19 Şubat 2023 Pazar

Paulo Dybala & Galatasaray, imkansız diyemiyorsun


Öyle transferler gerçekleşiyor ki, çıkan bazı isimlere "imkansız" diyemiyorsun. Dybala ile alakalı da, yeni sezon üzerinden düşünce olduğu yazılıyordu. Menajerler önermiş, Dybala da Şampiyonlar Ligi'nde yer alan bir takımda devam etmek istiyor gibi haberler okuyoruz. Roma da Şampiyonlar Ligi hakkı kazanabilir, Serie A'da 5. durumdalar ve lig 2.'si ile aralarındaki fark sadece 3. Dybala da kendisi adına iyi bir sezon geçiriyor.

Bu sezon toplamda 22 maça çıktı ve 11 gol 7 asisti var. Serie A'da 16 maç ve 8 gol 7 asist. Yine arada sakatlık kaynaklı kaçırdığı maçlar oldu. Dybala'nın beklenen o aşamayı kaydedememesi biraz da bu sakatlıklar yüzünden değil miydi? Serie A'nın en iyi futbolcularından biri olsa da, ondan beklenti bir üst basamak olan "süper star" seviyesiydi. Özellikle son sezonlarında, çok büyük sakatlıklar yaşadı ve bu da onun kariyerini biraz geriye attı. 

Gün sonunda Juventus ondan vazgeçti ve Roma'ya imza attı. Roma ne kadar iddialı bir takım olsa da, seviye düşüyorsunuz. Roma günlerinde de sakatlıklar yaşayıp, yaş da 29'a gelince, gelecek adına insan korkuyor. Transferi bence imkansız değil. Uğraştırır, zor bir iş elbette de, Erden Timur vizyonuna güvenim sonsuz. Dybala'nın sezon sonundan itibaren "12 milyon avro'luk" çıkış maddesi olduğu da söyleniyor. İşi imkanlı kılan kısım da bu.

Dybala'yı konuşmaya gerek yok. Forvetin arkasında, 2. bir forvet gibi oynar ve gol / asist rakamları daima yüksektedir. Çok hareketli, üst düzey teknik ve dripling özelliği olan, topla hüneri yüksek bir yıldız. Bizim için büyük yıldız, imkan olursa da bu transfer için elbette hayır diyemem. Yine de çekincem "sakatlıkları" olur. Yüksek maliyetler konuşulacağından, bunun geri dönüşünü düşünmek lazım. Sonraki satış olarak değil, sahada alacağın katkı noktasında.

Aynı tarzda Mertens var ve şu an o oynuyor. Hadi o yaşlandı, gelecek sezon rotasyona inecek diyelim. Orada oynayabilecek Zaniolo gibi bir futbolcu transfer edildi. Zakharyan konuşuluyor diğer yandan, yine aynı pozisyonun futbolcusu. Bu isimler hücumun birçok noktasında oynayabilir de, forvetin arkası için büyük bir bolluk oluşuyor. Bu bolluğu da "kalite" ile sağlıyorsun. Dybala da bizim için büyük bir yıldız ve mevcut yönetilme şeklimiz düşünülünce imkansız da değil.

7 yorum:

  1. 8 numara acil ihtiyaçken neden sürekli forvet arkası yada kanat forvet düşünülüyor? Ciddi iyi bir 8 numara alınmalı. Hem de en kısa sürede. O da oynar bu da oynar oliviera yerine falan olmaz gerçekten pozisyonu 8 olan birini bulmak gerekmiyor mu artık?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaniolo ya da olursa Zakharyan'ı da gönül rahatlığıyla 8'de kullanabiliriz diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Ben öyle düşünmüyorum.

      Sil
    3. Midjtsö varken 8 almaya gerek yok bence sezon sonu Midtsö giderse o zaman iyi bir 8 lazım.
      Asıl Mata gitmeliydi

      Sil
    4. Zaniola 8 numara oynayamaz. İtalya liginde ya forvet arkası ya sağ kanat yada 433 kanat forvet oynadı bu pozisyonlar harici oynadığı pozisyon yok ve 8 numara içinde topun kıymetini çok bilen bir tarzı yok. 8 numara takımın sigortasıdır göbekte top kaybı kanatta kaybetmeye benzemez çok daha tehlikelidir. Sözün özü zaniola 8 özelliklerine sahipmbir futbolcu değil her iyi oyuncu her mevkide oynayabilse keşke ama bahsettiğim pozisyonlarda tam bir wonderkid 1,5 sezondan daha fazla kalacağını düşünmüyorum bubyaz giderse bile şaşırmam.

      Sil
    5. Zaniolo 8 numarada oynayabilir, burası Türkiye. Midtsjö ise maalesef katkı veremez halde ve o da 8 numara gibi değil sanki.

      Sil
    6. Bu yaz ayrılma konusunda, bence de kendisini tutmak kolay olmayacak. Eminim ki onun da kafasında bu var.. Galatasaray onun için geçiş.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir