5 Mart 2023 Pazar

Bu takım oyunundan ödün vermiyorsa, Oliveira'nın payı büyük


Icardi, Torreira ve Mertens gibi isimlerin eksiklerine rağmen, bu takım oyunundan ödün vermiyorsa, Oliveira'nın payı büyük. Alanyaspor ile oynanan hazırlık maçının ilk yarısında Oliveira kenardayken, organizasyon tarafında büyük sorun yaşamıştık. 2. yarıda oyuna girdiğinde ise bambaşka bir takım izledik. İstanbulspor ile oynana hazırlık maçında ise onca eksiğe rağmen oynanan futbol müthişti. Organizasyonun işleyişinde de, Oliveira en önemli faktör.

Arada sallandığı zamanlar olur da, bu durum onun "olmazsa olmaz" olduğu gerçeğini değiştirmez. Varlığı, saha içindeki oyunun kalitesini direkt olarak belirliyor. Galatasaray'ın birçok kaliteli hücum ayağı var. Hepsi de "bireysel" anlamda iş bitirebilecek isimler. Oliveira ise rolleri dağıtan futbolcu. Orta sahanın merkezinde, oyunun işleyişini yönlendiriyor. İstanbulspor maçındaki iyi futbolun başlıca mimarlarından.

Korkum şu ki, alternatifini üretmemek umarım sorun çıkartmaz. Ne kadar kalite sahibi olursan ol, Oliveira denklemden çıktığı an, organizasyon ciddi anlamda sorun yaşayacak. Berkan Kutlu'yu her yere yamalıyoruz ve katkı alıyoruz ama Oliveira profili bambaşka. Orta sahanın merkezinde, oyunu yönlendirecek ve akıl koyacak bir orta saha gerekiyordu. Oliveira'yı sağlıklı tutmak önemli. Bu denli kadro derinliği içerisinde, orası boş kaldı.

Takımda öyle yıldız isimler var ki, Oliveira'nın hakkı yeterince verilmiyor. O isimler arasında çok fazla sahneye çıkmadı gibi görünmese de, asıl isim o. İstanbulspor'a attığı gol de bu arada, ondan uzun zamandır beklediğim iş. Ligin ilk etabında bu tarz koşuları ve vuruşları çok yapıyordu. Klas ayaklara sahip, gol sayısını daima arttırmasını bekliyorum. Ceza sahasına yaklaştığı an, iyi bir vuruş kalitesi ile karşı karşıyayız. Ligin ilk yarısında bol bol vurup, direkleri geçemiyordu. Sonrasında ise kesildi. Devam etmeli.

6 yorum:

  1. (Emre)
    Bilmiyorum dusunceme katilan olurmu, ama formunu yukseltmis Mata'yi gørdukten sonra bence sezonun geri kalaninda Olivieria'nin alternatifi Mata olmalidir. Øzelikle zorluk derecesi dusuk maclar icin. Oyun akli ve organizasyon konusunda Mata 8 numaradan da is cøzer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahanın merkezinde de, 2 yönlü oynamaya çalışmak Mata'yı bitirir. Bence orayı hiç kaldıramaz. Kilit açmaya tamam da, Oliveira olmadığında oynamak başka bir şey.

      Sil
  2. Bu adamı 2.5 Mil. Nasıl getirdiler buda hayret konusu. Oliviera ilk zamanlarda takıma alışamamasının yanısıra çok kolay bırakıyordu kendisini. O ayakta kaldığı sürece takım ayakta. Her gün revize oluyor takım. Düne aldanıp plan yapan hocalar amansız kalıyor sistem aynı olsa da rolleri değiştirip takım boyuyla oynuyoruz sürekli maç içerisinde. Geçiş oyunu ve Set oyunu aynı maç içince görüyoruz. Kanatlar içe kat ederken bir anda çizgiyi kovalıyor hale geliyor. Demem o ki saha içerisinde formasyonla değil oyuncunun rolüyle çabuk bir geçiş yakalanıyor. Sene başında sorsanız Mertens istemezdim yaşı haddiyle. Ama adam yaşın bir rakam olduğunu ıspat ediyor her seferinde. Mertensi yıllardır takip ederim izlerim. Bu şekilde bir oyununu hiç izlemedim. Icardi için de aynısını söyleyebilirim. Hoca X oyuncu için ısrar ediyorsa saha içerisinde çok güzel bir şey geliyor diye düşünüyorum artık. Velhasıl ne performanslar izledik sezon başında. Taraftara kalsa o oyuncuları ipe getirmiştik daha o günden. Ama bu gün takımın çok değerli parçası oldular. Vazgeçilmez oyuncumuz da yok bu arada. Icardige yarın desen sen sağ bektesin olur olmaz ama yapamam demez adamlar öyle oynuyor. Bunu nasıl sağladılar nasıl yaptılar. Takımda benim adın bu ben bunu yapmam diyebilecek minimum 5 oyuncu var. Ama hepsi takımın neferi gibiler. Yedekte bekleyen oyuncularımız da bu şekilde beklediği sürece sırtımız yere gelmez inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Oliveira yine etki ediyordu da, bitiremiyorduk. Bitiremeyince de, kimse üretilen pozisyona bakmıyor. Etrafı büyüyüp, gelişim oldukça, onun da katkısı daha net ortaya çıktı.

      Sil
  3. Baran'ı alternatif olarak hazırlamak şart. Oliveria ile oynamak müthiş avantaj.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir