21 Şubat 2023 Salı

Hazırlık maçlarını ilgiyle takip edeceğiz


Baran Aksaka harici takım kadro kamp yapılacak. Baran Aksaka'nın sakatlığından bahsediliyor da, tam bilgi nedir bilmiyorum. Bir ara da, Metehan Baltacı ile birlikte Manisa FK'ya kiralanacağı söylense de o konudan ses çıkmadı. O da mevcut gençlerimiz içerisinde en değerlilerinden. 20 yaşına geldi tabi, artık oynaması gerekiyor. Keşke oynayabileceği bir takıma kiralansa da gelişimi gözlense. Hazır transfer dönemi de uzatılmışken. 

Bu tarz kamplarda genelde eksik futbolcularımız olurdu. Tam kadro devam etmemiz güzel. Dünya Kupası arasında yapılan kampta, birçok eksik futbolcu vardı ve genç futbolcular o boşluğu güzel doldurmuştu. Hazırlık maçlarını eksik kadrolarla oynarken, istenilen sonuçlar gelmedi. Ligde ise görüntü değişti ve ritim kaybolmadan, güçlenerek devam ettik. Bu aranın da ritmi kaybettireceğini düşünmüyorum. Tam kadroyuz, hazırlık maçları oynanacak.

Zaniolo, Kaan Ayhan ve Adekugbe gibi yeni transferleri de bu hazırlık maçlarında kullanıp, hazır hale getireceğiz. Onların uyumları da önemli. Kaan Ayhan'ın Trabzonspor maçındaki görüntüsü umut vermişti. Adekugbe de tarz olarak aranan isimdi, bakalım gelişimi ne ölçüde olacak. Zaniolo ise ne kadar kısa zamanda hazır olursa, zaten güçlü olan hücum yapısının kalitesi daha da yükselecek. Çünkü eksik parça oydu.

Potansiyel sahibi gençlerimiz de yine kadroda. Hamza Akman, geçen kamp dönemi yaşadığı sakatlık yüzünden maçlara çıkamamıştı. Bu sefer kamp kadrosunda ve kendisini de bir süredir izleyemiyorduk. Enes Büyük yeni isim burada. Henüz 17 yaşında, potansiyel sahibi bir kaleci. Galatasaray altyapısı son dönemde potansiyelli kaleciler çıkarır oldu. Bu kamp kadrosunda yer alması onun adına büyük şans. Genel manada bakınca da, geniş ve iyi bir kadro. Hazırlık maçlarını ilgiyle takip edeceğiz.

4 yorum:

  1. Muslera sonrası artık kalemizi alt yapıdan yetişen bir gencimiz korusun. Muslera gibisini bir daha bulmak çok zor. en az 20 milyon euro para harcamak lazım 25 yaşındaki yeni bir Muslera bulmak için. Seneye son senesi olacak, Ben Jankat'a çok inanıyorum. İsmail Çipe, Eray Sözen gibi skandallardan sonra altyapıda böylesine yetenekli çocuklar gelmesi çok önemlidir.
    Okan Hoca ile birlikte seneye daha fazla altyapı oyuncusunu kullanacağımızdan şüphemiz. Hoca inşallah bu sene şampiyonluğu da alırsa üstündeki baskıyı bir nebze olsun azaltmış olacağı için kararlarında daha rahat davranacaktır gelecekte. Hamza, Baran, Mete ve diğer gençlerimizi daha güvenle oynatacaktır. Haziran'daki seçimleri iptal eden kongre üyemize zamanında çok kızmıştık ama şimdi bakıyorum da her şerde bir hayır vardır sözü ne kadar haklı bir sözmüş!!! Eğer o seçim iptal olmasa şu an nerelerde, kimlerle olacağımızı hayal dahi edemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jankat Yılmaz, uluslararası bir potansiyel. Gelecek sezonu x takımda kiralık geçirse, Muslera sonrası bence de oynayacak kıvama gelebilir. Ama benim hissiyatım, Uğurcan Çakır günün birinde kalede olacak diyor :)

      Bir de özel sorum var :) Yorum atarken ağırlık söz konusu ve benim bloga özel gibi duruyor. Yaşadın mı o sıkıntıyı?

      Sil
    2. Evet biraz yaşadım, ağırlaşmış gibi Burakçım.

      Sil
    3. Sorun ben de değil genel diyeceğim de, başka bloglarda yok. Bende, durduk yere niye böyle bir sorun oldu onu da anlamadım. Temadan değildir, hiçbir değişiklik yapmadım. Mobil giriliyor zaten daha çok, orada da tüm temalar herkeste aynı. Araştırıyorum, kendi kendine düzelir yine diye umuyorum. Çok teşekkür ettim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir