16 Mart 2023 Perşembe

Atalanta istiyor olsa da, Galatasaray böyle bir transfere yanaşmaz


Daha geçen gün Abdülkerim Bardakcı hakkında konuşsak da, gündem hızlı ilerliyor. Konuşulması gereken konu olunca da, yazmadan geçemiyoruz. Abdülkerim Bardakcı için Atalanta'nın ilgisinin ciddi olduğu yazılıyor. Bu habere şaşırmam, oyun tarzı ve kalitesi oraya fazlasıyla uygun. Defansif özelliklerinin iyi olmasının yanında, sol ayaklı, geriden iyi oyun kuran, topla çıkan stoper. 3'lü savunmalar adına da bulunmaz nimet. Geçtiğimiz günlerde etiketi yok diyordum da, yavaştan göze girmeye ve konuşulmaya başlandı. Bugün Atalanta, yarın x takımlar. Şampiyonlar Ligi etiketi yese, belki biraz daha ötesi.

Bu ilgiye rağmen, Galatasaray'dan ayrılacağını düşünmüyorum. Gökhan Gönül'ü hatırlayın, ligin en iyi sağ bekiydi uzun süre. O da geç parladı ama çok istikrarlı şekilde ilerledi. Avrupa'dan onca isteğe rağmen, Türkiye'den ayrılmayı düşünmedi bile. Abdülkerim Bardakcı'da da bu olacaktır. Avrupa'yı düşünce, geçtiğimiz sezon bunu gerçekleştirirdi. Konyaspor'da oynadığı dönemde, Club Brugge ilgisi vardı ve takımlar anlaşmıştı da. O ise ayrılmak istemedi. Türkiye'de büyük takımlarda oynamak odağıydı ve Galatasaray ile bu hayalini gerçekleştirdi.

Yeni hayali de, Galatasaray formasını uzun süre giymek ve takımın kaptanı olmak. Muslera sonrası kaptanlığı düşünüyor bence. Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterelim, Milli Takım ile de şampiyonalar oynasak dahi Avrupa'ya gideceğini düşünmüyorum. 28 yaşında bir de. En iyi zamanlarını yaşıyor. Avrupa şu an macera, Galatasaray ise garanti adres. Marcao'nun yerini x yabancıyla doldurursun bu arada, Abdülkerim Bardakcı gibi 2. bir yerli bulamazsın. Herkesin yeri dolar elbette de, bambaşka profillere yönelmen durumunda. Atalanta istiyor olsa da, Galatasaray böyle bir transfere yanaşmaz. Nelsson için ise kapı açık, teklifleri bekleriz.

10 yorum:

  1. Umarız Galatasaray bu seneki kadrosunu çok bozmaz. Oturmuş kadro ile Avrupa ve ligde başarı elde etmek çok daha basittir yeni kurulan takıma nazaran.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekirdeğin bozulacağını çok düşünmüyorum. Nelsson ayrılığı harici ciddi bir ayrılık da beklemiyorum.

      Sil
    2. Torreira? İcardi? Nelsson?

      Sil
    3. Nelsson gidecektir bir tek. Icardi tutulur, Torreira sanmıyorum bırakılsın. CL varken tutulmalı.

      Sil
  2. 29 yaşındaki bir oyuncudan para kazanmak iyidir yeri dolabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarzda bir yerli imkansız. Yabancı mümkün ama ben gideceğini düşünmüyorum.

      Sil
    2. Artık yarışmacı oyuncu yetiştiren bır takım oluyoruz scout transeferiyle

      Sil
    3. Hangi yerliyi scout hamlesi ile getireceksin, benim aklımda bu özellikte bir stoper gelmiyor.

      Sil
    4. Yerli demiyorum yabancı olarak dedim

      Sil
    5. O zaman da +3 yerli durumu gibi sorunlar oluşuyor. Böyle bir yerliyi kaybetmek büyük kayıp.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir