3 Mart 2023 Cuma

Barış Alper Yılmaz'ı forvet alternatifi olarak değerlendirmek doğru da, sahte 9 değil


Barış Alper Yılmaz'ı forvet alternatifi olarak değerlendirmek doğru da, "sahte 9" değil. Sahte 9, bambaşka bir şey çünkü. Barış Alper Yılmaz da o profil ile alakasız. Yapılan haberde yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Forvet alır mıyız bilmem de, almamamız halinde de elimizdeki rotasyon kötü değil. Icardi olmadığı zaman, Barış Alper Yılmaz opsiyondur. Gomis gibi kenardan getirip, katkı alabileceğin bir tecrüben de var.

Barış Alper Yılmaz'ın, forvete tam anlamıyla dönüştüğünde, asıl potansiyeline ulaşacağını söylüyordum. Kariyeri bu pozisyonda ciddi anlamda büyüyecek. Bu sezon da, yer yer forvet oynamaya başladı zaten. Bu pozisyonda katkısını da sağladı. Fenerbahçe ve Sivasspor deplasmanları gibi iyi örnekler var. Fenerbahçe deplasmanında, oyun yapımız gereği oynasa da, Sivasspor deplasmanında gol ararken onu sahaya attık ve sonuca ulaştık.

Vuruş kalitesi biraz istikrar kazansa, bambaşka şeyler konuşacağız. Alanyaspor ile oynanan hazırlık maçındaki o vuruş kalitesi büyümeye devam etmeli. Fizik kalitesi yüksek, ön alanda çok çalışkan, Sırtı dönük oyunu da oynayabildiği zaman, gerçek anlamda forvete dönüşecek. Kanatlarda oynayabilmesi de onun artısı olacak. Her 2 kanatta bence benzer etkisi var. Çalışkanlığıyla ve gole yakınlığıyla ön planda. Fizik olarak herkesi ezebiliyor. Yeter ki şu vuruş kalitesi yükselsin.

Sahte 9 ise başka bir olay. Sahte 9 ile oynanacaksa, zaten elimizde bu işin en iyilerinden biri olan Mertens var. Sahte 9 oynamak için güçlü bir oyun aklına ve tekniğe ihtiyacınız var. Yeri geldiğinde orta sahalaşmanız, oyunu da kurabilmeniz gerekiyor. Barış Alper Yılmaz, ileride dahi bu profile bürünemez. Çok aykırı tarz çünkü. Forvet yönünde gelişecek, iyi bir 9 olacak tabi. Bitiriciliği geliştikçe, bu durumu konuşmaya devam edeceğiz.

10 yorum:

  1. Sahte 9'u gerçek 9'la karıştırdıklari için diyorlar yoksa olacak iş değil hakikaten. Kerem de Barış da her gün geliştiriyor oyunlarını, ikisi de pas zamanlamasıni ve isabetini bariz ilerletti bu sezon. Geleceğimiz parlak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanımı yanlış yapıyorlar. Zannediyorlar ki, kanattan ya da x pozisyondan forvete geçen herkes sahte 9. Oysa bambaşka bir olay bu.

      Sil
  2. Doğru tespit.9 numara oynar ve ileride çok iyi olacağını düşünüyorum.Sahte 9 olması için Mertens veya Mata gibi 10 numara meziyetiniz olması gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahte 9 dediğimiz futbolcunun öncelikle çok iyi bir topsuz oyunu olmalı. Oyun aklı üst seviyede, oyun kurucu özelliği de bulunmalı. Barış Alper Yılmaz şu an için sprinter, savunma arkasına sarkmayı seven bir forvet. Yarın, fizik gücüyle de sırtı dönük oynamayı öğrendiğinde, tam anlamıyla bir 9 olacak.

      Sil
  3. Barış Alper kafa vuruşları da darbeli esasında garip bir oyuncu. 9 numara alternatifi olarak bize de değer katacaktır. Sahte 9 Icardi bile oynar ama Barış ne yazık ki olmaz. O tekniğe sahip değil. Takım olarak gelişiyor olmak çok hoş. Ezbere atılan paslar bile yerini buluyor. Galatasaray ilk 5 hafta bir ekipti 6. Hafta itibari ile bir takım nasıl olunur onu izliyoruz. Ufak bir de dipnot var esasında takım ilk haftalarda taç atışlarını bile takım arkadaşları ile buluşturamıyordu duran top koçu getirildi sistemli bir gelişim var eksik noktaların üzerine gidiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırtı dönük oyunu oynaması lazım işte. Bunu öğrenmeli. Oynayabilecek fiziğe de sahip. Forvete tam olarak dönüştüğü gün, kariyeri pozitif anlamda kırılma yaşayacak.

      Sil
    2. Şu anda sahada 4-4-2 dizilimi olsa ikinci forvet olarak yırtıcı rolünü oynar. Ama dediğin gibi sırtı dönük oyunu oynadığı anda kariyerinin önü çok açık.

      Sil
    3. Çalışkan forvet rolünü de oynar.

      Sil
    4. Çalışkan forvet için bir tık daha oyun aklı tercihler gibi konular önde olmalı diye düşünüyorum. Onlarda kendisinde mevcut değil şimdilik ama Okan hocada sihirli bir değnek olduğunu düşünmeye başladım. Eskiden forvetlere dokunuşunu gördük de adamın meğer dokunmadığı adam yokmuş. Forvetler tabela sayesinde bir tık daha gözümüze çarpmış.

      Sil
    5. Gelişebilir o kısımda. İhtimali var. Ama sahte 9 düzeyinde oyun aklı bence kolay oluşmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir