26 Şubat 2023 Pazar

Şampiyon olarak uğurlarsak da, bu başarıda ciddi emeği olarak bırakacak


Dün sabah, Gomis ile alakalı "sezon sonu futbolu bırakacak" gibi bir haber vardı. Gomis bunu gün içinde yalanladı tabi. Haber çıktığında da, futbolu bırakacağını düşünmüyordur diye yazmıştım. Fransa Ligi'ne dönebilir ya da yeni bir Suudi Arabistan kariyeri başlatabilir. En az 2 yılı daha vardır ve gittiği yerde de mutlaka katkısını verir. Şampiyonluğu bekliyoruz, bu başarıda da çok ciddi emeği var. En kritik zamanlarda attığı gollerle de, yaptığı liderlikle de.

Galatasaray'da 1 yıl daha kalır, liderliği üzerinde durur muyuz diye düşündüm. Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum. Yorum kısmında düşüncelerinizi mutlaka bekliyorum. Muslera'nın liderliği de, Gomis'in liderliği de kıymetli. Takımı bir arada tutuşu, rol modelliği, an geldiğinde verdiği katkı. Bugün de forvet arıyoruz, büyük ihtimal yaz dönemi de konuşacağız. Tüm bu arayışlara rağmen, Gomis'in takım içindeki varlığının devam etmesi beni mutlu eder.

Gomis bunu düşünür mü dersek, bence düşünmez. Şu an dahi 3. plana düşüşü olası, yaz dönemi ise bu kesin olacak. Oynama isteğini de biliyorum, sahada olmak istiyor. Bu yüzden de yeni sezonda o bahsettiğim kariyer rotasını çizecektir. Galatasaray'dan ayrılırken de, bu forma altında yaşadığı her anın hakkını vermiştir. Şampiyonluk yolunda da, gemiyi karaya yanaştırmak için çabalarken de. Keşke çok daha uzun bir Galatasaray kariyeri olabilseydi.

12 yorum:

  1. Galatasaray’da futbolu bıraksa heykeli dikilir

    YanıtlaSil
  2. Bence kenardan gelen Gomis büyük güc 1 sene daha devam edilmeli, rakipler halen adam gibi forvet bulamiyor penaltilar olmasa derbilerde vs gol atamayan Valencia dahi vasat adam, Diagne yine 10 üzeri atmis mesela ya da onu geri cargimak lazim. Garanti katkisi olan Gomis ayarinda bitiriciyi su an aldigi paraya getirmek imkansiz, ikna edip 1 sene daha kenardan getiririrdim ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis de, maç içi uzun süreler alınca problem. Alanyaspor maçında ayakta dahi kalamadı mesela. Tabi bunda da, hazırlık maçlarını pek salllamaması etken :) Büyük lider, karakter. Bence golleriyle de katkısı büyük oldu.

      Sil
    2. Adamin ezberinde var abi, yine kalsa 1 sene dahs yine en az 10 gol atar hem de Gomis geldiginden beri abilik yapiyor önce yarim devrede seni düsme potasindan aldi sonra da takim oturana kadar yine ipten alip kafaya oynatti bu katkilari unutulmamali, Gomis'e sallayanlari anlayamiyorum.

      Sil
    3. Atar mutlaka, ondan kuşkum yok. Ama yaş da ilerliyor, önüne mutlaka başka bir alternatif daha gelecek. Kenarda kalmayı sorun etmese, bence de sorun yok. Kenarda bu kadar kalmak istemeyecektir diye düşünüyorum.

      Sil
    4. Elbette hizli ve mucadeleci bir alternatif şart, zaten Haji Wright icin görüsme olmus bugün Alanya'da.
      Burda benim dedigim kenardan gelmeye ikna edebilirsen Gomis sana seneye de mac cözer degisen bir sey olmaz.

      Sil
    5. 3. alternatif olmayı kabul ederse ki bence etmez, dediğin olur :) Kenardan an gelir, yine maçını çözer. Liderliği yeter daha doğrusu.

      Sil
  3. (Emre)
    Gomis'i severim, ve bu sene cok faydali oldu. Ama devam edilmemesi tarafiyim. Yasa cok takilan biri degilim, ama 90 dakika cikaracak kondisyonu artik yok bu sene cok gørduk, seviye dusuk maclarda idare ediyor ama yedek olmak bu mu? Hizi kalmadi, kondisyon ve gucu de her sezon dususecek. Ne kadar fit kalmaya calisirsa calisin. yas ilerledikce fit kalmak daha da zorlasiyor. Yas 38 olacak. Dogal. Sadece 15-20 dakika icin milyon euro'lar ødenir mi? Scout ekibimiz cok iyi calisiyor, almayi beceren bir yønetimimiz var. Scout demek genc oyuncu demek degil. 33 yasinda 90 dakika rahat cikaracak tecrubeli yedek bulunmaz mi? Søzlesmesi biten ? Demek istedigim son 15-20 dakika icin bir oyuncuya maas vermeyi dogru bulmuyorum. Yedek veya ilk 11 oyuncusu, sakatlik olmadigi surece hepsi 90 dakika oynayabilen oyuncular olmali. Bu sene Avrupa yok neyse ,gunu kurtarma deriz. seneye Avrupa olunca, oldu da tum forvetler sakatlandi ve Gomis kaldi. Gomis o tempoyu kaldiramaz. Oldu da sezon da køtu gidiyor. Iki mac køtu oynasin yuhlamaya baslar bizim taraftar. Iyi gunler unutulur. Ocak ayinda søzlezme fesih gøruruz. Bu senaryoyu cok gørduk. Sezon basi gidecekti neredeyse. Kaldi ve Bekledigimizin uzerinde katki verdi ,Seferovic'i kesti. Profesyonelce isini yapti, liderik de gøsterdi. Ama seneye 38 yasinda 3 kulvarda mucadele edebilecegini dusunmuyorum. Sampiyonlukla , guzel bir vedayla yollari ayirmayi dogru bulurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maça bağlı, 15 - 20 dakikalık kondisyonları var. 45 dakikaya gelince iş, Gomis etkisi de direkt düşüyor. Gol etkisi yine çok da, oyun içi etkisi kalmadı. Bu da sorun mutlaka. Yine de liderliği, karakteri, rol modelliği şu başarıda ciddi etken. Şampiyonlukla, güzel bir vedaya ben de katılıyorum :)

      Sil
  4. Bir sezon daha kadroda tutulması ve son 15-20 dk.degerlendirilmesi iyi olur.Takımı bütünleştirici ve aidiyeti olan bir oyuncu.Galatasaray'da bırakıp teknik veya idari ekipte görev alabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis bunu istemez gibi geliyor bana. Bence sahada olmayı tercih edecektir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir