25 Mart 2023 Cumartesi

Bu jenerasyonun mutlaka başarılı olması gerekiyor


Abdülkerim Bardakcı, sakatlığı yüzünden kadrodan çıkarılmasa, 3'lü savunma oynarız diye düşünüyordum. Kuntz da bu düzeni sık sık deniyor ve aday kadroya çok sayıda stoper çağırmıştı. Abdülkerim Bardakcı ve Tayyip Talha Sanuç aday kadrodan çıkarılınca, 3'lü savunma oynamayız. Kadro olabildiğince derin ve kaliteli. Bence müthiş bir jenerasyon yakaladık. Bazı noktalarda eksiğiz dediğimiz pozisyonlarda dahi ciddi alternatifler üretildi. Bu jenerasyonun mutlaka başarılı olması gerekiyor.

Avrupa Şampiyonası'na katılım da elbette başarı ama çok da büyük bir iş değil. Çok sayıda takım katılıyor ve grupta kalifiye olabilmek zor değil. O aşamayı daha kötü zamanlarda dahi geçiyorduk. Önemli nokta şampiyonada başarı göstermek. Kuntz'un oynattığı futbol şu ana kadar içime sindi diyemem ama güzel bir oyuncu grubu oluşturduğu doğru. Gurbetçi futbolcuların bizi seçmesinde de önemli etmenlerden biri. Bu anlamda büyük kazanımlar var.

Mehmet Aydın var aday kadroda mesela. Schalke 04 forması giyen, henüz 21 yaşındaki çok büyük bir yetenek. Sağ bek, orta sahanın merkezi, sağ ön gibi kullanabilirsiniz. Naci Ünüvar da geçtiğimiz günlerde Türkiye tercihini açıkladı, elbette onun da zamanı gelecek. Daha öncesine inersek de, Ferdi Kadıoğlu ve Salih Özcan gibi kazanımları konuşmak lazım. Ferdi Kadıoğlu'nun sezon sonunda çok büyük bir transfer yaptığını göreceğiz. Salih Özcan da şu an şampiyonluk yarışı veren Dortmund'un orta sahası. İstese Alman Milli Takım'ında da oynayabilirdi.

Mevcut çağrılan futbolcular içerisinde kadro yukarıda paylaştığım gibi olur. Çağlar Söyüncü bir tek oynamayan isim. Maç eksikliği etken de, kalite de yüksek. Şu 11 içerisinde herkes formda. Enes Ünal gollerini atıyor, Orkun Kökçü liginin en iyi orta sahalarından ve müthiş piyasası var, Cengiz Ünder büyük istikrar kazandı ve artık o sakatlanan futbolcu değil. O sağlıklı olduğunda da hücuma getirdiği kaliteyi biliyorsunuz. Hakan Çalhanoğlu gibi de bir yıldıza sahipsin. Önümüzdeki Milli maçları ilgiyle takip edeceğim.

2 yorum:

  1. (Emre)
    Ferdi'nin elimizi cok rahatlatigini dusunuyorum. Buyuk kazanim oldu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir