biri


Geçtiğimiz sezon, ligi kabul edilemez bir noktada bitirmiştik. Tarihimizin en kötü sezonlarından biri. Galatasaray'ın en önemli özelliklerinden biri, çok büyük hezimetlerden sonra ayağa kalkışı. Bunu da başarabilen çok fazla takım yoktur. Bir önceki sezonu 13. bitirip, ertesi sezon şampiyonluğu kovalıyorsunuz. Bu yaz dönemi çok büyük transferler yapıldı ve takımın tüm çehresi değişti. Bir önceki sezonu 13. bitiren takıma da, bu tarz transferler yapabilmek kolay iş değil. Çok büyük iş bitiricilik ve vizyon gerektirir.


Bazı Galatasaraylı taraftar hesapları paylaştı. 15 Şubat 2022 / 15 Şubat 2023 arasındaki fark bu kadrolar. 15 Şubat 2022'deki kadroya bakarken, o günün Boey'i ile, bugünün Boey'i arasında dağlar var. Futbolculara da dokunuldu. Berkan Kutlu o kadro içerisinde çok tutulmazken, bu kadro içerisinde müthiş bir alternatif oldu. Babel, Feghouli ve Aanholt gibi isimlerden çıktık. Nelsson ve Kerem Aktürkoğlu, geçen yıldan bugüne kaldı diye bakıyorum. Dediğim gibi, Boey'i de saymıyorum orada.

Bugünün kadrosu muazzam. Adekugbe hamlesinin ardından da tüm taşlar yerine oturdu. Onu yerli oynatabilme durumu, elimizi çok güçlendirdi. Bu sayede, Zaniolo'yu kullanırken karalar bağlamayacağız. Sol bek için oluşan rekabet değerli. Diğer isimleri konuşmama gerek yok. Oliveira / Torreira 2'lisiyle dahi her şey açıklanmış oluyor. Orta sahan kadar varsın. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu / Feghouli 3'lüsü yerini Torreira / Oliveira / Mertens'e bırakıyor. Icardi gibi bir bitiricin var, Zaniolo da geldi. Serie A'da şampiyonluğa oynayabilecek bir hücum tadı bu.

8 yorum:

  1. Yalnız bir eksiğin var. Hadi diyelim icardi sakatlansa zaniolayu forvete çekeriz veya gomis, baris alper oynar orada ama asıl onemli nokta şu. Bu takımın olmazsa olmazı oliviera sakatlanırsa yerine kimi koyacağız? Oliviera için bir rekabet var mı? Bence çok eksik kaldık bu noktada. Naby keitayı alabilseydik taşlar yerine oturacaktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın da, Zaniolo oraya dahi çekilebilir. Ama doğru, 8 için bir alternatif iyi olabilirdi.

      Sil
  2. Kral güzel diyorsun hoş diyorsun ama bence bizim takımda çok önemli bir eksik var. O da şu. Bize fişek gibi koşan bir orta saha lazım, bizi ileriye hızlıca çıkarabilecek, sürükleyecek bir orta saha lazım. Gedson tadında. O isim de naby keita olacaktı ama alamadık. O gelseydi bu takım hakikaten ligin içinden geçerdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson tadında biri değil de, Oliveira tadında biri daha lazımdı. Delici değil, daha oyun kurucu ve orta saha merkezinde oynayacak. Keita'ya yok denmezdi tabi.

      Sil
  3. (Emre)
    Bu zor zamanda Yazilara tekrar basladigin icin tessekur ederim Burak abi. Daha ønce de yazdim, bu yazilar sadece yazi olmaktan daha fazlasi.

    Cok buyuk kalite farki var. Umarim Avrupa kupalarinda bu hucum hatti cok bozulmadan, belki birkac iyi takviye, belki bir kac iyi satis olur (Kerem,Boey,Nelsson). Ama cok fazla degisim yasamadan devam ederiz umarim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, senden ayrıca destekleri beklerim. Biliyorsun nasıl destek olacağını :)

      Hücum hattı keyifli, kadro kalitesi de artık alternatifli, üst düzey.

      Sil
  4. Ben de tam olarak bu konuda bir yazı yazmanı bekliyordum abi eline sağlık. 2010-2011 sonrası 2011-2012'yi yaşıyoruz resmen. Ligi tarihinin en kötü sıralaması ile bitirmiş, yönetimi ibra edilmemiş, yeni sezona yeni yönetim yeni teknik direktör ve yepyeni takım ile girip tarihinin en iyi sezonlarından birini yaşayan bir Galatasaray. Hatta senin bir yazın daha vardı. Yazının fotoğrafında "nereden nereye" başlıklı bir manşet mevcuttu. 13 Mart 2011'de Ankara'da kümeye diye bağırılan Galatasaray, 12 Mart 2013'te Avrupa'yı inletiyordu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tarz felaket tabloların ardından, doğru şekilde değişmenin önemi büyük. Kadro mümkün olduğu kadar değişmeli ki, kafalardaki o hezimet algısı gitsin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir