22 Şubat 2023 Çarşamba

Yeni bir şeyler denendi belli ki


Gençlerbirliği ve Pendikspor ile oynanan maçların keşke yayını olsaydı da izleseydik. Basına ve taraftara kapalı şekilde bu maçlar oynandı. Yeni bir şeyler denendi belli ki. Şu an için gizli kalması isteniyor olabilir. İzlemediğim maçlar üzerine yorum yapmak imkansız da, ancak oynayan 11'ler üzerinden bir şeyler yazabilirim. Gençlerbirliği maçında, 3'lü savuma gibi ilginç bir detay olabilir mesela. Ya da stoperlerden birini sağ bek gibi mi oynattık?

Stoperlerden biri sağ bek oynatılacak olsa, Kaan Ayhan'ı Gençlerbirliği maçında 11'de başlatırdık. Gençlerbirliği maçının 11'inde Nelsson, Ross ve Emin Bayram var. Adekugbe sol bekte, Barış Alper Yılmaz ise sağ kanatta oynayabilecek tek isim. 3'lü savunma açısından yazıyorum. Kanat bek gibi değerlendirildi diye düşündüm. Bu maç 2-2 bitmiş. İlk yarıyı 1-0 önde bitirip, 2. yarıda 2-1 geriye de düşmüşüz.

Gençleri de dahil edince, kadroda çok fazla futbolcu var. Okan Hoca da herkesi görmek adına, aynı gün 2 hazırlık maçı birden almış. 2 maça da, 2 farklı 11''le çıktı. Gençleri de bu 2 maçta kulübede değerlendirmiştir. Bu maçın kadrosu ideal 11'di, bu maçta yedekler oynadı diye de bir şey yok. Harman yapılmış resmen. İdeal 11 bölünmüş ve 2 maçta da keyifli 11'ler oluşmuş. Pendikspor maçını da 3-1 kazanmışız.

Pendikspor maçında, Kaan Ayhan / Abdülkerim Bardakcı stoper tandemi var. Emre Taşdemir sol öne yazılmış, onun dışında herkes ideal pozisyonlarda. Yunus Akgün de forvetin arkasında mesela. Bu maçta 1 de gol atmış. Yunus Akgün'ün kendisini Mertens'in alternatifi gibi konumlandırmasını istiyordum. Pendikspor, 1. Lig'de şampiyonluğa oynuyor. Gençlerbirliği ise düşmeme mücadelesinde ama Ocak ayında iyi transferler yaptılar. 2 maç da eminim ki keyifliydi, maalesef izleyemedik.

8 yorum:

  1. Okan hoca bu şekilde hem takımın ritim yakalamasını sağlıyor hem de eldeki malzeme ile farklı oyun planları üretmeye çalışıyor Galatasaray çözülürse devreye girecek B planı olsun diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca, ciddi anlamda bu işe kafa yoruyor. Çok umutluyum..

      Sil
  2. Galatasaray hakkinda onu rakiplerinden ayri bir sey de kurumsal bir hafizamizin olmasi bana göre pandemide verilen arada kacan sampiyonluk bugün sana bu kampi yaptiriyor.
    Paylasilan resimleri de görünce saniyorum deprem psikolojisinden siyrilmak icin en mantikli cözüm buydu Okan Hocayi ve yönetimi tebrik etmek gerek.
    Sam'in performansini ve Icardi'nin golünü merak ediyorum elbette umarim clip halinde kisa videolari vardir paylasilir en azindan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum yorumuna. Özellikle de psikoloji kısmında. Ben hiç o açıdan düşünmedim.

      Umarım özetler vardır da, kısa dahi olsa izleriz. İlk maçta 3lu savunma mı denendi çok merak ediyorum :)

      Sil
    2. Icardi, Oliveira gibi her anlamda ön planda olan futbolcular Antalya'nin ne kadar güzel oldugunu vs paylasiyorlar hesaplarinda abi bu tamamen bir psikolojik terapi bu insanlara, zira istedikleri an dünyanin her yerine gidebilecek kisiler bunlar, mücadeleye devam etmeleri icin sebep yaratmalisin.
      Rakipleri görüyorsun durmuyorlar, depremin ilk haftasinda puan derdine düstüler, su an da play off oynansin deplesman sayilari esit degil yaygarasi baslattilar.
      Biz benzer isleri pandemide iyi yapamadigimiz icin kacirdik sampiyonlugu (elbette baska faktörler de var pis isler de döndü ama o noktaya getirmemeliydik, hata bizde).

      Sil
    3. Icardi'nin ailesi de Antalya'da mesela. Hoca, futbolcu yönetiminde de usta :)

      Oliviera da sırf depremzedeler için Twitter adresi açtı. Birçok paylaşım yaptı. Çok değerli.

      Sil
  3. (Emre)
    Ross'u sakatlik sonrasi oynatmasini degerli buluyorum. Nelsson sonrasi dusunuyor olabilir hoca. Bence o potansiyel ve tecrubesi var da. Unutuluyor, veya bilinmiyor olabilir. Ama arastirdim, Ross'un Danimarka liginde 90 resmi lig maci var. Nelsson bize geldiginde 153 maci vardi.

    Hatta søyle bir bilgi bereyim, Ross genlcerden en tecrubelilerinden biri. Ust seviyede (birinci ligde)maca cikma sayilarinda Ross'un arkasinda Kerem 86 mac, Yunus 67, Boey 65, Yusuf 54, Baris 33, Emin 13. Hatta Zaniolo 94 mac, Berkan 92 mac, cok az farkla Ross'un ønundeler. Umarim hocanin planlari vardir kendisiyle. Bøyle bir yatirimdan fayda alamamak, kar ederek satamamak yazik olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ross'u, Nelsson gibi özel kılan bahsettiğin o istatistik. İskandinavyada bu kültür fazlasıyla var. Çok küçük yaşlarda, A takım seviyesinde şans verip, ısrar ediyorlar. Hatta lider özelliği olan, 20 yaşında kaptan dahi olabiliyor. Bu dönem Ross'u biraz ıskaladık ama önemli bir potansiyel. Şu dönem şans bulması sıkıntı dafece. Yarım dönem kiralık olarak oynaması, şu sakatlık etkisini atlatması değerli olabilirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir