25 Mart 2023 Cumartesi

Stoper kaliten yüksek olsa da, 3'lü savunmaya uyacak profilde değiller


Şartlar gereği zor bir deplasman gibi görünebilir de, kadro kaliten çok yukarıda. Bu tarz maçlarda sonuca daha rahat ulaşabilmen gerekiyor. Ermenistan deplasmanını kayıpsız geçtin ama futbolun keyif vermedi. Özellikle de ilk yarı çöpe atıldı diye düşünüyorum. 3'lü savunma Kuntz'un temel düşüncelerinden biri. Eldeki stoper kalitesine bakarak bunu düşünüyor olabilir. Stoper kalitesi yüksek, 3'lü savunmaya uyacak profilde ise değiller.

Ozan Kabak ve Çağlar Söyüncü, 3'lü stoperin kenarlarındaydı. 2'si de o profilde değil. Topla çıkışlar ve geriye dönüşler problem olabiliyor. O da seni hücumda eksik bırakıyor. İlk yarıda rakibi açamamanın temel nedenlerinden biri işte. Sol açığa da Cenk Tosun'u yazınca, topu sürükleyebilecek bir tek Cengiz Ünder kalıyor. O da kötü günündeydi. Kerem Aktürkoğlu neden yedekti onu da anlamadım. Bireysel yeteneklerin ön plana çıkacağı bir maçtı ve 2 gol de böyle geldi.

İlk gol Orkun Kökçü'nün muhteşem bir şutu, 2. gol de öncelikle Enes Ünal'ın oyun aklı, sonrasında Kerem Aktürkoğlu'nun klas bitirişi. 90 dakikayı düşününce, net pozisyonumuz şuydu diyebileceğimiz çok az an var. Organizasyon düşük, bence bazı bireysel performanslar da yerlerde. En azından 2. yarıda kaliten ile ayaktaydın ama bu sefer de kenar hamleleri soru işareti. Onur Bulut bu maçta nasıl 90 dakika sahada? Bence bu seviyeyle alakası bile yok. Ferdi Kadıoğlu kenara gelip, Eren Elmalı tercih ediliyor. O andan itibaren sol kanadın otoban oldu.

Elinde Salih Özcan, Orkun Kökçü ve Hakan Çalhanoğlu var. Bu 3'lüyü öncelikle yazarsın, sonrasında kadroyu etrafında oluşturursun. Orta saha temelin güçlü ama Salih Özcan'ı kenarda bırakabilecek lüksü kendinde bulabiliyorsun. 4-3-3 de oynarsın, 4-2-3-1 de, artık o karar senin. 3'lü savunma, bu stoper özellikli futbolcularla imkansız. Kenar stoper diyebileceğin tek isim vardı, onu da Milli Takım dışında bıraktın. Hırvatistan maçı var önünde, Abdülkerim Bardakcı Karabağ kafilesinde Galatasaray ile birlikte.

4 yorum:

  1. Yıllardır 4'lü oynayan 3 oyuncuyla savunma yapmaya çalışıyorsun. O zaman Kaan Ayhan'ı alsaydı bari.Abdulkerim olayı da tuhaf.Baş ağrısı var diye kadrodan çıkarılması garip oldu. Cenk Tosun neden oynar Kerem varken o da sorgulanır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3lu savunma yaparsın da, 3 benzer tip stoper ile de o oyunu oynamak güç. Kenar stoperler lazım, elde o tarzda bir de Abdülkerim Bardakcı ve Kaan Ayhan var.

      Sil
  2. Lige havlu atan Beşiktaş'tan 3 oyuncu 11de, ligin en iyi stoperi kadroda yok, ligin en iyi kanadı ve Dortmund'un 6 numarası ise yedek. Kimse bana Mert, Cenk ve Onur tercihlerinin Kuntz'un BJK gecmisiyle alakalı olmadigina inandıramaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum o kısmı da, bazı hamleler adil durmuyor. Cenk Tosun ve Onur Bulut çok manasız isimler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir