3 Mart 2023 Cuma

Bunu kötülemek yerine, ayak uydurmaya çalışın


Berk Göl'ün haberi. Zaniolo'nun Galatasaray'a transferinde Mancini'nin büyük katkısı olduğunu söylemiş. Hatta transferde ilk Galatasaray'a haber veren isim Mancini'ymiş. Kopmayan bağlar var. Mancini, Galatasaray'daki her günü elinden gelenin fazlasını vermişti. Ayrılırken de kulübün önünü açmış, asla zorluk çıkarmamıştı. Gittiği günden bu yana da, her ihtiyaç duyulan anda yine sahnede. Ters bir dönemde gelmişti. Öyle bir zamanda, kendini kabul ettirmek kolay değildir.

Zaniolo ile alakalı algı haberleri de tüm hızıyla devam etmekte. Adam sahaya çıkmadı ama derdi de herkesi geriyor gibi. 1 maç oynadıktan sonra, Roma'ya 1.5 milyon avro ödenir diye bir madde uyduruldu mesela. Oysa böyle bir şey yok. Zaniolo'nun maliyetini, Galatasaraylılar hariç herkes konuşuyor. 1.'si para Galatasaray'ın, 2.'si de kime ne? Bu transferin ne kadar başarılı bir operasyon olduğunu herkes biliyor.

Tekrar tekrar anlatmaya gerek yok. 15 milyon avro'ya aldın, bunu da 5'e böldün. 35 milyon avro'luk çıkış opsiyonu koydun ve bu adam henüz 23 yaşında. Uluslararası büyüklükte, beklentinin yüksek olduğu ve yeniden ayağa kalkmak için çabalayan bir isim. En kötü haliyle de 15'e gider, toparlanmış hali de 35 milyon'luk çıkış maddesini karşılatır. Buradan da Galatasaray'ın kazancı büyük olur. Bunun adı da futbol aklıdır.

Bu akıldan yıllardır uzak olup, Emre Belözoğlu'nun tüm Anadolu'yu transfer etmesiyle "futbolun seyri değişti, taşlar yerinden oynadı" diyenlerin, bu vizyonu algılamaması doğal. Ya da karalaması diyelim. Karşında olan iyi işler yapar, helal olsun demek yerine, onu kötüler, kendini bu şekilde teselli etmeye çalışırsın. Galatasaray'ın sezon başından bu yana yaptıkları, yeni sezon için de düşündükleri ortada. Bunu kötülemek yerine, ayak uydurmaya çalışın. Rekabet de ülke futbolunu yükseltsin.

2 yorum:

  1. Mancini basarili olmasina ragmen bazi cikar odaklari tarafindan isliklanmis ve yine de giderken kulüp zor durumdayken tazminatimi alamam demis bir büyük bir futbol ikonudur benim.gözümde bir de Torrent giderken ne yapmis onu hatirlayalim.
    Mancini'nin ondan sonra da takima her anlamda pozitif etkileri olmustur Zaniolo da bunlardan biri, hocanin halen Italya'nin basinda olmasi Galatasaray'i bilmesi, orada oynarsan takima da secilirsin demesi hepsi birer etken elbette.
    Zaniolo'yu konusmaya gerek yok rakiplerin sol tarafi otoban.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mancini, her dönem Galatasaray aidiyetini göstermeye devam ediyor. Ne zaman ihtiyaç duyulsa orada. Güzel bir insandı. Keşke daha zamanlı gelse idi. Daha uzun ve başarılı yılları olabilirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir