24 Şubat 2023 Cuma

Gün sonunda ne oldu dersek, bu fotoğraf işte


Twitter'da biri vardı, Boey'e kafayı takmış. Sezon öncesi diyordu ki, Rogon'a geçtikten sonra Fenerbahçe ile görüştüler, oraya gitmek istiyor. Bu yüzden saldı, kadro dışı bırakıldı. Gün sonunda ne oldu derseniz, ligin en iyi sağ bek performansını izledik. Boey'in bir sakatlığı var şu an ve yeni yeni geri dönüyor. Bu durum ise geç ortaya çıktı, bilmiyorduk yani. Twitter'daki o arkadaş ise, Boey'in ailevi nedenleri öne sürerek, apar topar Fransa'ya gittiğini ve ayrılmak istediğini yazıyorduk. Gün sonunda ne oldu dersek, bu fotoğraf işte.

O arkadaşa ne oldu dersek de, arkasına dönmeden kaçmış ve hesabını kapatmış. Twitter'da algı üretmek kolay. Biraz takipçi yaparsan, iddiayı ortaya atarsın ve arkana yaslanırsın. Bunun inananı mutlaka çıkar, o algının peşinden koşarlar. Gün sonunda ise gerçekler daima ortaya çıkar. Boey'i sorgulamaktan bir türlü bıkmadılar. Şu iyi performansını dahi ilginç senaryolara bağlayabilirler. Bu potansiyel var, beklerim.

Boey, mutlaka transfer olacak. Bu yükseliş sonrası takımda tutabilmek hiç kolay değil. Atlet ve hızlı diyorduk, transfer olduğu dönem savunma özelliği ile ön plana çıkarılıyordu. Bugün ise ligin en iyi hücum beki diyoruz. Sol ayağıyla isabetli ve sert şutlar atmaya kadar, repertuarına birçok enstrüman ekledi. Tekniği ilerliyor, orta kalitesi yükseliyor. Kusursuz bir bek olma yolunda ve yaşı henüz 22. Bu yükselişi devam ettirirse, 2-3 sene sonrasını düşünemiyorum bile.

Keşke her transfer böyle olsa. 1.15 milyon avro'ya aldığın bu adamdan, 20 milyon avro'luk katkı alsan. Zor tabi, bu tarz transferleri bulmak da tutturmak da kolay değil. Büyük potansiyelmiş ve potansiyeli de geçen sezon değil, bu sezon görüyoruz. Şampiyonlar Ligi'ni görebilirsen, en fazla 1 sezon daha tutabilirsin. Boey'in Galatasaray'da bir sonraki sezonu olmaz, kaparlar. Bazı futbolcular için gerçekçi bakıp, şu rakam aralığında transfer olurlar derken, tepki koyanlar olabiliyor. Boey konusunda ise o rakamların ucu çok açık.

12 yorum:

  1. Son birkaç gündür Galatasaray'a veya futbolcularına dil uzatanlara yönelik yazılar yazıyorsun. Bu konsept hoşuma gitti açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri adım yok artık. Konsept bu. Eskiden sadece saha içi diyordum, görünen o ki kimse saha içinde değil. Mücadele her alanda artık. Lafımı asla esirgemem bundan sonra. Teşekkür ederim ayrıca :)

      Sil
    2. O zaman bundan sonra Ali Koç'a yönelik de baya bir yazını göreceğiz demektir. Çünkü Galatasaray ile yatıp kalkan bir isim kendisi :)

      Sil
    3. Benim işim algıcılarla. Twitter'da dilim zaten sivrildi, artık burada da böyle. Bu şekilde isteniyorsa ne ala :)

      Sil
    4. (Emre)
      Guzel abi benim de hosuma gitti bu yazilar :)

      Sil
    5. Bir de şu yorumların geç yayınlanma meselesini halletsem :) kendi kendine oldu, bekliyorum. Yorumlar sorunsuz yayınlanıyor da, yazan bekliyor. Beklemesine gerek yok oysa :)

      Sil
  2. Boey bu yükselişini biraz da Okan Hocama bağlıyorum ve aynı senaryoda Morutan elde tutulsa ondan neler çıkartabilirdi diye düşünmeden edemiyorum. Boey potansiyelini hatırlatan Okan hocadır. Morutana da aynı dokunuşu yapabilirdi diye düşünüyorum doğrusu. Neyse ki aldığımız hemen hemen hiç bir oyuncudan zarar da etmeyeceğiz. Yıllar sonda + ya geçirecek bir kadro kuruldu. Kaldı ki takımı koruyabilirsek. Yarıştığı her kulvarda söz sahibi bir takım çıkar ortaya. Birçok Avrupa klübünün üzerinde bir kadro yapısı var. Şu lanet yabancı sınırı da kalksa ortadan. Çok daha ileri seviyede bir kadro kurulurdu. Yol güzel bir yol. İlk kez vaadetmeden icraatler görüyoruz. Bize vaat edilen böyle bir kadro değildi. Talebin üzerine çıkılıyor her gün. Burak elmas enkazı sonrası şu kadro kurulacak dese biri güler geçersin. Gözlerimizle görüyoruz. Sürprizler de var tabi Dubois gibi adamı getirip eldekinin onu yedeklemesi gibi. Marcao gibi bir oyuncuyu satıp yerine aldığın yerli oyuncunun Marcao da kimmiş dedirten performası. Sadece bunlar değil. Rotasyondan gençlere kadar olan herkese dokunulmuş. Torreira yokken Berkan’ı onun üzerinde izliyoruz. Rotasyon bu denli güçlüyken de 11 in süreli üzerine koyuyor olması. Yani şiir gibi kadro derler ya. Tam da o şiirin son satırlarındayız. Şampiyonluk ile süslense harika olacak. Bence, Kadro kalitesi gelmiş geçmiş olarak konuşursam hepsinin de üzerinde şu anda. Buna en yakın kadro da 2012 sezonunda olan kadromuzda sanırım ama bunda her isim yıldız. Her isim üst düzey bir performans sergiliyor. Ummadığımız oyunculardan katkı alıyoruz. Barış Alper den Emre Taşdemir’e saymakla bitmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Boey geçen yıl da iyi başladı, potansiyeldi dedik de, şu an izlediğimiz bambaşka bir şey. Bu adamı kaybetmedi bir de, kazandı. Sezon başı yaşananlar malum. Şans verdi, futbolcu da yanıt verince buna ısrar etti. Okan Hocanın belki de başarısında ki en önemli nokta futbolcu yönetimi ve forma adaleti.

      Sil
    2. Burak, dokunduğu herkesten yanıt aldı hoca. Boey özelinde konuştum biraz ama. Abdülkerimden ben bunu beklemiyordum. Marcaonun yeri dolmaz derken Marcao olsa şu performanstan sonra yedekte beklerdi. Nitekim ilk 2 3 maç Abdülkerim sırıttı tam olmadı derken biranda adam başka birşeye evrildi. Barış Alper biranda rotasyonun en güçlü adayı oldu öğreniyor gelişiyor. 3 mevkiyi yedekler oldu şu anda. Kereme farklı bir oyunu öğretti öğretene kadar da ısrar etti. Kerem Baskı altında kaldığında bir iki maç kenarda tuttu. Kerem sezon başı düşüşü ve basının üstüne gitmesi onu bitirdi dediğim anda hoca onu ayağa kaldırdı. Golden sonra Okan hocaya gitti. Sadece bunları izlemek bile yetiyor bana. Hoca profili olarak böylesi de zor bulunur kusura bakmayın. Kenardan gelen oyuncuların yahut 10 maçtır kenardaki adamın sahada yaptıkları ortada. Hiç bir kapris yok. Herkes forma adaletinin farkında. Ve farklı bir sistem denendiği de ortada gizli kapaklı dönen işler var. Artık bu sezon için değil gelecek sezon için de hazırlık yapılıyor. Biz ne zaman Türkiye de herhangi bir takımın sezonun ortasında önündeki sezonu planladığını gördük? Bunlar bizi adım atlatmaz sınıf atlatır.

      Sil
    3. Yusuf Demir ve Mata olmadı bir tek. Bu kadar fazla sayıda yükselen isim varken, yükselemeyen isim için artık futbolcuda ararım suçu. Berkan Kutlu'suna kadar, herkes belli bir rol içinde büyüyor. Yükselemeyen isimler arasına bir de Midtsjö girer. Büyük hayal kırıklığı oldu. O da Dünya Kupası arası sakattı, dönemedi bir türlü. Trabzonspor maçı onun yüzünden gidiyordu az kalsın :(

      Sil
  3. Bu araya sakat girmemiş olması beni umutlandırıyor yine de. Okan hocanın özellikle istediği bir transferdi Trabzon maçı kaybettiriyordu az kala doğru ama Antalya maçını da alan adam diye düşünüyorum. Bunun ucu açık sakatlık zamanı biraz ters oldu böyle düşünelim :) İşte burada Okan hocam dokunuşunu gösterecek. Dinamizmini kazansa bile yeter. Şahsen ben bu arada en iyi şekilde döneceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezona iyi girdi Midtsjö. İyi de alternatifti. O sakatlık sonrası dönemedi bir daha. Toparlar umarım. Silmek atmak istemem de, Berkan Kutlu ile çok aynı tip kaldılar. Sorun orada. Berkan Kutlu da hem yerli avantajı, hem formda olması ile Midtsjö'nün çok önüne geçti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir