13 Şubat 2023 Pazartesi

Icardi'yi övdüğüm en önemli nokta, gol atmaktan öte attırmaya olan odağı


Trabzonspor maçında, Icardi'nin rakip kaleyi düşündüğü çok az an var. Penaltıdan golünü attı da, kaleye 1 tane vuruşu var. Kendisini övdüğüm en önemli nokta, gol atmaktan öte "attırmaya" odağı. İlk düşüncesi "servis" yapmak ve bu işi de müthiş yapıyor. 12 lig maçında, 6. asistini yaptı. Maç içinde birkaç tane daha gollük pası vardı. Rakip ceza sahası çevresinde topla buluştuğu her an, gol ihtimali belirmiş oluyor.

Bazı forvetler vardır, ısrarla bağlantı olmayı dener, pivot özelliğini göstermeye çalışır. Icardi'nin pivot özelliği yok elbette. Bağlantı olmak adına da müthiş bir çabası olmamalı. Icardi'yi doğru noktada topla buluşturuyoruz. Rakip ceza sahasından çok fazla uzaklaştırmadan, gole olabildiğince yakın tutarak. Mertens ve Kerem Aktürkoğlu gibi isimler gole çok daha yakın. Oliveira da bu arada iyi görüntü verince, Mertens rakip kaleye daha da yaklaştı ve imza gollerinden birini attı.

Icardi'nin oluşturduğu bağlantı, rakip ceza sahası çevresinde. Sağ kanatta da mesela yükseltebileceği bir isim olsa, oradan da katkı alırız. Yunus Akgün, müthiş bir 2. yarı çıkardı. Rashica da Dünya Kupası öncesi iyi oynuyordu. Barış Alper Yılmaz'a hazırladığı servisler biraz boşa gitti gibi, kötü vuruşlar var. Valencia / Icardi kıyası yapıyorlar ya, bazısı gerçekten "fanatizmin" suyunu çıkarmış halde. Nice gol kralları izledik golde de, takımlarının bulunduğu konum neydi?

Icardi'nin bu oyunu seni şampiyon yapıyor. Icardi'yi sadece golcülüğü üzerinden değil, hücumdaki etkisini övüyoruz. Herkese dokunuyor çünkü, varlığıyla yükseltiyor. Hücumdaki en önemli aklın oldu. Çalışkan da, ön alan presini yapıyor, top rakipteyken "fırsat" kovalıyor. Rakip geride pas yaparken, atabileceği pas açısına koşu yaparak, gafil avladığı da oluyor. Akıl işi bu işte, oyunu bilen forvet. Her maç mest olmaya devam etmekteyiz.

2 yorum:

  1. Kalite anlamında Drogba'dan iyi bir forvet mi sence Icardi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray dönemlerini kıyas alabiliriz burada. O noktada da Icardi daha önde bence. Yarattığı etki çok daha büyük.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir