17 Şubat 2023 Cuma

Senin nasıl bir futbol oynadığın, futbolcuya ne denli dokunabileceğin önemli


Bazı karşılaştırmalar yapılırken, futbolcunun oynadığı takım ve oynadıkları futbol gibi etmenler de göze alınmalı. Ya da senin nasıl bir futbol oynadığın, futbolcuya ne denli dokunabileceğin. Adekugbe ile alakalı üst düzey beklentilerim olmasa da, Kazımcan Karataş ve Emre Taşdemir'in gerisinde diye yazılan yorumlara da katılmam. Bir istatistik var, 3 futbolcu birbiriyle karşılaştırılmış. Herkesin atladığı ise futbolcuların gösterdiği istikrar, hangisinin kaç maçta sahada olduğu.

Adekugbe 🆚 E. Taşdemir 🆚 Kazımcan  
Maç: 18 / 5 / 5 
Şut Pası: 0.47 / 0.8 / 0.83 
Başarılı Dribbling: 0.94 / 0.27 / 2.49 
Asist Beklentisi (xA): 0.11 / 0.56 / 0.2 
Top Kazanım: 4.93 / 4.81 / 8.58 
İsabetli Orta: 0.88 / 1.07 / 1.11 
Kazanılan İkili Mücadele: 5.75 / 4.27 / 11.08

Adekugbe 18 maçta sahadayken, Kazımcan Karataş ve Emre Taşdemir sadece 5 maç sahadaydı. Her 2 futbolcu da ciddi sakatlıklar geçirme potansiyeline sahip. Kazımcan Karataş iyi dönebilse, ondan yana umut fazla da, onu da orada tek başına bırakmak sağlıksız. Emre Taşdemir'e güvenebilmek imkansız çünkü. Emre Taşdemir'in Ümraniyespor maçında Geraldo karşısında düştüğü durum da, Adekugbe tarzında bir bekin neden transfer edildiğini açıklar.

O maçta olabildiğince risk alındı ve hücum adına her şey yapıldı. Savunma hattımız öne çıktı, bekler sürekli hücumdaydı. Boey'in kanadını iyi koruyabilirken, Emre Taşdemir'in kanadında açık verdik. Tempoyu kaldıramadı çünkü. Orada da atlet ve tempolu bir bekin olsa, o oynamak istediğin oyunu daha net oynarsın. Kazımcan Karataş da bu oyunu belli ölçüde oynar ama atletizm farklı bir şey. Boey'in gelişimini görünce, Adekugbe'nin Hatayspor performansı benim için o kadar da ölçü olmuyor.

Orada farklı bir oyun var, burada bambaşka. Oradaki yapı daha kısır, burada ise hücum olabildiğince güçlü. Haliyle de bu asist beklentileri, şut pasları, isabetli orta gibi istatistikler daha da yükselecek. Tempo ve atletizm üstünde ısrarla duruyorum. Futbolcuyu yerli statüsünde oynatabilmek de cabası. Kanada Milli Takım futbolcusu bir de, Dünya Kupası'ndaydı. Biraz toparlasan, opsiyonu sadece 1 milyon avro. Benim için çok akıllı bir transfer.

6 yorum:

  1. Kesinlikle akıllıca bir hamle. Tutmazsa bile sene sonu opsiyonu kullanmazsın biter gider. Zarar ettirmez yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Tutarsa da, 1 milyon avro makul rakam.

      Sil
  2. Yaşı biraz gecmis olsa da bir Boey dokunuşu gelir mi diye düsünmeden edemiyorum zira profiller ciddi benziyor, basarili olmasini bekliyorum bence de cok iyi transfer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelebilir diyorum ben. Kumaş var da, kaliteyi göreceğiz.

      Sil
  3. Galatasaray'daki 5. maçından sonra bu istatistikleri gözden geçirmeli. Bence de faydalı transfer. Ayrıca istikrar ve uyum ile artacak verim ve takıma pozitif etkisi fark yaratabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynadığı takım, o takımın futbolu, etrafındaki futbolcular çok etkiliyor istatistikleri.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir