20 Şubat 2023 Pazartesi

Rashica'nın bonservisini dün alıyorduk, bugün ise almıyoruz


Dünkü düşünce ile bugün bir olmuyor. Galatasaray'ın yakaladığı müthiş galibiyet serisinin Dünya Kupası öncesi ayağında "Rashica" baş aktörlerden biriydi. Onun 11'e dahil olmasıyla, hücumdaki o eksik parça tamamlanmış gibiydi. O günlerde "mutlaka bonservisi alınmalı" tarzında yorumlar yapıyorduk. Öyle bir tarz ki, iyi gününde ligin dinamiklerine uygun. İyi günleri istikrarlı devam etmedi, sıkıntı da bu. Dünya Kupası sonrası ciddi anlamda düştü ve hala da toparlanamadı.

Kanatta tam bir bağlantıydı. Müthiş savunma yardımı, ön alan presi, seni kanadında sürüklüyor olması. Boey'la birlikte sağ kanatta müthiş bir hakimiyetti. Mücadelesi ve savunma yardımı yine üst düzey de, hücumda bir şeyler bekliyoruz. Toplamda 18 maç oynadı ve 3 gol 3 asisti var. 2 golü Türkiye Kupası'nda geldi. Daha ciddi gol / asist katkısı bekliyordum. Tabela konusunda biraz aşağıda kaldı. Birçok pozisyona girmesine rağmen. Gole de yakın aslında.

Sol beke Dubois'i kaydırınca, doğal olarak kestiğimiz yabancı o oldu. Bu olmasa bile, önce Barış Alper Yılmaz, son zamanlarda da Yunus Akgün kendisini zorluyordu. Yunus Akgün o formayı alacaktı da. Sol beki yerliyle geçiyoruz, Zaniolo transfer edildi derken, Rashica'yı 11'de izlememiz artık zor. Böyle olunca da, Rashica'nın bonservisi alınmamalı sonucuyla karşılaşıyoruz. Tabi şartlar uyar, uygun rakamlar konuşulur o başka.

O rakamın da konuşulacağını çok düşünmüyorum. 5-6 milyon avro'lara inilse dahi daha garanti hamle yapma isteği oluşabilir. Solda Kerem Aktürkoğlu, sağda Zaniolo olacak. Alternatif olarak da, özellikle yerli tarafında iyi isimler var. Zakharyan konuşuyoruz diğer yandan, o da sol kanatta oynayabiliyor. Transferi gerçekleşirse, Rashica'ya iyiden iyiye yer kalmayacak. Maalesef son haftalarda yaşadığı düşüşle birlikte şansını tüketti.

8 yorum:

  1. Yabanci siniri serbest olacagi icin ben halen alinmasi gerektigini dusunuyorum ama uygun rakamlara elbette 10 milyon ve uzerine degil.
    Zaten biz almazsak Besiktas'in almaya calisacagina garanti verebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olacak mı, o konudan çok emin değilim. Olsa dahi, daha makul şartlar altında alternatif futbolcu bulmak zor değil.

      Sil
  2. Hazirana çok var sol bekte yerliyle geçilirse forma şansı bulur.

    YanıtlaSil
  3. Morutan/Yunus, Octavian Popescu/Kerem gibi bir kanat rotasyonu görebiliriz seneye; Zaniolo'yu tutamayacağa benziyoruz ki çok zorlamaya da gerek yok. Zakharyan ve Yusuf Demir'i orta üçlüde kullanmamız daha doğru olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Octavian Popescu gibi bir ismi beklemiyorum aslında :) 1 tık tecrübe lazım bu ekibe. Di Maria'yı konuşabiliriz mesela.

      Sil
    2. Giannis Konstantelias ismi geçiyor ve cok yüksek bir ücret talep ediliyor; Octavian Popescu'yu onun alternatifi olarak görüyorum. Geçen sene Becali biraz yüksekten uçuyordu, artık öyle bir şansı olmayacak gibi. Bence de tecrübeli ve yıldız isimlere yöneleceğiz yaz döneminde, ama Octavian da hem potansiyeli hem de uygun maliyeti (tabii belli olmaz) nedeniyle alınabilir.

      Sil
    3. Morutan gibi hamleler sonrası, Becali ile bir süre iş yapmam :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir