25 Şubat 2023 Cumartesi

Renato Sanches & Galatasaray, bu aralar çok fazla transfer yazısı yazıyoruz


Bu aralar çok fazla transfer yazısı yazar olduk. Bu yazılar da ağırlıklı olarak yeni sezon için. Yeni sezonun kadrosu oluşturulmaya çalışılıyor ve yaz dönemi bazı satışlar bekleniyor. Bu satışlarla da ciddi bir bonservis geliri elde edileceğini düşünüyoruz. Çıta malum, transferde çok büyük işler başarıldı. Yaz dönemi de kaldıkları yerden devam edeceklerdir. Her yaş grubundan, kaliteli transferler bekliyorum. Şampiyonlar Ligi söz konusu olunca, iddialı kiralamalar da gündeme gelecektir.

Renato Sanches ihtimali de biraz böyle. "Kiralık" olarak olabilir mi üzerinden konuşulur. Bonservisini karşılayabileceğimizi sanmıyorum. Zaniolo tarzı bir durum da yok ki "fırsat" adı altında değerlendirelim. Futbolcu, PSG rotasyonunun bana göre iyi bir parçası. Bu sezon çeşitli sakatlıklar yaşadı ve kaçırdığı maçlar var. Buna rağmen, PSG gibi bir takımda şu ana kadar 18 maça çıkmak ve bu maçlarda da kenardan gelse dahi ciddi süreler almak değerlidir.

Galatasaray orta sahasında "dripling" özelliği olan bir futbolcu eksikliği var. Eksiklik demeyeyim de, bir üst seviyeye çıkıldığında, bu tarz bir orta saha aranacaktır. Orta sahanın merkezinde, oyunun 2 yönünde de katkı sağlayacak, seni öne taşıyacak, çalışkan, teknik özelliği de barındıran bir orta sahanın yaratacağı fark büyük olur. Renato Sanches de bu özellikleri fazlasıyla karşılıyor. Yaşı 26 olacak ve olabilecek en iyi noktada gelir.

Zor hamle tabi. "Zor" diye konuştuğum çoğu transfere yazıyorum da, isimler çok büyük. Erden Timur'un vizyonu, bu tarz zor transferlerin birçoğunu gerçekleştirdi. Renato Sanches konusunda, sezon sonundaki durumuna bakmalı. PSG'de orta şekerli kariyeri devam edecek gibi. Yaz dönemi ayrılık söz konusu olursa, talipleri de büyük olacaktır. Baş üstü çoğu takımın rotasyonunda görmek isteyeceği bir orta saha. Galatasaray'daki rolü farklı olur da, getirebilmek mesele.

7 yorum:

  1. Fenerbahçe Naiby Keita transferini bitirecek gibi gözüküyor. (Bence bizdeki vizyon fb'ye ulan biz de alabilir miyiz acaba dedirtiyor. O yuzden fb de transferde yuksekten ucmaya basladi). Bizim bu transferi bitirmemiz şart oğlu şart !! Oliviera nın yedegi berkan suan. Orta sahamiz cok zayif yedeklerde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira yedeği bence alacağımız 10 numara wonderkid'i olacak. 8 - 10 numara gibi oynayabilen biri alınacak. Orta sahamız zayıf değil bence. 8 de olsa güzel olurdu noktasındayız.

      Sil
    2. Naby Keita da güzel olurdu tabi. Topla çıkışları iyi, ısrarla dikine oynayacak, delici bir orta saha. Bu profilde eksikliğimiz bence de var.

      Sil
  2. i'd like to add a test comment, i don't see any issues, hmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Posting the comment too late, that's the problem. It needs to be shared in 1 second, it takes 10-15 seconds. This is a problem for the commenter.

      Sil
  3. Oliviera iyi hoş da 4 yılı var daha keşke seneye elden çıkarabilsek patates olmadan. Renato 8-10 oynar harika transfer olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elden çıkartmak kolay olmaz. Kariyerinin sonuna doğru bence de düşecek. Bakalım ne yapacağız, ben de bilmiyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir