12 Mart 2023 Pazar

Adekugbe'nin Galatasaray formasıyla ilk resmi maçı


Adekugbe'nin Galatasaray formasıyla ilk resmi maçı. Performansı nasıldı dersek, idare etti. Fazlasını verir mi, o da zor. Oysa atletizminin daha fazlasını vaat ettiğini düşünüyorum. Geriden topla çıkarken de var bu adam, kötü bir sol ayağı var. Böyle bir atletizmden de, hücumda daha fazlasını bekliyorum. Boey, bu sezon özelindeki farkını hücumda gösteriyor. Adekugbe de o atletizme sahip olsa da, hücum tarafında zorlandı. Savunmada ise işini yaptı.

Tarzı Galatasaray adına doğru. Özellikle de iç sahada, oyunu mümkün olduğunca rakip yarı sahada oynamaya çalışıyoruz. Bekler sürekli hücumda, stoperlerimiz de sık sık orta sahanın önünde. Bu tabloda geriye koşabilmek mühim. O riski alıyoruz. Ümraniyespor maçındaki Emre Taşdemir performansını hatırlayın. Kanadından çok fazla pozisyon vermiştik. Adekugbe ile ise bu sorunu yaşamıyorsun. Kanadını tutuyor çünkü.

Savunma tarafında elinden geleni yaptı. Yapmaya da devem edecektir. Hücumda ise her şeye rağmen biraz daha beklemek istiyorum. Uyumla da çözebilecek noktalar var. Zorluyor çünkü, hücumdan ödün vermemeye çalışıyor. Rahatlıkla çizgiye iniyor, ön alan presi ile kaptığı toplarla seni yine atakta tutabiliyor. Sol ayağını fena bulmadığımı söylemiştim, uyum ile rakip ceza sahası içine doğru topları da gönderecektir.

Hiç olmadı Kazımcan Karataş arkada zaten. O da formayı alabilir. Mühim nokta rekabeti, rotasyonu sağlayabilmekti. Adekugbe, en kötü ihtimalde dahi sezon sonuna kadar idare eder. Kazımcan Karataş arkada bekliyor, en olmadı onu yedekler. Kazımcan Karataş, hücumda daha fazlasını vaat ediyor. Adekugbe ise bu tarz risk alacağın maçlar adına ideal tercih olacaktır. İlk maçı, kötü hüküm vermek istemem. Kötü de bulmadım.

4 yorum:

  1. Hemen hüküm veren çok bilmişler bir maç ile adamı kötülediler.Maalesef çok çabuk tüketiyoruz. Sol kanatta Dubois ve Kazım da oynar. Derinlik sağlamak adına doğru transfer olarak düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu tarz peşin hükümleri çok gördüm. Sonrasında da yanılıyorlar. Beklentiyi doğru ayarlamak asıl mesele.

      Sil
  2. Atletizmi güzel ama Adekugbe'ye gereksiz fazla uzun top atıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atletizmine güvendiler orada da. Alır aslında o topları. Uyum lazım, uyum için de zaman.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir