19 Mart 2023 Pazar

Dubois'in Konyaspor karşısında neden 11 başlatıldığını bilmiyorum


Dubois'in Konyaspor karşısında neden 11 başlatıldığını bilmiyorum. Kazımcan Karataş ya da Adekugbe'den daha iyi bir futbolcu olması değil sebep. Burada takımın oynadığı oyun ve tarz meselesi konuşulmalı. Geçişi seviyorsun, tempolusun, beklerin amansızca hücumu zorluyor ve hızlı şekilde geri koşabilmeleri mühim. Ümraniyespor maçında Emre Taşdemir'in düştüğü zor durumu hatırlayın. Dubois de savunmada oldukça zorlandı ve alan açıldıkça problem oldu.

Giresunspor deplasmanında Dubois'i sol bek kullanırken, Abdülkerim Bardakcı yerine Emin Bayram oynuyor diye hareket edilmişti. Geriden oyun kurulumunda problem olmaması için. Konyaspor karşısında Kaan Ayhan / Abdülkerim Bardakcı tandemi vardı, pasör stoper 2'lisi. Dubois'e bu rol üzerinden gerek yoktu yani. Adekugbe veya Kazımcan Karataş'ı tercih edip, bu futbolcuların hızı ve hareketliliği üzerine gidilmeliydi.

Bu iş biraz da domino etkisi. Abdülkerim Bardakcı felaket bir performans gösterirken, Dubois'in kanadının koridor olması da bunda etken. Torreira yerine Berkan Kutlu'nun oynaması da aynı şekilde. Abdülkerim Bardakcı, tüm boşlukları doldurayım derken, kendi boşluğunu oluşturdu. Gereksiz bir rotasyon vardı ve ilk 11'in ezberi şaştı. Kaybedilmemesi gereken bir maç, bile bile ladesler sonunda kaybedildi. 

Sol bekte, Kazımcan Karataş ya da Adekugbe'den şaşmam. Dubois sol bekte iken farklı bir oyun oynarsın. O oyuna da şu aşamada ihtiyacın yok. Tempodan vazgeçmeyeceksin çünkü. Bekinin hücumu zorlaması, geriye hızlı koşabilmesi gerekiyor. Dubois'in oyun aklı yüksek de, topu sağ ayağına alayım derken birçok hücumu da bitiren isim oluyor. Mata onu ceza sahası içerisinde topla buluştururken, topu sağıma alacağım diye pozisyonu bitirdi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir