8 Mart 2023 Çarşamba

Bosmanlılar #6; Moussa Dembélé


Erden Timur'un yaz transfer dönemi adına çalıştığını, şimdiden ciddi hamleler kovaladığını biliyoruz. O hamlelerden biri de Moussa Dembele. Adı çıktı, Ocak ayından bu iş bitebilir mi diye de düşünüldü. Galatasaray'ın forvet konusundaki önceliği elbette Icardi. Yine de tek hamle o değil, forvet rotasyonu en başından yapılanacak. Alternatifi, hatta yeri geldiğinde birlikte oynayacağı ismin ayarı da yüksek olacaktır.

Şampiyonlar Ligi'nde yer almak değerli. Birçok transferin kapısını o açacak. Geçtiğimiz yaz dönemi, Avrupa Kupaları katılım hakkı alamamamıza rağmen çok iyi transferler yaptık. Onun üstüne çıkabilmek, Şampiyonlar Ligi katılım hakkı almakla doğru orantılı. Dembele gibi isimleri ikna edebilmek bu şekilde mümkün. Dembele'nin Lyon'dan ayrılacağı kesin ve boşa çıktığı an da mutlaka ciddi talipleri olacak.

Ciddi talip kısmını ısrarla yazıyorum. Konuştuğumuz futbolcuların profilleri büyük çünkü. Galatasaray da o ciddi talipler arasında büyük adaylardan biri. O vizyonu gösterdi, altını doldurdu. Dembele'ye dönersek, Lyon'daki bu sezonu o kadar da iyi geçmemekte. Toplamda 23 maçta 3 golü var. Ağırlıklı olarak da kenardan gelip, kısıtlı süreler alıyor. Formayı alamaması, sezon sonu sözleşmesinin bitip, bunu uzatmayacak olmasıyla da doğru orantılı olabilir.

Futbolcunun 26 yaşında olması, onu daha da cazip kılar. 1-2 sezon öncesine kadar çok daha büyük bir profildi çünkü. Çok daha yukarıda görürken, Lyon rotasyonu içerisinde devam etti. Özellik olarak bakınca, bizim için çok üst seviyede. Bitirici, hızlı, fiziğini iyi kullanabilen, hareketli bir forvet. Topsuz oyunu iyi oynar, oyun içi katkı da verir. Şu an düşüşte görülebilir ama hala piyasa sahibi. Yaşı da onu "harika bir transfer" noktasına taşıyor. Geleceği de kazanmış oluyorsun.

4 yorum:

  1. Çağlar Ali Doğan09 Mart, 2023 21:16

    Sezon sonu transferine şimdiden hazırlanmaya başlamak. İşte aradığımız vizyon bu. Son gün yine fırsat kovalarsın yeri geldiğinde ama takımın eksiği belli iken transfer sezonu bekleyen yönetimlerden sonra ilaç gibi geldi Erden Timur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlamak aslında daha öncesi. Bugünden de değil. 1 yıl öncesinden oluşan kontaklar dahi var.

      Sil
    2. Erden Timur bu gün Cumhurbaşkanı adayı olsun oyumu alır. Birçok kişinin de oyunu alır. Sadece futbol içerisinde değil dışarıda da yaptıkları takdire şayan. Satınalma konusunda sorunu olmasa da satma konusunda bu sene göreceğiz. Umarım bir önceki Cenk Ergün dönemindeki satışlar gerçekleşmez.

      Sil
    3. Onu bilmiyorum da, Erden Timur'un önü, istediği her kulvarda çok açık :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir