3 Şubat 2023 Cuma

Son haftalarda da kusursuzluğu arşa çıktı


Opta'nın vermiş olduğu bir istatistik, bu sezon Süper Lig'de 90+ ikili mücadeleye giren oyuncular arasında kazanma yüzdesi en yüksek isim Lucas Torreira (103/156). Ümraniyespor maçında bir ara, yerdeyken dahi kafasıyla top kazanabiliyordu. Dünya Kupası sonrası bir ara sallansa da, ülkesine gidip geldikten sonra bambaşka efektte oynuyor. Melo'dan bu performanslara alışık olsak da, uzun zaman oldu. O pozisyon da dolduramadığımız bir boşluktu.

Fernando gibi isimlerle, arada orayı nefeslendirmiş olsak bile, Torreira etkisi başka. Bu adam henüz 26 yaşında, bonservisi de sadece 6 milyon avro. Galatasaray adına en büyük sınavlardan biri de, yaz dönemi Torreira'yı takımda tutmaya çalışmak olacak. Üst seviye bir 6 numara çünkü. Buraların adamı değil, çok üzerinde. Icardi'yi transfer edebilmek kadar önemli olay. Umarım devam eder de, çok daha uzun bir Galatasaray geleceği olur.

Çok kötü bir Oliveira izliyoruz. Fenerbahçe deplasmanından bu yana, görüntüsü çok kötü. Özellikle de son zamanlarda, hiç savunma yapmaz oldu. Torreira'nın yükselişi, şu aşamada bizi ayakta tutuyor. Orta sahayı tek başına tutuyor, tüm mücadeleleri kazanıyor. Sürekli top kapıyor, kaptığı o topu da doğru kullanıyor. Bunun yanında, orta saha hücum bağlantısını da o kurmaya başladı. Topu bir yandan da öne doğru taşıyor.

Kusursuz bir performanstır bu. Son haftalarda da kusursuzluğu arşa çıktı. Ümraniyespor maçında Icardi 2 gol atmış, Abdülkerim Bardakcı da 1 gol 1 asist yapmış olsa da, Torreira net bir şekilde maçın adamı. Özellikle 2. yarıdaki o performansı sayesinde ön alanda baskı kurabildik. Ümraniyespor, ilk yarıda olduğu gibi rahat gelemedi. İlk yarıda merkezi çok delmişlerdi de, 2. yarıda Torreira orayı tam manasıyla süpürdü. Mata da oyuna girdiğinde, Oliveira'dan daha iyi görüntü verdiyse, Oliveira adına çanlar çalıyor demektir.

4 yorum:

  1. 8 numara transferi artık şart oldu. bence kesin almak zorundayız. umarım bir fırsat transferi çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En başından bu yana yazıyorum, en önemli transfer.

      Sil
  2. Melo dahil ben ligde bu kadar kaliteli dominant bir 6 no izlemedim. Bakın melo selçuk ve hamitle oynadı çok iyi oyuncuydu ama yanındakiler defansif katkısı yüksek isimlerdi. Torreria bu istatistikleri bildiğiniz tek başına ortasahayı sipürerek yapıyor yok böyle bir önsezi hızlanma alan kapatma herşey üst seviye adamda hatta bu maçta bence trabzon maçının denemesi yapıldı. Torreria sık sık dikine pas denedi. Okan hoca fb maçından önce nasıl barışı forvet denedi 20-30 dk bu maçta ben bu denemeleri berkan-torreria ortasahası ile çıkacağımız yorumunu çıkardım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 olarak evet ama Melo'nun hücum yönü de çok etkindi. Farkı orada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir